STYLE

Τα 5 ανοιξιάτικα φορέματα που θα καλύψουν όλες τις ενδυματολογικές σου ανάγκες

ImaxTree

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ένα φόρεμα είναι από τα must haves της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Είτε είναι φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη ή καλοκαίρι ένα φόρεμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των εμφανίσεών μας. Υπάρχει εξήγηση γι' αυτό. Ένα φόρεμα δεν είναι απλά ένα κομμάτι ρούχου. Είναι πολυχρηστικό και μας προσφέρει πολλά, με το σημαντικότερο στοιχείο να είναι η αυτοπεποίθηση. Αυτό συμβαίνει, γιατί το φόρεμα μας σώζει τις φορές που δεν νιώθουμε καλά με το σώμα μας και μας βοηθάει τελικά να εκφράσουμε τη θηλυκότητά μας. Είναι το ρούχο που δε μας «αγχώνει» μιας και δεν χρειάζεται να πολυσκεφτούμε πώς θα το συνδυάσουμε. 

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι το να έχουμε ένα τέτοιο ρούχο στην ντουλάπα μας, είναι σημαντικό για τις εμφανίσεις, αλλά και για την ίδια μας την διάθεση. Ειδικά, τώρα την άνοιξη, ένα φόρεμα καλύπτει σχεδόν όλες τις ενδυματολογικές μας ανάγκες. Ποια είναι όμως αυτά που πρέπει να βάλουμε στην ντουλάπα μας; 

Είτε πρόκειται για τα πλεκτά φορέματα των οποίων τα ’70s και ρετρό vibes προσφέρουν ένα σχεδόν νοσταλγικό ύφος στις εμφανίσεις μας, είτε για τα πουά φορέματα που το διαχρονικό τους μοτίβο είναι τόσο κλασικό, όσο και κομψό για να κάνει τα looks μας να ξεχωρίσουν, οι επιλογές στα στιλ είναι πολλές. Το ζητούμενο όμως είναι το εξής: σε ποιες περιστάσεις μπορούμε να τα φορέσουμε. Δηλαδή, τα αέρινα φορέματα (τύπου μάξι) είναι σίγουρα κατάλληλα για τις βραδινές εξορμήσεις μας; Ερωτήματα σαν αυτά μας κάνουν να σκεφτόμαστε ποια είναι, τελικά, τα στιλ φορεμάτων που πρέπει να φοράμε ανάλογα με την περίσταση. 

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να σου λύσουμε όλες τις απορίες και να σου βρούμε τα φορέματα που θα καλύψουν όλες τις ενδυματολογικές σου ανάγκες για τους επόμενους μήνες. Η λίστα μας περιλαμβάνει τα 5 βασικά στιλ φορεμάτων που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου. Έχουμε και λέμε:

Οff the shoulders

ImaxTree

ImaxTree

Είτε πας για πρωινό στο αγαπημένο σου μπραντζάδικο, είτε για ποτό στο αγαπημένο σου μπαράκι, ένα φόρεμα με ανοιχτούς ώμους, ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις. Μπορείς, λοιπόν, να το φοράς όλες τις ώρες και ανάλογα με τα αξεσουάρ που θα το συνδυάσεις, θα αποδώσεις και το ανάλογο ύφος για την ώρα της μέρας που διανύεις. Φόρα το με εσπαντρίγιες το πρωί και με ψηλά πέδιλα και ζώνη στη μέση το βράδυ. Εύκολα τα πράγματα.

Κρουαζέ

 

ImaxTree

ΙmaxTree

Το φόρεμα που επιλέγεις να φορέσεις σε πιο καθημερινή βάση, πρέπει να είναι ένα που, πρώτον, ταιριάζει στον σωματότυπό σου και που, δεύτερον, μπορεί να φορεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Έτσι, ούτε εσύ δε θα βαριέσαι να το φοράς συνέχεια, ούτε οι άνθρωποι που σε βλέπουν κάθε μέρα, θα καταλάβουν ότι φοράς το ίδιο ρούχο. Ένα κρουαζέ φόρεμα είναι o κατάλληλος «σύμμαχος» για αυτήν τη δουλειά. Κολακεύει όλους τους σωματότυπους, ενώ ανάλογα με το ύφασμα που θα επιλέξεις μπορείς να το φορέσεις σε διάφορες περιστάσεις. Ένα μονόχρωμο σε βαμβακερό ύφασμα, μπορείς να το φοράς κάθε μέρα, ενώ ένα σε σατέν υφή το καθιστά κατάλληλο μέχρι και για εμφάνιση σε γάμο.

Mάξι

ImaxTree

ImaxTree

Τίποτα δε «φωνάζει» περισσότερο άνοιξη από ένα μάξι φόρεμα. Είναι το απόλυτο ρούχο για αυτήν την περίοδο το οποίο φοριέται κι αυτό από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν είναι αυτό, όμως, το στοιχείο που μας ελκύει σε ένα μάξι φόρεμα. Είναι το γεγονός ότι το μήκος του προσδίδει “δραματικό” αντίκτυπο που κάνει τις εμφανίσεις μας να ξεχωρίζουν. Και σε αυτή την περίπτωση, τα αξεσουάρ που θα επιλέξεις είναι αυτά που θα καθορίσουν το ύφος του συνόλου σου. Ένα ζευγάρι ψηλά, statement πέδιλα πάντως είναι από τις αγαπημένες μας επιλογές, και ένα look που μπορείς να φορέσεις ακόμα και στο πιο fancy πάρτι.

Shirtdress

Τα φορέματα που θυμίζουν πουκάμισα (aka shirtdress) έχουν μια τρομερή γοητεία στην οποία δεν μπορούμε ν’ αντισταθούμε με τίποτα. Εύκολα στο να τα συνδυάσεις (τα φοράς όπως θα φορούσες το αγαπημένο σου πουκάμισο), ενώ προσφέρουν μια αναπάντεχη ιδιαιτερότητα στις εμφανίσεις σου, γιατί ακριβώς έχουν αυτήν τη διπλή ταυτότητα του φορέματος/πουκαμίσου. Είναι το τέλειο φόρεμα για κάθε μέρα, είτε πας στο γραφείο, είτε βόλτα στην πόλη με τις κολλητές. Φορώντας το μόνο του, χωρίς ζώνη ή κάποιο άλλο αξεσουάρ που τονίζει τις καμπύλες, είναι από τους αγαπημένους μας τρόπους γιατί αποδίδει ένα αβίαστα κουλ αποτέλεσμα σε μια εμφάνιση.

Cocktail dress

Πας σε γάμο; Φόρα ένα cocktail dress. Είναι το πιο επίσημο-ανεπίσημο φόρεμα για τέτοιες περιστάσεις που δεν θα απογοητεύσει ποτέ. Προτίμησε ένα σε κοντό μήκος που προσφέρει ένα νεανικό και φρέσκο αποτέλεσμα. Για πιο stylish εμφανίσεις επίλεξε bold αποχρώσεις που έχουν πάντα περισσότερο ενδιαφέρον. Μust have για την ντουλάπα σου, λοιπόν, το cocktail dress, ειδικά αυτή την σεζόν που οι προσκλήσεις για γάμους έχουν αρχίσει να «σκάνε» η μία μετά την άλλη.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree