STYLING TIPS

3 πανεύκολα tips για να “σώσεις” τα ανοιξιάτικα πουλόβερ σου

IMaxTree

Τα πουλοβεράκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της χειμερινής και ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας. Τον χειμώνα, ένα φαρδύ, chunky πλεκτό πουλοβεράκι είναι ό,τι πιο άνετο και κομψό παράλληλα για τα καθημερινά μας σύνολα, ενώ ένα κασμιρένιο και ανάλαφρο, το τέλειο ρούχο για να φορέσουμε τις ψυχρές ανοιξιάτικες βραδιές.

Το αγαπημένο αυτό ρούχο, ακριβώς επειδή το φοράμε συνέχεια μπορεί εύκολα να χάσει την αρχική του φόρμα, να βρομίσει μέχρι και να χαλάσει η υφή του. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μερικά σπιτικά «γιατροσόφια» που λειτουργούν άψογα ώστε να επαναφέρουν το αγαπημένο μας πουλόβερ στην αρχική του μορφή.

Για να διορθώσεις την υφή του

Αν το πουλόβερ σου έχει ιδιαίτερη υφή (για π.χ. είναι χνουδωτό, πλεκτό) το ξύδι είναι η λύση. Σε λίγο νερό πρόσθεσε 1 κούπα λευκό ξύδι και ξέπλυνε με αυτό το πουλόβερ σου. Θα γίνει και πάλι μαλακό και χνουδωτό.

Αν έχουν ξεχειλώσει τα μανίκια

Οι άκρες των μανικιών συχνά ξεχειλώνουν από την χρήση. Μπορείς όμως εύκολα να το αλλάξεις αυτό χρησιμοποιώντας ένα σεσουάρ μαλλιών. Όταν το ύφασμα έρθει σε επαφή με την θερμότητα από το σεσουάρ, «μαζεύει». Πρόσεξε όμως, να μην είναι πολύ καυτός ο αέρας. Εναλλακτικά μπορείς να βουτήξεις τα μανίκια σε ζεστό νερό.

Για να σκοτώσεις τις δυσωδίες

Κάποια πουλόβερ, ειδικά αυτά που έχεις καιρό, έχουν την τάση να συσσωρεύουν ευκολότερα μυρωδιές, όσο συχνά κι αν τα πλένεις. Για να ξεφορτωθείς τις μυρωδιές, ψέκασε το πουλόβερ σου με λίγη βότκα! Το αλκοολούχο ποτό θα σκοτώσει τα βακτήρια χωρίς να αφήσει κάποιο ανεπιθύμητο άρωμα. Έπειτα, άπλωσε το πουλόβερ για να στεγνώσει με τον αέρα. Προσοχή: τέσταρε το tip αρχικά σε ένα μικρό σημείο του πουλόβερ, πριν το ψεκάσεις ολόκληρο, για να σιγουρευτείς ότι δεν θα έχει κάποια αντίδραση στο ύφασμα.

Κεντρική φωτογραφία: IMaxTree