ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Έλενα Χριστοπούλου δεν ντύνεται και δεν ζει για τους άλλους

24MEDIA

Απολαυστικός κυνισμός, αφοπλιστική ειλικρίνεια και μία αέναη τάση δημιουργικότητας είναι αυτά που υποψιάζεται κανείς μόλις την συναντά και φυσικά επιβεβαιώνεται λίγο αργότερα. Η Έλενα Χριστοπούλου είναι μία γυναίκα με καθηλωτική ευθύτητα που αμέσως ενεργοποιεί τους μηχανισμούς του εγκεφάλου που επιζητούν την επικοινωνία.

Η δική μου εμπειρία και πρώτη επαφή ήταν διαδικτυακή, μέσω του Instagram και του Eclectic Soiree. Είναι το δικό της brand στο οποίο φυσικά θα αναφερθούμε εκτενώς παρακάτω, αλλά πρώτα θέλω να σου παρουσιάσω μία πτυχή της προσωπικότητάς της που είναι λίγο διαφορετική από αυτή που έχεις διαβάσει ή ενδεχομένως φαντάζεσαι για εκείνη. Προφανώς είναι δυναμική και δημιουργική, ακομπλεξάριστη, ούσα manager μοντέλων και με ένα απροσδιόριστο ταμπεραμέντο που παρασύρει ό,τι καταπιάνεται σε μία παθιασμένη κούρσα.

Πρόσφατα, λόγω του χωρισμού της, η Έλενα άρχισε να απασχολεί την κοινή γνώμη λίγο πιο έντονα, μάλλον για τον λάθος λόγο. Η ίδια δεν έχει ενδοιασμούς να μιλήσει για το γάμο, το επικείμενο διαζύγιο και το ρόλο του έρωτα στη ζωή της. Η στάση ζωής της είναι τέτοια ώστε να μην φτάσει η στιγμή που να λαχταρήσει τη ζωή που δεν έζησε.

24MEDIA

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Είναι αυτή η γυναίκα που θα σου πει να μην συμβιβαστείς, θα σε προκαλέσει να πατήσεις στα πόδια σου και να στηριχτείς στις δικές σου δυνάμεις, «Να μην εξαρτάσαι οικονομικά, εγκεφαλικά και συναισθηματικά από κανέναν άλλον, να έχεις το δικό σου πορτοφόλι και να πατάς στα πόδια σου» όπως μου είπε για να μπορείς να είσαι ευτυχισμένη. Η ίδια, το έχει καταφέρει και σε μία δημιουργική δεκαετία της ζωής της έχει το προνόμιο της επιλογής. Γίνεται έτσι ένα ακόμα παράδειγμα χειραφετημένης γυναίκας της σύγχρονης πραγματικότητας που αναζητά την ευτυχία με κάθε τίμημα. «Δεν πρέπει να ζούμε για τους άλλους, ούτε να ντυνόμαστε για τους όλους» είπε, σημειώνοντας ότι η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση και κανένας άλλος δεν μπορεί να σου την ορίσει.

Η κάθε γυναίκα πρέπει να νιώσει δυνατή. Αυτή είναι η ουσία. Δεν είμαστε καθόλου αδύναμες, από εμάς ξεκινούν όλα. Πρέπει να αλλάξεις τη ζωή σου όταν δεν είσαι ευτυχισμένη, να ψάξεις την δική σου ευτυχία.

Δεν χορταίνεις να ακούς τι θα ήθελε να κάνει στη ζωή της. Μικρά διαλείμματα στη διήγηση της ιστορίας των Eclectic Soiree. Όλα ξεκίνησαν λοιπόν, από τη δική της ανάγκη να φορά κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν φορούν οι άλλες. Δεν της αρέσουν τα μεγάλα μαγαζιά και τα ρούχα μαζικής παραγωγής. Η ντουλάπα της μαμάς, της γιαγιάς και της θείας είναι τα μέρη που βρίσκει θησαυρούς, ενώ έχει αδυναμία στα καφτάνια τα οποία δεν φορά το καλοκαίρι. Μαζεύει μανιωδώς κοσμήματα και αξεσουάρ από τα ταξίδια της, με το ένστικτό της να την τραβά σε αντικείμενα που θυμίζουν λάφυρα πειρατικά. Αρκεί να δεις το βαλιτσάκι που τα μεταφέρει και θα καταλάβεις ότι κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ηρωίδα παραμυθιού.

24MEDIA

 

Η τάση για το διαφορετικό σε συνδυασμό με την δημιουργικότητα και τον έντονο χαρακτήρα της, την έκανε να φτιάχνει μόνη της τα ρούχα που φορούσε. Έβρισκε το ύφασμα και τα υπόλοιπα ήταν σχεδόν αυτόματες κινήσεις. Φυσικά και κανένα από αυτά δεν πέρασε απαρατήρητο από τις φίλες της και όσες γυναίκες την περιτριγύριζαν και έτσι αυτό που έκανε εκείνη για τον εαυτό της έγινε το δικό της brand. «Κάθε φορά που φορούσα ένα δικό μου φόρεμα, με ρωτούσαν από πού το πήρα και ήθελαν κι αυτές». Κι έτσι ξεκίνησαν όλα.

Σου πάει ό,τι σου αρέσει πάρα πολύ. Πρέπει να έχεις θάρρος έως και θράσος για να μπορείς να το υποστηρίξεις

24media

 

Τα φορέματα που έφτιαχνε, σταδιακά πολλαπλασιάζονταν και έπρεπε να βρουν μία στέγη. Τα Eclectic Soiree δεν άργησαν να αναγνωριστούν από διάσημες και μη κυρίες και να έχουν ήδη πιστό κοινό. Η διαφορετικότητα που χαρίζει σε καθετί που δημιουργεί είναι αυτό που τα κάνει μοναδικά. Αγαπά το leopard print, δεν αποχωρίζεται ποτέ το κόκκινο κραγιόν της και τα ξανθά μαλλιά της είναι ένα αξεσουάρ που είτε καλύπτει με τα επιβλητικά τουρμπάνια της, είτε αφήνει να «στολίσουν» το ρούχο που επιλέγει.

24MEDIA

Η ανακολουθία των trends στους συνδυασμούς που κάνει η Έλενα στο δικό της στιλ (και έκανε ανέκαθεν) είναι τώρα μία από τις πιο hot τάσεις. Ξέρει καλά το γυναικείο σώμα και τις ανάγκες που προκύπτουν γι’ αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο να μπεις στα ρούχα της και να τα κάνεις δικά σου. Η vintage αίσθηση που σου δίνουν τα περισσότερα από τα φορέματά της και κυρίως τα αξεσουάρ της δεν είναι τυχαία. «Σου πάει ό,τι σου αρέσει πάρα πολύ. Πρέπει να έχεις θάρρος έως και θράσος για να μπορείς να το υποστηρίξεις» μου λέει και είναι απόλυτα αντιληπτό όταν την έχεις μπροστά σου.

Η Έλενα έχει την τάση να επιστρέφει στιλιστικά στις παλαιότερες δεκαετίες, γι’ αυτό και τα μικρά, κρυμμένα μαγαζιά με ρούχα σε κάθε γωνιά του πλανήτη είναι πάντα προορισμός της. Ο τρόπος επιλογής των υφασμάτων για κάθε φόρεμα είναι δείγμα της αγνής πρόθεσής της για δημιουργία ρούχων που θα έχουν φωνή, κίνηση και χαρακτήρα.

24MEDIA

 

Η τάση γενναιοδωρίας της, εξαντλείται στα γυαλιά ηλίου που αρνείται να μοιραστεί ή να χαρίσει γιατί λατρεύει. Σκοπός της είναι να δημιουργεί την ανάγκη σε κάθε γυναίκα που φοράει για πρώτη φορά κάτι δικό της, να επιστρέφει ξανά και ξανά. Η επαγγελματική της ευτυχία είναι όταν ένα φόρεμα μπορεί να συνοδεύεται από μία ιστορία, όταν μπορεί να κάνει αυτή που το φορά να νιώθει όμορφη.

Πιστεύει στα social media και στην επιρροή τους στην αλλαγή του τρόπου που ντύνεται η Ελληνίδα αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίζει τη μόδα. Την ίδια την επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό, είναι το δικό της παράθυρο στον κόσμο, αφού δεν μπορεί να κάνει συνεχώς ταξίδια. Φυσικά, η ίδια είναι πολύ ενεργή σε αυτή, γι’ αυτό ακολούθησέ την στο Instagram και μπες στο www.eclecticsoiree.com για να γνωρίσει τον ”Eclectic Soiree” κόσμο της.