STYLING TIPS

The style expert: H Αλεξάνδρα Κατσαΐτη μας προτείνει τι να φορέσουμε για να μεταβούμε ομαλά από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο

Για κάποιο λόγο, πολλές γυναίκες έχουν πάρει τη φθινοπωρινή μόδα από φόβο. Ειδικά, στην Ελλάδα που ο καιρός αμφιταλαντεύεται για την ταυτότητά του -μπορεί τη μέρα να πεθαίνεις στη ζέστη και το βράδυ να κρυώνεις- το να φοράς τα ίδια ρούχα από το πρωί μέχρι το βράδυ μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τα καλά νέα; Υπάρχει ένας άνθρωπος που πρόκειται να μας λύσει όλες τις απορίες περί ''fall fashion'', αποδεικνύοντάς μας ότι τα πράγματα είναι πιο απλά απ' όσο τα έχουμε στο μυαλό μας.

Διάβασε ακόμη: 5 καλοκαιρινές τάσεις που μπορείς να φοράς το φθινόπωρο

Μιλήσαμε, λοιπόν, με τη Style Expert, Αλεξάνδρα Κατσαΐτη και της ζητήσαμε τις συμβουλές της για τις φθινοπωρινές μας εμφανίσεις.

 

Η στιλίστρια των celebrities και σχεδιάστρια, σαν μια γυναίκα με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της μόδας, μας φάνηκε ο καταλληλότερος άνθρωπος για να δώσει λύση στο ερώτημά μας: «Πώς μπορούν οι εμφανίσεις μας να μεταβούν ομαλά από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο και ποια ρούχα θα μας βοηθήσουν να το καταφέρουμε αυτό;». Παρακάτω η απάντηση, αλλά και τα items που θα σου προσφέρουν τα πιο στιλάτα φθινοπωρινά looks.

Τα must jackets για την εποχή

«Μπορεί να το έχω ξαναπεί, αλλά ένα πανοφώρι είναι από τα must ρούχα για το φθινόπωρο και τη μεταβατική αυτή εποχή!

Ενα oversized bomber jacket σε unisex γραμμή ή ένα τζιν μπουφάν είναι από τα items που μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και το πιο επίσημο ντύσιμο σε street casual, ενώ μια all time classic καμπαρντίνα ή ένα stylish κιμονό θα αναβαθμίσουν τις εμφανίσεις που περιλαμβάνουν ακόμα και το πιο απλό t-shirt. Τέλος, ένα μεσάτο σακάκι μπορεί να φορεθεί πάνω από ένα τιραντάκι συνδυάζοντας καλοκαιρινή και φθινοπωρινή μόδα μαζί.

Γενικά, ό,τι μας αρέσει να φοράμε το καλοκαίρι, μπορούμε να φοράμε και το φθινόπωρο, αρκεί να έχουμε λίγη φαντασία και να γίνουμε πιο δημιουργικοί με το styling των ρούχων μας.»

 

 

Ριγέ σακάκι με κουμπιά, AleSANDra on the beach

 

 

Τζιν μπουφάν, H&M

 

 

Καμπαρντίνα, Rains

 

 

Bomber jacket από neoprene ύφασμα, AleSANDra on the beach

 

 

Μπουφάν τζιν, ‘ALE

Το τέλειο tip για να φοράς τα καλοκαιρινά σου σανδάλια

«Τέλος, το απόλυτο tip που και θα μας ζεσταίνει τις ψυχρές βραδιές του φθινοπώρου και που θα μας προσφέρει fashionable εμφανίσεις -ειδικά για όσες τολμούν με το στιλ τους-, η λύση είναι τα καλτσάκια ή σοσονάκια. Μπορείτε να τα φοράτε με τα αγαπημένα σας πέδιλα ή σανδάλια (όπως τα σούπερ κουλ τύπου Birkenstock σανδάλια, σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού) σε ό,τι χρώμα ή στιλ θέλετε εσείς. Αυτό θα δώσει μια ενδιαφέρουσα πινελιά στο προσωπικό σας στιλ.»

Κεντρική φωτογραφία: ΙmaxTree