TIPS

Πώς μπορείς να διώξεις τους κόμπους από τα μάλλινα

Λατρεύεις το παλτό που αγόρασες πριν τρία χρόνια σε ένα ταξίδι που έκανες στη Ρώμη. Ήσουν με το μαγιό ξαπλωμένη στην παραλία να σε χτυπά το κύμα στα πόδια κι εσύ σκεφτόσουν πότε θα χειμωνιάσει να κατεβάσεις το παλτό. Καλά, υπερβολή αλλά για να καταλάβεις το μέγεθος της αγάπης. Έλα όμως που η διαρκής χρήση έχει αφήσει τα σημάδια της κι εσύ θα αναγκαστείς να αφήσεις το λατρεμένο στην άκρη. Οι κόμποι που έχουν σχηματιστεί μπορούν να απομακρυνθούν.

Ελαφρόπετρα

Με μία ελαφρόπετρα τρίβεις τα σημεία που ”νοσούν” χωρίς να επιμείνεις πάρα πολύ γιατί θα προκαλέσεις ανεπανόρθωτη ζημιά στο ύφασμα. Θα τρίψεις, θα απομακρυνθούν οι κόμποι και μετά με μία ειδική βούρτσα θα τους απομακρύνεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί.

Σελοτέιπ

Πατάς, τραβάς, καθάρισες. Απομακρύνεις τους κόμπους χωρίς να χαλάς την ύφανση. Να επιλέξεις αυτή τη λύση αν το πρόβλημα δεν είναι πολύ μεγάλο.

Ξυραφάκι

Φτάνουμε στην ύστατη (και ίσως πιο αποτελεσματική) λύση. Αν οι κόμποι που έχουν σχηματιστεί είναι πολλοί τότε με ένα ξυραφάκι ”καθάρισε” το ρούχο και με τη βοήθεια ενός σελοτέιπ απομάκρυνε τα ενοχλητικά κομπάκια.