ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Πηνελόπη Ζαούδη μας μυεί στον θαυμαστό κόσμο του Fine Drinking

World Class Bartender, Athens Fine Drinking, Reserve Brands: Έννοιες σύγχρονες που αντανακλούν την ραγδαία εξέλιξη του bartending στην Ελλάδα και στον κόσμο. Η Πηνελόπη Ζαούδη είναι μία από τα πρόσωπα που έχουν συμβάλλει με ορμή σε όλο αυτό το "νέο κύμα" των spirits και των cocktails που μας έχει συνεπάρει όλους τα τελευταία χρόνια και εκφράζεται απόλυτα μέσα από το θεσμό του Athens Fine Drinking by World Class, ο οποίος λαμβάνει χώρα για 2η χρονιά στο χώρο του Παλαιού Χρηματιστηρίου από τις 18 έως και τις 21 Μαΐου, με τη δυναμική συμμετοχή των 32 πιο επιδραστικότερων αθηναϊκών bars και των πιο καταξιωμένων Ελλήνων bartenders.

Oι γυναίκες προτιμούν περισσότερο από τους άντρες τα cocktails;

Για χρόνια υπήρχε μία τέτοια αντίληψη, ότι δηλαδή τα cocktail πίνονται και προτιμούνται μόνο από γυναίκες. Φυσικά αυτό έχει πλέον καταρριφθεί και πλέον βλέπουμε και το άρρεν κοινό να εξερευνά ταcocktail menus στα bar που επισκέπτεται και να παραγγέλνει με αυτοπεποίθηση το cocktail της προτίμησής του. Όπως και αντίστοιχα, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που προτιμούν να πειραματιστουν με έναstraight ποτό σερβιρισμένο με πάγο ή και χωρίς.

Τι θα πει fine drinking;

Το fine drinking είναι μία σχετικά καινούργια έννοια που μπήκε πρόσφατα στη ζωή μας και έρχεται σε παραλληλισμό με το fine dining. Βλέπουμε λοιπόν ανθρώπους που αγαπούν το καλό φαγητό, που  ενδιαφέρονται για τις σωστές πρώτες ύλες και αποτελούν μέρος του παγκόσμιου food revolution να αρχίζουν να ενδιαφέρονται κατά τον ίδιο τρόπο και για το ποτό τους.

Εξάλλου το ποτό και η εμπειρία απόλαυσης είναι μία συναισθησία. Όλα συμβάλλουν στο τελικό αποτέλεσμα και στη γευστική εμπειρία που θα αποκομίσει ο καθένας μας: Από το πώς σερβίρουν το ποτό μας, από την ιεροτελεστία που έχει ακολουθηθεί για την δημιουργία του, τα ποτήρι το οποίο θα το φιλοξενήσει, τα συστατικά που θα εσωκλείει, αλλά και το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κληθούμε να το απολαύσουμε με την αντίστοιχη διακόσμηση, μουσική, φωτισμό.

Το world class είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας και σύνδεσης των κορυφαίων bartenders στον κόσμο και μετράει ήδη 9 χρόνια ζωής

Γιατι να θαυμάζουμε ένα world class bartender;

Ένας world class bartender διακρίνεται για την βαθιά και ουσιαστική γνώση του πίσω από τα spirits, την εμπειρία του, τη δεξιοτεχνία του αλλά και τη δημιουργικότητά του. Είναι σίγουρα αρετές που μας εγγυώνται ένα υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα όταν βρεθούμε μπροστά από τη μπάρα τους.

Τι θα πει mixed, straight and cocktail;

Τα παραπάνω αποτελούν όψεις των perfect serves που για εμάς φέτος είναι το θεματικό στο οποίο κινείται το δεύτερο Αthens Fine Drinking by World Class. Τα Perfect Serves των αποσταγμάτων λοιπόν είναι οι ιδανικές προτάσεις σερβιρίσματος που απογειώνουν την εμπειρία απόλαυσής τους. Αυτές μπορούν να περιλαμβάνουν τόσο το «δρόσισμά» τους με ένα συμπαγές κομμάτι πάγου (straight) όσο το πάντρεμά τους με ένα αεριούχο αναψυκτικό (mixed) ή ακόμα και την μετουσίωσή τους σε εμπνευσμένο κοκτέιλ (cocktail).

Για περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια και το Athens Fine Drinking by World Class, επισκεφτείτε το:athensfinedrinking.gr ή κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή cliomuse app και αναζητήστε την διαδρομή Αthens Fine Drinking.