SHOPPING

Σοκ: Άντρας έπεσε θύμα μπαλαρίνας

Ζω σε ένα σπίτι που για τα παπούτσια υπάρχει αυστηρός κώδικας. Κανένα ζευγάρι δεν μπορεί να είναι σε κοινή θέα, ακόμα κι αν είναι συλλεκτικό σκαρπίνι της δεκαετίας 1920. Άλλα θέλουν οι γυναίκες κι άλλα θέλουν οι άντρες. Τα παπούτσια είναι στην είσοδο, μέσα σε ένα καλάθι ΙΚΕΑ, το ένα καλάθι πάνω στο άλλο.

Από τον Μάρκο Λαμπρή

Αυτό σημαίνει ότι το καλάθι με τις μπαλαρίνες, είναι πάνω στο καλάθι με τα υπόλοιπα παπούτσια που φοράνε οι κοινοί θνητοί αυτού του σπιτιού.

London Rebel, 25€ από 34€ >

Δεν πετάμε τίποτα είναι ένας άλλος κανόνας. Δεν πετάμε μπαλαρίνες ένας τρίτος. Και το συμπέρασμα στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι στην είσοδο του σπιτιού είναι ένα παραφουσκωμένο ψάθινο καλάθι έτοιμο να εκραγεί γεμάτο μπαλαρίνες.

Feng Shoe, 119€ >

Καλογήρου Private Label, 179€ >

Και αυτό συμβαίνει γιατί η ”πρίμα μπαλαρίνα” του σπιτιού φοράει μπαλαρίνες παντού. Ακόμα και εκεί που τα χιλιόμετρα είναι πολλά. Οι μπαλαρίνες κατεβαίνουνε Θησείο με τα πόδια από Παγκράτι και γυρνάνε. 7 χιλιομετράκια. Πάνε εκδρομή στη φύση. Πάνε θάλασσα.

Μπαλαρίνες με άμμο, μπαλαρίνες με σκόνη από το δρόμο, μπαλαρίνες στις επίσημες περιστάσεις, μπαλαρίνες παντού.

Clarks, 92€ >

Αυτό όμως είναι τίποτα μπροστά στο project ”Eλικώνας με μπαλαρίνες”: Όχι τίποτα φοβερό για ορειβάτες αλλά για τον μέσο άνθρωπο που έχει πολύ μικρή εμπειρία αρκετά δύσκολο. Λοιπόν, οι μπαλαρίνες ανέβηκαν και το βουνό. Πεζοπορία με δύο σκέλη, μια κόντρα ανάβαση μιας δασωμένης πλαγιάς (δηλαδή μαλακό έδαφος) και μια ήπια αλλά μακρόσυρτη ανάβαση σε μία κορυφή με μεικτό έδαφος από βράχια και χώμα με χαμηλή βλάστηση. Επιστροφή από τα ίδια.

Μπορεί να είχαμε κλάματα στην επιστροφή, μπορεί να είχαμε υποχρεωτικό πλύσιμο μετά για να μη χαλάσουν και πρέπει να γυρίσουμε όλη την Αθήνα για να βρούμε ακριβώς τις ίδιες, αλλά την κορφούλα τους την ανέβηκαν με πολύ χάρη.

Moody mood, 29€ >

Eclipse, 26€ >

Δεν λέω πως έχω ανοιχτό μέτωπο με τις μπαλαρίνες. Αγαπάω τις μπαλαρίνες όπως αγαπάω και την ”πρίμα μπαλαρίνα” του σπιτιού. Τις αγαπάω και εκνευρίζομαι μαζί τους όπως αγαπάω και εκνευρίζομαι πολύ συχνά με την ”πρίμα μπαλαρίνα του σπιτιού”.

Ξεκάθαρα, οι μπαλαρίνες είναι το πιο όμορφο γυναικείο παπούτσι και το μοναδικό που λες ”γιορτή της θηλυκότητας”. Μικρό, διακριτικό, διακριτικά σέξι. Οι μπαλαρίνες είναι ότι πιο στιλάτο, θηλυπρεπές και σέξι μπορεί να φορέσει μια γυναίκα σε οποιαδήποτε περίσταση.

Dream Green 54€ από 67€ >

Δεν θέλω να βγάλω ψυχούλα αλλά ας κάνουμε μια σύντομη παράθεση των υπολοίπων.

Γόβες στιλέτο: Too 80’s, πολύ faux sexy, δηλαδή χαλάρωσε καλή μου με το 12ποντο, είναι 2015, hello

Stylisticlick, 25€ από 31€ >

Απλές γόβες: Καλύτερα από γόβες στιλέτο, αλλά πάλι γόβες. Κάποια εκλεπτυσμένα κομμάτια αναδεικνύουν το γυναικείο πόδι αλλά πάλι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο

Sneakers: Error, γενικά στη γυναίκα, εκτός αν είναι γυμνάστρια, καρακόρμαρος και είναι στο γυμναστήριο. Αθλητική περιβολή στη γυναίκα είναι μεν της μοδός αλλά να δούμε πως θα είναι όταν περάσει.

Colors Of California, 24€ από 30€ >

Εσπαντρίγιες: Στο νησί και το συζητάμε

Ugg: Εντάξει ξέρουμε ότι τα έχεις αλλά ζούμε και στην Ελλάδα

Tory Burch, 220€ >

Υπερυψωμένα αθλητικά: Βγάλτε τα τώρα

Γυναικεία Oxford: Γυναικεία;

Tod’s 395€ >

Γόβες πορνοστάρ: Γενικά αυτήν την έξτρα σόλα των πορνοστάρ, να τη βγάλουμε από όλα τα παπούτσια παρακαλώ. Ευχαριστώ

Σκέψου, για να ξαναγυρίσω στο θέμα μας, πόσες μπαλαρίνες χωράνε σε ένα ψάθινο καλάθι ΙΚΕΑ, με στάνταρ διαστάσεις 32 επί 32. Μπορεί να παίρνει άνετα και τριάντα ζευγάρια. Αν έχεις διάθεση να τα στριμώξεις κι εγώ δεν ξέρω πόσα.

Θα μου πεις, έτσι είναι οι μπαλαρίνες. Μικρές και μανιτζέβελες. Είναι παντού. Κυκλοφορούν ανάμεσα μας, και όταν δεν κυκλοφορούν γεμίζουν τους χώρους αποθήκευσης του σπιτιού.

Λογικά, αν γίνει πυρηνικός πόλεμος, το μόνο είδος παπουτσιού που θα επιβιώσει είναι οι μπαλαρίνες.

Qube, 19€ από 32€ >

Γι’ αυτό σου λέω, έχω πέσει θύμα μίας μπαλαρίνας.

Mel, 33€