OUTFITS

5 χρήσιμες fashion συμβουλές που θα αλλάξουν τον τρόπο που ντύνεσαι

ImaxTree

Το ν' αγοράσεις ένα φλοράλ φόρεμα την άνοιξη, μπορεί να μην είναι κάτι που χρειάζεται να σκεφτείς πολύ. Μια λεοπάρ τσάντα όμως, που ξεπερνάει το όριο του budget σου, ίσως να είναι μια αγορά που σε προβληματίζει περισσότερο. Το πώς να επιλέξεις το σωστό φόρεμα για εσένα, που να είναι σέξι, χωρίς να θεωρείται κακόγουστο, είναι επίσης ένα από τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις, για να είσαι σίγουρη ότι θα κάνεις πάντα επιτυχημένα looks.

Υπάρχουν, λοιπόν, μερικές συμβουλές που όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα σε βγάζουν πάντα, από οποιοδήποτε δίλημμα κι αν έχεις για μια αγορά ή για ένα σύνολο που πρόκειται να φορέσεις. «Σε ποια ρούχα αξίζει να επενδύσω;», «Πώς θα δώσω ένα boost στο σύνολό μου, χωρίς να ξοδέψω χρήματα;». Όλα αυτά, είναι εύλογα ερωτήματα τα οποία στα απαντάμε παρακάτω.

Σε ποια ρούχα αξίζει να επενδύσεις

ImaxTree

ImaxTree

Οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται, τα “staples” όμως της γυναικείας γκαρνταρόμπας είναι αυτά που όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν πρόκειται να περάσει ποτέ η μπογιά τους. Σε αυτά τα basics της γκαρνταρόμπας (βλ. μαύρη τσάντα, σακάκι, τζιν παντελόνι, πουκάμισο κτλ.) αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω, όταν πρόκειται να κάνεις μια τέτοια αγορά. Αν αμφιταλαντεύεσαι, λοιπόν, για το αν πρέπει ν’ αγοράσεις μια λεοπάρ τσάντα που ξεπερνάει τα όρια του budget σου, τότε μην ενδώσεις σε μια τέτοια αγορά για ένα στιλ τσάντας που δεν ξέρεις αν θα φοράς σε ένα χρόνο από τώρα.

Πώς ξεχωρίζεις τα «σέξι» ρούχα από τα «κακόγουστα»

ImaxTree

ImaxTree

Οι εμφανίσεις σου πρέπει να έχουν την σωστή δόση θηλυκότητας. Ο όρος «σέξι» δεν πρέπει να ξεπερνάει τα όρια και ν’ αγγίζει αυτόν της «κακογουστιάς». Για να μην ξεπεράσεις ποτέ αυτό το όριο και για να έχεις πάντα, σέξι μεν, αλλά κομψές δε, εμφανίσεις, τότε φρόντισε τα ρούχα σου να είναι «στρατηγικά» αποκαλυπτικά. Εξηγώ: Αν ένα φόρεμα αποκαλύπτει για παράδειγμα, το σημείο των ώμων αλλά και στα πόδια, τότε μπορεί να θεωρηθεί παραπάνω σέξι απ’ όσο πρέπει. Φρόντισε τα ρούχα σου να αποκαλύπτουν μόνο ένα σημείο του σώματός σου, φέρνοντας έτσι τις σωστές ισορροπίες στο σύνολό σου.

Πώς να επιλέξεις το look σου για μια επίσημη περίσταση

ImaxTree

ImaxTree

Αν έχεις αμφιβολίες για το σύνολό σου, όταν πρόκειται να πας σε ένα πιο επίσημο event, τότε ανέβασε το “volume” στο στιλ σου. Ντύσου πιο «καλά», με ένα πιο glamorous σύνολο. Είναι καλύτερο να φορέσεις κάτι πιο «υπερβολικό» σε τέτοιες περιστάσεις, από το να είσαι η μόνη που δεν έχεις ντυθεί καλά για το event.

Πώς να τεστάρεις μια τάση χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα

ImaxTree

ΙmaxTree

Μπορεί η αγαπημένη σου blogger να φόρεσε, από πάνω μέχρι κάτω neon ρούχα, ένα σύνολο που σου άρεσε πάρα πολύ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κι εσύ μπορείς να υποστηρίξεις αυτό το στιλ. Είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα των τάσεων όταν βλέπουμε άλλες γυναίκες να τις φοράνε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και εμείς μπορούμε να κάνουμε το ίδιο. Είναι κρίμα να ξοδέψεις χρήματα σε μια τάση που από την μία, δεν ξέρεις αν ταιριάζει στην προσωπικότητα σου και από την άλλη, δεν θα είναι της μόδας, σε μερικούς μήνες. Αν θέλεις παρ’ όλα αυτά να τεστάρεις μια τάση, μπορείς να «ξεγελάσεις» τον εαυτό σου, αγοράζοντας ένα αξεσουάρ που εκπροσωπεί το trend αυτό, πριν δεσμευτείς ολοκληρωτικά σε ένα ρούχο.

Πώς να δώσεις boost στα σύνολά σου

ImaxTree

ImaxTree

Η Coco Chanel ήταν fan των αξεσουάρ γι’ αυτό και δημιούργησε μίνι αριστουργήματα τα οποία άλλαξαν για πάντα τον τρόπο που αντιμετωπίζαμε μια τσάντα ή ένα κόσμημα στις εμφανίσεις μας. Ένα κόσμημα, ένα ζευγάρι παπούτσια, μια τσάντα κ.ο.κ. παίζουν πολύτιμο ρόλο στην έκβαση ενός συνόλου σου. Είναι αυτό που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από το πλήθος, ακόμα κι αν φοράς το πιο απλό outfit. Τις στιγμές εκείνες, λοιπόν, που θέλεις να δώσεις ένα boost στο σύνολό σου, φόρα ένα εντυπωσιακό αξεσουάρ.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree