OUTFITS

5 σύνολα που θα δώσουν νέα “πνοή” στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου

Θα είμαι ειλικρινής από την αρχή: λατρεύω τη μόδα. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει μ' αυτή. Με ενθουσιάζουν τα trends που προκύπτουν ανά σεζόν και ακόμη περισσότερο η πηγή έμπνευσης από την οποία προκύπτουν. Γι' αυτό και κάθε φορά που ένας οίκος μόδας ή ένα brand παρουσιάζει μια συλλογή που πίσω της έχει βαθύτερο και arty νόημα, ενθουσιάζομαι.

Ενημερώνομαι καθημερινά για τη μόδα και όταν έπεσε υπό την αντίληψή μου η νέα καμπάνια της MANGO για την ανοιξιάτικη συλλογή, εξεπλάγην. Ήταν μια βαθυστόχαστη καμπάνια, μία που σίγουρα ξεφεύγει από τα τετριμμένα.

Η καμπάνια βασίστηκε πολύ στα νέα και φρέσκα πρόσωπα της επικαιρότητας, τα #MangoNewVoices, όπως τα αποκαλεί το brand και κοιτάει πέραν από την βασική τους ιδιότητα.

Σε μια κοινωνία που «παράγει» παρόμοιες προσωπικότητες, η MANGO για την καμπάνια της, ξεχωρίζει πρόσωπα όπως την Adwoa Aboah, την Jolie Alien, την Luna Bijl, την Sasha Pivovarova και τον Patrick Schwarzenegger για τα ταλέντα τους, όχι μόνο στον χώρο του μόντελινγκ, αλλά και αλλού. Η επιρροή που ασκούν αυτές οι προσωπικότητες στη μόδα αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας είναι τεράστια. Μια γυναίκα σαν την Adwoa Aboah δεν είναι σημαντική μόνο στον χώρο της μόδας, αλλά και ως ακτιβίστρια.

Οι «διπλές ταυτότητες» που έχουν τα πρόσωπα της καμπάνιας με εμπνέουν αρκετά και με κάνει να ξανασκέφτομαι πώς αντιμετωπίζω τελικά το στιλ μου.

Ένα ρούχο που έχω χρόνια στην ντουλάπα μου, συχνά το φοράω σε διαφορετικές περιστάσεις. Κάθε fashion item έχει «διπλή ταυτότητα», λοιπόν, όπως και τα πρόσωπα στην εμψυχωτική καμπάνια της MANGO.

Αυτό με έκανε να θέλω να πειραματιστώ με το στιλ μου και η αλήθεια είναι ότι η ανοιξιάτικη συλλογή του brand, με ενέπνευσε τόσο ώστε να θέλω να την εξετάσω. Πώς; Ήθελα να δω τις διαφορετικές της «ταυτότητες». Μπορεί ένα φόρεμα από την συλλογή να φορεθεί βράδυ; Ένα statement αξεσουάρ φοριέται στο γραφείο; Πόσες «ταυτότητες» έχει η συλλογή; Πολλές σίγουρα. Εγώ βρήκα μερικές και συνέθεσα πέντε σύνολα για πέντε διαφορετικές περιστάσεις.

Φυσικά, τίποτα από τα παρακάτω δεν είναι κανόνας. Αν σου αρέσει κάποιο από τα looks που δημιούργησα με την συλλογή της MANGO, μπορείς να το φορέσεις όποτε θέλεις και όποια ώρα της ημέρας θέλεις. Οι κανόνες, άλλωστε, είναι για να τους σπάμε.

Για το γραφείο

 

Ένα κομψό γιλέκο σαν αυτό, είναι must-have για τις εμφανίσεις στη δουλειά. Το σχέδιό του είναι κατάλληλο για το εργασιακό περιβάλλον, ενώ αν το συνδυάσεις με μια παντελόνα και τοπ σε παστέλ αποχρώσεις (από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν) θα δημιουργήσεις το πιο κομψό σύνολο. Aντικατάστησε το γιλέκο με ένα σακάκι στην ίδια απόχρωση, για τις πιο ψυχρές ημέρες της άνοιξης.

Για την εκδρομή

 

Η συλλογή σε παροτρύνει να δημιουργήσεις fashion forward σύνολα που είναι όμως άνετα ώστε να τα φοράς κάθε μέρα. Ακόμα και αν βρίσκεσαι εκτός πόλης. Αν για π.χ. έχεις πάει εκδρομή, ένα άνετο marble t-shirt και ένα biker shorts είναι το τέλειο σύνολο για την περίσταση. Ένα τζιν μπουφάν (από τα πιο διαχρονικά ρούχα της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας) και ένα ζευγάρι sneakers θα ολοκληρώσουν άψογα το fashionable αυτό look.

Για το κυριακάτικο brunch

 

Φέρε λίγη κομψότητα στο τραπέζι του κυριακάτικου brunch. Ένα πλεκτό πουλόβερ σε μια παστέλ μπλε απόχρωση θα ταιριάξει με τζιν, υφασμάτινα παντελόνια και με φούστες. Για ένα πιο glam chic look, προτίμησε μια ψηλόμεση tailored παντελόνα που θα αναδείξει την σιλουέτα σου. Ένα ζευγάρι statement σκουλαρίκια θα ολοκληρώσει άψογα το σύνολο.

Για την βόλτα στη πόλη

 

Τη σεζόν αυτή, είναι σημαντικό στην ντουλάπα σου να υπάρχει ένα ρούχο που συνδυάζει άνεση και που παράλληλα «φωνάζει» άνοιξη. Ένα φλοράλ φόρεμα σε παστέλ απόχρωση είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο ρούχο γιατί είναι ευκολοσυνδύαστο. Μπορείς να το φορέσεις με ένα jacket και σανδάλια, ένα look τέλειο για τις βόλτες στην πόλη. Ένα bucket hat, ένα ζευγάρι όμορφα σκουλαρίκια και μια μίνι τσάντα θα απογειώσουν την εμφάνισή σου.

Για τη βραδινή έξοδο

Aσπάσου τα μεγαλύτερα trends της σεζόν, όπως τις metallics αποχρώσεις, μέσα σε ένα look. Συνδυάζοντας ένα metallic jacket/πουκάμισο με ένα παστέλ slip dress (άλλη μια τεράστια τάση της σεζόν) θα προσφέρεις το πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα στο σύνολό σου. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στο ρομαντικό ύφος του φορέματος και του φουτουριστικού πουκαμίσου, θα σε μετατρέψουν στην πιο καλοντυμένη fashionista.

Επισκέψου τα καταστήματα της MANGO στην Αθήνα (Ερμού 20, The Mall of Athens Ανδρέα Παπανδρέου 35, River West Λεωφόρος Κηφισού 96-98), Γλυφάδα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.