OUTFITS

5 εύκολα tips για να μην πάθεις ποτέ “ενδυματολογικό μπλακ-άουτ”

ImaxTree

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω σήμερα». Από τις πιο συνηθισμένες φράσεις που λέει μια γυναίκα στην ζωή της. Άπειρες είναι οι φορές που έχω ξεστομίσει θρασύτατα αυτή την φράση, ακόμα και αν ξέρω βαθιά μέσα μου ότι δεν είναι αλήθεια. Γιατί η αλήθεια είναι ότι έχω ρούχα να φορέσω και μάλιστα, η ντουλάπα μου είναι τόσο γεμάτη που έτσι κι αν της βάλω ένα ακόμη ρούχο, είναι πιθανό να αρχίσει να ξεχειλίζει σαν το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχω τι να φορέσω, αλλά το γεγονός ότι έχω πάθει, αυτό που λένε οι συγγραφείς, “writer’s block”. Είναι οι στιγμές εκείνες που παθαίνεις μπλακ-άουτ. Ξαφνικά, ο «διακόπτης» κατεβαίνει και δεν είναι σαν να μην μπορείς να σκεφτείς τίποτα. Ούτε ένα t-shirt δεν μπορείς να συνδυάσεις με άλλο ρούχο. Η απογοήτευση; Μεγάλη. Το δράμα; Μπόλικο. Όλα αυτά τα συναισθήματα παρουσιάζονται εκείνη την στιγμή που νιώθεις ότι δεν ξέρεις τι να κάνεις, ή βασικά, τι να φορέσεις. Για τις στιγμές που αντιμετωπίζεις όλα αυτά τα συναισθήματα έχουμε τη λύση.

Μονόχρωμο σύνολο

ImaxTree

ImaxTree

Όταν έχεις αμφιβολίες για το αν το στιλ των ρούχων που έχεις επιλέξει ή οι αποχρώσεις τους, ταιριάζουν μεταξύ τους, τότε επίλεξε ένα χρώμα. Προτίμησε ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το μπεζ, το μαύρο ή το πράσινο που προσφέρουν αβίαστη κομψότητα στις εμφανίσεις σου.

Ο πιο κλασικός συνδυασμός

ImaxTree

ImaxTree

Αν δεν ξέρεις τι να φορέσεις, εμπιστεύσου κλασικούς συνδυασμούς που ξέρεις ότι είναι διαχρονικοί και ταιριάζουν μεταξύ τους. Συνδυασμοί σαν αυτούς είναι ένα φόρεμα και sneakers, ένα τζιν πουκάμισο, τζιν παντελόνι και χαμηλά μποτάκια, ένα t-shirt, κολάν και σακάκι κ.ο.κ.

Το statement αξεσουάρ

ImaxTree

ImaxTree

Τις στιγμές που δεν είσαι σίγουρη για τα ρούχα που φοράς, δώσε βάση στα αξεσουάρ. Ένα εντυπωσιακό αξεσουάρ (ή ρούχο), όπως ένα ζευγάρι ψηλά τακούνια, ένα oversized πανωφόρι, ή ένα όμορφο μαντήλι θα σώσει την κατάσταση, άρα και το outfit σου.

Φόρα την «στολή» σου

ImaxTree

ImaxTree

Σίγουρα έχεις ένα outfit που ξέρεις ότι ταιριάζει άψογα στο στιλ και τον σωματότυπό σου. Αυτό το σύνολο πρέπει να γίνει η «στολή» σου. Ένας συνδυασμός ρούχων που έχεις σε διαφορετικές εκδοχές (βλ.χρώματα). Τις ημέρες που έχεις τις αμφιβολίες σου, φόρα, λοιπόν, την στολή σου.

Επανάλαβε το ίδιο ρούχο

ImaxTree

ImaxTree

Δες τα ρούχα της ντουλάπας σου, με άλλο μάτι και σε αυτά που φοράς πιο συχνά, κάνε ένα πιο ενδιαφέρον styling. Αν, για παράδειγμα, φοράς συνέχεια ένα γκρι σακάκι, μια μέρα φόρεσέ το ανοιχτό με ένα t-shirt από μέσα, την άλλη με μια ζώνη στην μέση, ενώ ενδιαφέρον έχει αν φορέσεις μόνο του το σακάκι κουμπωμένο με ένα κολάν και αθλητικά παπούτσια.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree