TIPS

Ξεκαθάρισμα ντουλάπας: Τα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να πετάξεις ένα ρούχο

Σκέφτεσαι πολύ συχνά ότι δεν έχεις την να φορέσεις για να πας στη δουλειά, να βγεις μία βόλτα ή να πας σε ένα γάμο. Πώς γίνεται όμως να συμβαίνει αυτό, ενώ η ντουλάπα σου είναι γεμάτη από ρούχα, τα οποία είναι στριμωγμένα και γεμίζουν ασφυκτικά τα ράφια, τις κρεμάστρες και τα συρτάρια σου;

 

Αυτό συμβαίνει επειδή απλά δεν έχεις κάνει ποτέ ένα καλό ξεκαθάρισμα και η ντουλάπα σου γίνεται ταυτόχρονα, ένα κουτί γεμάτο αναμνήσεις και συναισθήματα που σου τα θυμίζουν ρούχα. Γιατί λυπάσαι αυτό το πουκάμισο που πήρες πριν 2 χρόνια και είναι ακόμα με το ταμπελάκι; Αφού δεν πρόκειται να το βάλεις, θα το είχες κάνει μέχρι τώρα.

Για να μπει η ντουλάπα σε τάξη πρέπει να πάρεις αρχικά την απόφαση να πετάξεις. Στη συνέχεια, διάβασε αυτά τα σημάδια που θα σε πείσουν ότι κάνεις το σωστό, βγάζοντας ένα ρούχο από τη συλλογή σου.

1. Όπως ανέφερα και παραπάνω, τα ρούχα που μένουν χρόνια στην ντουλάπα με το ταμπελάκι τους δεν έχουν λόγο να βρίσκονται ακόμα εκεί. Κάποια άλλη μπορεί να το εκτιμήσει καλύτερα.

2. Το ρούχο που είναι δώρο από έναν πρώην και δεν έχεις φορέσεις ποτέ μάλλον δεν σου χρειάζεται πια. Προφανώς το κρατούσες για λόγους συναισθηματικούς παρά το γεγονός ότι εσύ δεν θα το κοιτούσες ούτε σε βιτρίνα, αλλά αφού δεν πρόκειται ποτέ να το φορέσεις, ας φανεί χρήσιμο σε κάποια άλλη.

3. Αυτά τα ρούχα που έχουν λερωθεί με κρασί ή άλλους επίμονους λεκέδες και δεν έχεις ενδιαφερθεί να τα καθαρίσεις, τότε δεν ανήκουν στην ντουλάπα σου. Μάλλον δεν σου αρέσουν και τόσο πολύ ώστε να ασχοληθείς περισσότερο μαζί τους.

 

4. Αντίστοιχα, τα ρούχα που θέλουν μία μεταποίηση για να φορεθούν και αυτή δεν έχει γίνει εδώ και ένα χρόνο, μάλλον δεν είναι αυτό που θες. Δεν ξέρω να σου πω γιατί τα πήρες (όλες αντιδράμε αυθόρμητα), αλλά ξέρω σίγουρα ότι δεν πρόκειται ποτέ να τα φτιάξεις αν δεν το έχεις κάνει μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την αγορά τους.

5. Τέλος, εκείνα τα ρούχα που πια δεν σου μπαίνουν κι ούτε πρόκειται, αφού τα έχεις από το γυμνάσιο, τι τα θες; Μπορώ να σε καταλάβω αν θες να κρατήσεις ένα σαν αναμνηστικό αλλά, βάλτο μαζί με τα υπόλοιπα. Στην ντουλάπα σου πιάνει άσκοπα χώρο.

Κάνε αυτές τις μικρές σκέψεις κάθε φορά που συναντάς ένα ρούχο που δεν είσαι σίγουρη γιατί το έχεις ή δεν το θυμάσαι καν και να δεις που σιγά-σιγά θα φτιάξει η εικόνα της ντουλάπας σου