TIPS

Τα υφάσματα που ευθύνονται για τα ηλεκτρισμένα μαλλιά σου

Αυτό το χειμώνα είναι η ώρα που το αγαπημένο σου πουλόβερ θα πάρει τη θέση που του αξίζει. Πάει με τη φούστα σου, με το τζιν παντελόνι σου αλλά μπορείς να το βάλεις και πάνω από το μακρύ, floral φόρεμά σου. Μέχρι εδώ είναι τα καλά νέα. Τα άσχημα είναι ότι ξαφνικά βλέπεις τα μαλλιά σου να ηλεκτρίζονται και τις φύτρες σου να είναι πιο ενοχλητικές από ποτέ.

Αν αναρωτιέσαι τι φταίει, τότε θέλω να σου πω ότι το μάλλινο πουλόβερ σου έχει μερίδιο ευθύνης, αφού τα μάλλινα υφάσματα, τα γούνινα, τα πολυεστερικά, τα μεταξωτά αλλά και το rayon (μισό-συνθετικό) προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό. Αντίθετα τα βαμβακερά και τα δερμάτινα είναι ιδανικά αν έχεις μεγάλο πρόβλημα με τα ηλεκτρισμένα μαλλιά.

Φυσικά δεν εννοώ να αποφύγεις τα πουλόβερ ή τα μεταξωτά tops. Προφανώς και δεν μπορούν να λείπουν από την ντουλάπα σου, αφού είναι σχεδόν απαραίτητα για να σε κρατούν ζεστή και στιλάτη. Εξάλλου υπάρχουν τρόποι να τα φοράς και να αποφύγεις αυτή τη δυσάρεστη συνέπεια.

 

Τι να κάνεις:

Θυμήσου στο πλύσιμο να χρησιμοποιείς μαλακτικό που θα βοηθήσει το ύφασμα να είναι πιο φιλικό προς τα μαλλιά σου. Εναλλακτικά μπορείς να τα ψεκάσεις με μία λακ όπως ακριβώς κάνεις με τα μαλλιά σου ή με σκέτο νερό αν η λακ θα αφήσει σημάδι στο ρούχο. Κάτι ακόμα που πρέπει να ξέρεις είναι ότι σε περίπτωση που κρεμάς τα ρούχα, καλό είναι να χρησιμοποιείς μεταλλική κρεμάστρα. Κάνε τις δοκιμές σου.