STYLING TIPS

Πώς να βρεις το signature αξεσουάρ σου

ImaxTree

Απλά σκέψου μερικές από τις πιο iconic γυναίκες των οποίων το στιλ ακόμα και σήμερα θεωρείται διαχρονικό. Σκέψου την Coco Chanel και τις πέρλες της. Την Jackie O' και τα "pillbox" καπέλα της. Την Iris Apfel και τα τεράστια βραχιόλια στα χέρια της. Την Anna Wintour και τα oversized γυαλιά ηλίου της.

Διάβασε ακόμη: Διάσημες γυναίκες που εμπνέουν το στιλ μας

Όλες αυτές οι καλοντυμένες γυναίκες που το στιλ τους έχει γραφτεί στην ιστορία της μόδας με χρυσά γράμματα, είχαν ένα αξεσουάρ το οποίο ήταν μέρος της ταυτότητάς τους. Που καθόριζε το στιλ τους.

Οι παραπάνω γυναίκες, γνώριζαν και γνωρίζουν ότι τα αξεσουάρ είναι το ίδιο σημαντικό -αν όχι και παραπάνω κάποιες φορές- με ένα ρούχο. Είναι καλό, λοιπόν, να βρεις το signature αξεσουάρ. Αυτό που εκφράζει εσένα και το στιλ σου καλύτερα απ’ όλα. Καλύτερα κι από ένα ρούχο.

Είτε πρόκειται για μια τσάντα, ένα κόσμημα, καπέλο, ακόμα και δύο και τρία αξεσουάρ μαζί, καλό είναι να ξέρεις ποιο είναι αυτό. Απαντώντας στις παρακάτω 3 ερωτήσεις, θα βρεις το signature αξεσουάρ σου. 

Τι υπάρχει στην ντουλάπα σου πάνω από μια φορά;

Πέρα από τα τζιν παντελόνια σου (καμία γυναίκα δεν έχει μόνο ένα), σίγουρα υπάρχει κάποιο αξεσουάρ στη συλλογή σου που φοράς περισσότερο. Έχεις πολλές τσάντες; Έχεις πολλά κολιέ; Είσαι σαν τη Phoebe από “Τα Φιλαράκια” και έχεις τεράστια συλλογή από δαχτυλίδια; Ό, τι υπάρχει στην ντουλάπα σου πάνω από μια φορά, τότε πιθανότατα είναι και το signature αξεσουάρ σου.

Στην όψη ποιου αξεσουάρ «λυγίζεις»;

Όταν ψωνίζεις, είτε online, είτε σε κάποιο φυσικό κατάστημα, σε ποιο αξεσουάρ «πέφτει» ασυνείδητα το μάτι σου; Ποιο σε «τραβάει» περισσότερο; Ποιο είναι αυτό που αν δεν αγοράσεις θα νιώθεις ημιτελής, άδεια; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα θα σου υποδείξουν και το signature αξεσουάρ σου.

Τι φοράς περισσότερο;

Ποιο είναι το αξεσουάρ στο οποίο «στρέφεσαι» σε καθημερινή βάση, για να αναδείξεις ένα σύνολό σου; Αυτό που ακόμη κι όταν βιάζεσαι είναι αυτό που ασυνείδητα θα πάει το χέρι για να φορέσεις; Είναι ένα φουλάρι; Ένα καπέλο; Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια; Αυτό που φοράς περισσότερο είναι και το signature αξεσουάρ σου. Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι το signature αξεσουάρ σου πρέπει να είναι το ίδιο κάθε φορά. Μπορεί να «δουλεύεις» γύρω απ’ αυτό το αξεσουάρ και να το εμπλουτίζεις κάθε φορά, είτε με το ίδιο είδος αξεσουάρ απλά σε άλλο σχέδιο ή συνδυάζοντάς το με άλλα αξεσουάρ.

Kεντρική φωτογραφία: