OUTFITS

Υπάρχουν τελικά ρούχα και αξεσουάρ που ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες;

ImaxTree

Πολλές φορές, όταν κάνω βόλτα στα μαγαζιά, βλέπω ρούχα στις βιτρίνες και σκέφτομαι από μέσα μου «ωραίο φόρεμα αυτό, αλλά δε θα μου ταιριάζει». Και νομίζω ότι πολλές γυναίκες, σκέφτονται το ίδιο όταν ξεφυλλίζουν ένα περιοδικό μόδας ή όταν διαβάζουν online μόδας.

Ισχύει αυτό φυσικά. Δεν είναι όλα τα ρούχα για όλες. Ακόμα και ένα συγκεκριμένο σωματότυπο να έχεις, τον ίδιο με της καλύτερής σου φίλης, για παράδειγμα, αυτό δεση μαίνει απαραίτητα ότι ένα ρούχο θα ταιριάζει και στις δυο. Το σώμα κάθε γυναίκας είναι μοναδικό, γι’ αυτό και το μυστικό για πάντα επιτυχημένες εμφανίσεις είναι να γνωρίζεις τι ταιριάζει στο σώμα σου. Το δικό σου, όχι της κολλητής σου, ούτε της αδερφής σου.

Λίγο να ψάξεις στο διαδίκτυο, φράσεις του τύπου «ρούχα που ταιριάζουν σε όλους τους σωματότυπους», θα βρεις πολλά άρθρα από τον εγχώριο και διεθνή τύπο, να μιλούν για fashion items που υποτίθεται ότι ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες.

Μην παραξενευτείς όμως, αν τεστάρεις κάποιο απ’ αυτά τα ρούχα και δεν βρεις τελικά κάποιο να σου «κάνει». Προσωπικά, σαν γυναίκα με αρκετά ιδιαίτερο σωματότυπο (μεσαίο στήθος, κάπως πιο αδύνατη μέση και μεγάλη περιφέρεια) έχοντας δοκιμάσει ρούχα και αξεσουάρ σαν τα παρακάτω, δεν είχαν το αντίκτυπο που περίμενα, στην εμφάνισή μου. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι οι προτάσεις αυτές δεν είναι δόκιμες. Απλά τυχαίνει, στην περίπτωση τη δική μου (ή και άλλων γυναικών) να μην ταιριάζουν το ίδιο καλά, όσο σε άλλες γυναίκες.

Και εδώ, ξαναθέτω το ερώτημα: «Υπάρχουν τελικά ρούχα που ταιριάζουν σε όλες μας;». Ρούχα ή αξεσουάρ που να δείχνουν ωραία σε όλους και τους τόσους διαφορετικούς σωματότυπους;

Η απάντηση είναι και θετική και αρνητική. Και εξηγώ: Ναι, υπάρχουν ρούχα που ταιριάζουν σε όλες μας, αλλά δεν είναι όλες οι σιλουέτες των ρούχων αυτών που ταιριάζουν σε όλες.

Τα ρούχα που πολλοί ισχυρίζονται ότι μπορούν να φορέσουν οι γυναίκες όλων των μεγεθών πρέπει να έχουν και το κατάλληλο fit ή γραμμή για να δείξουν ωραία πάνω σε μια γυναίκα.

Παρακάτω, εξετάζουμε τα ρούχα αυτά που θεωρούνται ότι έχουν αυτή την ιδιότητα και βλέπουμε αν όντως ταιριάζουν σε όλες ή όχι.

Ασύμμετρη μίνι φούστα

ΙmaxTree

 

ΙmaxTree

Γιατί θεωρείται ότι ταιριάζει σε όλους του σωματότυπους: Το ασύμμετρο σχέδιο μιας μίνι φούστας και τα διαγώνια κοψίματα, λέγεται ότι κάνουν τα πόδια να δείχνουν πιο μακριά και αδύνατα.

Ισχύει; Εν μέρει ναι. Όντως το κόψιμο αυτό δημιουργεί τη ψευδαίσθηση πιο λιγνής σιλουέτας.

Τι πάει στραβά; Το μήκος δεν είναι το ιδανικότερο για όλες τις γυναίκες. Όσο κι αν μια μίνι φούστα είναι σέξι και νεανική, είναι ένα ρούχο που για να φορέσει μια γυναίκα πρέπει να έχει πολλή αυτοπεποίθηση. Το γεγονός ότι αποκαλύπτει τόσο πολύ τα πόδια είναι ο λόγος. Επίσης, αν έχεις πιο μεγάλη περιφέρεια, δε θα είναι και ό,τι πιο κολακευτικό πάνω σου.

Δερμάτινο μπουφάν

ΙmaxTree

 

ImaxTree

Γιατί θεωρείται ότι ταιριάζει σε όλους του σωματότυπους: Ένα τέτοιο jacket πολλοί πιστεύουν ότι αναδεικνύει όχι μόνο το outfit αλλά και τη σιλουέτα μιας γυναίκας, όποιο κι αν είναι το μέγεθός της.

Ισχύει; Ναι, ισχύει. Είναι ένα ρούχο που ταιριάζει πάνω-κάτω σε όλες και σε όλους. Πρόκειται για ένα unisex ρούχο που κολακεύει τη σιλουέτα.

Τι πάει στραβά; Υπάρχουν στην αγορά πάρα πολλές εκδοχές αυτού του ρούχου. Cropped δερμάτινα μπουφάν, slim ή πολύ φαρδιές γραμμές και η λίστα συνεχίζεται. Το μυστικό, λοιπόν, εδώ βρίσκεται στη γραμμή που θα επιλέξεις. Προτίμησε ένα σε κανονική (regular), ίσια γραμμή και ένα μήκος που θα ταιριάζει στο στιλ και το σώμα σου, no matter what.

Φαρδιές ζώνες

ImaxTree

 

ImaxTree

Γιατί θεωρείται ότι ταιριάζει σε όλους του σωματότυπους: Μια πολύ φαρδιά ζώνη θεωρητικά θα τραβήξει την προσοχή από το υπόλοιπο σώμα, προς την μέση. Επίσης, μια τέτοια ζώνη θα δημιουργήσει τη ψευδαίσθηση καμπυλών στο σώμα μιας γυναίκας, ακόμα κι αν δεν έχει.

Ισχύει; Ισχύει, εν μέρει. Σε γυναικεία σώματα που είναι ίσως πιο αθλητικά ή που έχουν μικρό στήθος, μια φαρδιά ζώνη θα δημιουργήσει καμπύλες, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν.

Τι πάει στραβά; Σε αντίθεση, με σώματα σαν τα αυτά που αναφέραμε, γυναίκες που έχουν παραπάνω κιλά, μια τέτοια ζώνη μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εμφάνισή της. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, απόφυγε τις πολύ στενές ζώνες (σε πλάτος και φάρδος) οι οποίες μπορεί να πιέσουν πολύ την μέση. Επίσης, αν έχεις μεγάλο στήθος, μην τοποθετείς τη ζώνη πολύ κοντά στο στήθος σου. Φόρεσέ την κοντά στο σημείο του αφαλού, αποφεύγοντας να τονίσεις κι άλλο το ήδη μεγάλο σου μπούστο.

Κορμάκια

ImaxTree

 

ImaxTree

Γιατί θεωρείται ότι ταιριάζει σε όλους του σωματότυπους: Τα κορμάκια από πολλούς θεωρούνται ως αυτά τα «θαυματουργά» ρούχα που δείχνουν ωραία σε όλους τους σωματότυπους γιατί «κρατούν» συγκροτημένο το σώμα και δημιουργούν την ψευδαίσθηση πιο μακρύ κορμού.

Ισχύει; Ναι, ένα κορμάκι, αν είναι από το κατάλληλο υλικό, θα «τραβήξει» το σώμα προς τα πάνω, κάνοντάς το να δείχνει πιο λιγνό και μαζεμένο.

Τι πάει στραβά; Είναι ένα ρούχο που μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει ένα σύνολο στην καταστροφή. Αρχικά, πρέπει οπωσδήποτε να είναι στο σωστό μέγεθος που σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόζει άψογα στο σώμα σου. Επίσης, είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα κόψιμο που σου ταιριάζει. Για παράδειγμα, ένα σε V λαιμόκοψη, δεν κολακεύει εσένα που έχεις μικρό στήθος, αλλά εσένα με το μεγαλύτερο. Ένα κορμάκι με παρτούς ώμους είναι κατάλληλο για μεσαίου μεγέθους στήθη και ένα σε halter (που δένει στο λαιμό) το ίδιο, αλλά και σε γυναίκες με μικρό στήθος.

Φορέματα σε Α γραμμή

ImaxTree

 

ImaxTree

Γιατί θεωρείται ότι ταιριάζει σε όλους του σωματότυπους: Ο όρος “A-line” εφευρέθηκε που από τον Yves Saint Laurent και πρόκειται για μια γραμμή που τονίζει τη μέση και ανοίγει στο σημείο της περιφέρειας. Η γραμμή αυτή θεωρήθηκε τότε και θεωρείται ακόμα, πρωτοποριακή, γιατί ταιριάζει θεωρητικά σε όλες τις γυναίκες, είτε φοράνε μέγεθος 32, είτε μέγεθος 44.

Ισχύει; Ναι. Ίσως να είναι και το μόνο ρούχο που ταιριάζει σε όλες. Επιτρέπει στις γυναίκες με μεγάλη περιφέρεια να μην τονίσουν παραπάνω την περιοχή των γοφών, ενώ αναδεικνύει τις καμπύλες τους. Ταιριάζει σε λιγότερο curvy γυναίκες που θέλουν να δημιουργήσουν τη ψευδαίσθηση καμπύλων. Ακόμα και στις πιο μικροσκοπικές γυναίκες δείχνει ωραίο, καθώς η έντονη μέση «μακραίνει» τον κορμό, κάνοντάς τις να δείχνουν πιο ψηλές.

Τι πάει στραβά; Δεν πάει κάτι στραβά με το εν λόγω ρούχο μιας και όντως ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. Όπως όμως αναφέραμε και πριν, είναι σημαντικό να προσέξεις την λαιμόκοψη που θα επιλέξεις για το φόρεμα η οποία θα καθορίσει πόσο κολακευτική ή όχι θα είναι τελικά η εμφάνισή σου.

 

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree