ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ποιος είναι ο hairstylist Χρήστος Μπαϊραμπάς, που λατρεύουν οι διάσημες Ελληνίδες;

Ενεργητικός, δημιουργικός, παθιασμένος, ήρεμος, γλυκός, κι απλός. Κράτησε αυτά τα πρώτα επίθετα, που ακολουθούν το ονοματεπώνυμό του. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Bumble&Bumble στην Ελλάδα είναι ο αγαπημένος τεχνίτης πολλών Ελληνίδων, αλλά και δικός μου.

 

Λίγες δεκαετίες πριν ένα γλυκό αγόρι με μπούκλες παίζει με τις κούκλες. Συγκεκριμένα πειράζει τα μαλλιά τους. Οι γονείς έχουν βιοτεχνία ρούχων και του δίνουν το πράσινο φως για να τρυπώσει στη βιτρίνα και να μεταμορφώσει τις κούκλες, ή καλύτερα να απογειώσει τις περούκες σ’ αυτές. Με κάποιο ιδιαίτερο, αλλιώτικο κι ευφάνταστο τρόπο αυτό το ταλαντούχο 15χρονο παιδί επαναπροσδιορίζει τα μαλλιά φίλων και γνωστών, αποφασίζοντας έτσι απλά ότι μ’ αυτό θα ασχοληθεί πάση θυσία.

 

Στα χρόνια της ωρίμανσης ακολουθούν άπειρα test shooting, κάπου εκεί μαθαίνει και makeup κι ενώ τακτοποιεί πινέλα, δυναμώνει τον ήχο στο σεσουάρ.

 

Ο Γιώργος Σαμπάνης «παίζει το κεφάλι του» για το υπέροχο ταλέντο του και η Ελένη Φουρέιρα του εμπιστεύεται με κλειστά μάτια τις ατίθασες μπούκλες της.

 

Τη στιγμή που άλλοι χρησιμοποιούν τόνους προϊόντων για να φτιάξουν υπέροχες κουπ, ο Χρήστος επεξεργάζεται με αλλιώτικη δεξιοτεχνία την τρίχα και σε συνδυασμό με τα μαγικά προϊόντα Bumble&Bumble απογειώνει κάθε χτένισμα. Σα να ξέρει από πριν όλα τα μυστικά για τέλεια, ανεπιτήδευτα, λαμπερά και σέξι μαλλιά.

 

«Η σειρά Bumble&Bumble, Curl είναι η λύση των σγουρών μαλλιών», λέει με απόλυτη βεβαιότητα κι εγώ χαμογελάω, επιβεβαιώνοντας.

A post shared by Efi Anesti (@beautydiaries) on

 

«Τα σγουρά μαλλιά κάνουν ό,τι θέλουν. Έχουν μια παράξενη, αλλά ενδιαφέρουσα συμπεριφορά κι αν δεν πας εκεί που θέλουν σε δυσκολεύουν. Αλήθεια, όμως, ειδικά το conditioner της σειράς Bumble&Bumble, Curl, κάνει θαύματα στις μπούκλες. Τους δίνεις κίνηση, νεύρο και την αποφασιστικότητα που χρειάζονται για να ξεχωρίσουν».

 

Ινσταγκραμίσου μαζί του για να μένεις καθημερινά σ’ επαφή μ’ όσα θέλει να σημειώσεις.

A post shared by Eleni Foureira (@foureira) on

 

Ο Χρήστος είναι ο φίλος που θέλεις να μιλήσεις όταν δεν είσαι καλά και ξεσπάς στα μαλλιά σου, ή δεν ασχολείσαι καθόλου μ’ αυτά και τα πιάνεις κότσο και φεύγεις. Είναι το παιδί που κάνει διαλογισμό και βλέπει τα πάντα όμορφα γύρω του.

A post shared by Eleni Foureira (@foureira) on

 

”Οι Ελληνίδες έχουν καλοφτιαγμένα και καλογυαλισμένα μαλλιά”, τονίζει. «Όταν χρησιμοποιήσουν και τα σωστά εργαλεία μπορούν να φέρουν στα μέτρα τους κάθε κουπ, όποιος κι αν είναι ο τύπος τους».

 

Δώσε κι άλλες συμβουλές φροντίδας του λέω. Κι αυθόρμητα εκείνος:

«Αν έχουν σγουρά και φριζαρισμένα μαλλιά να μην ξεχνούν ποτέ το κοντίσιονερ. Και επίσης, να κάνουν συχνά μάσκα για έξτρα ενυδάτωση. Αν έχουν ίσια και λεπτά να μάθουν να απλώνουν την πούδρα Bumble&Bumble, Pret-a-Powder. Είναι υπέροχο το αποτέλεσμα που δίνει. Αν έχουν ξηρά και βαμμένα να μην ξεχνούν ότι έχουν ανάγκη από μάσκες αναδόμησης και προϊόντα θερμοπροστασίας».

 

Οι συμβουλές του είναι απλές, όσο απλά είναι όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για να χουμε τέλεια μαλλιά.

 

Και έρχεται και η τοποθέτησή του που έχει πίσω μια ολόκληρη φιλοσοφία: «Δεν υπάρχουν κανόνες στο στιλ. Η κάθε γυναίκα ορίζει το στιλ της».

Τέλεια μαλλιά είναι…

Αυτά που βγάζουν χαρακτήρα (κουβαλάνε ένα στόρι).

Ποια είναι η πιο αγαπημένη σου κουπ όλων των εποχών;

Τα κοντά (στο ύψος των ώμων) φυσικά κύματα, που δείχνουν ατημέλητα, αλλά και συγχρόνως χωρίς ψεγάδια.

Την καλύτερη συμβουλή μαλλιών σου την έχει δώσει…

Μια συνάδελφος (της κλασσικής κομμωτικής) όταν δούλευα στις αρχές της καριέρας μου σε κομμωτήριο, που μου είπε ότι τα μαλλιά έχουν τον δικό τους χαρακτήρα και αυτόν πρέπει να μάθεις να βγάζεις  στην επιφάνεια.

Αν μια μέρα σου ήταν προϊόν μαλλιών τι θα ήταν;

To Bumble&Bumble, Thickening Hair Spray, γιατί είναι τόσο πολύπλευρο όσο και οι μέρες μου.

π.ες: Ένας καλλιτέχνης σαν το Χρήστο δεν μπορεί να ναι μονοδιάστατος. Γι’ αυτό και το 2018 θα μάθουμε πολλά για τη νέα του σχέση αγάπης με το εκπληκτικό brand μαλλιών, Aveda που θα συζητηθεί πολύ για όσα πρεσβεύει.

stay tuned (και συνέχισε να χαμογελάς)