SHOPPING

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: 10 φθινοπωρινά items στα οποία αξίζει να επενδύσεις

ΙmaxTree

Βρίσκω τις ενδιάμεσες εκπτώσεις κάτι σαν τη στιγμή που ενώ νόμιζες ότι δεν είχες καθόλου λεφτά, ανοίγεις το πορτοφόλι και ανακαλύπτεις ένα ξεχασμένο εικοσάευρο που είχε κρυφτεί καλά στην άκρη του: δώρο Θεού. Παρ’ όλη την έλλειψη πίστης μου στα θεία, εκείνες τις στιγμές πιστεύω ότι υπάρχει μια ανώτερη από εμάς δύναμη που κάτι κάνει ώστε να λειτουργεί το σύμπαν με το μέρος μας.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι οι εκπτώσεις είναι ένα «δώρο Θεού» από τους έξυπνους επιχειρηματίες που πολύ σωστά έχουν σκεφτεί ότι οι πωλήσεις τους θα αυξηθούν σημαντικά αν εν μέσω της σεζόν αρχίζουν και πουλάνε τα ρούχα από τις καινούργιες τους συλλογές σε καλύτερες τιμές. Το γεγονός ότι έτσι έχουμε την ευκαιρία να προμηθευτούμε ρούχα της εκάστοτε σεζόν, σε έκπτωση είναι σαν αυτή τη στιγμή που βρίσκεις στο πορτοφόλι σου αυτό το ξεχασμένο εικοσάευρο. Λεφτά που νόμιζες ότι είχες χαλάσει, αλλά στην πραγματικότητα δεν ξόδεψες ποτέ. Το να αγοράσεις, για παράδειγμα, ένα ζευγάρι sneakers που είχες βάλει στο μάτι από τον Σεπτέμβρη και τα οποία κόστιζαν 150 ευρώ, αλλά τώρα μπορείς να αγοράσεις για 80, τότε είναι κέρδος για εσένα και φυσικά για τα fashion brands που θέλουν να δουν τα ράφια τους ν’ αλλάζουν.

Με αφορμή τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που ξεκίνησαν σήμερα, λοιπόν, σου προτείνω το εξής: να πας για ψώνια, όχι όμως στα τυφλά. Να δεις τις ανάγκες της γκαρνταρόμπας σου και με βάση αυτές να επενδύσεις σε ρούχα ή αξεσουάρ που θα φοράς όχι μόνο αυτή τη σεζόν, αλλά και τις επόμενες. Βασιζόμενη στα staples (τα βασικά ρούχα) της γυναικείας γκαρνταρόμπας και στα φθινοπωρινά ρούχα που θεωρούνται “must”, σου βρήκα 10 fall items στα οποία αξίζεις να επενδύσεις σ’ αυτές στις εκπτώσεις. Ρούχα που μπορεί να ήταν εκτός του budget σου, αλλά ήθελες πάση θυσία να αποκτήσεις, τώρα μπορείς, μιας και τα items που σου βρήκαμε πρόκειται για πολύ καλές ευκαιρίες.

Δερμάτινο μπουφάν

 

Δερμάτινο μπουφάν, Karl Lagerfeld (625 ευρώ)

Ένα δερμάτινο μπουφάν μπορείς να το φοράς από το φθινόπωρο μέχρι και τις αρχές της άνοιξης. Ταιριάζει με τα casual ρούχα σου ακόμη και με τα πιο ρομαντικού ύφους σύνολά σου.

Φλοράλ φόρεμα

 

Μίντι φόρεμα με φλοράλ τύπωμα, Marks & Spencer (54,46 ευρώ)

Τα fall florals είναι πολύ της μόδας φέτος και ένα μίντι φόρεμα σε γήινη, φθινοπωρινή απόχρωση είναι το τέλειο ρούχο για να επενδύσεις.

Φούτερ

 

Βαμβακερό φούτερ, Tommy Hilfiger (69 ευρώ)

Από τα must ρούχα του φθινοπώρου, γιατί απλά συνδυάζει άνεση και στιλ μαζί, είναι ένα φουτεράκι από βαμβακερό ύφασμα. Ταιριάζει με τζιν, φούστες, κολάν, ειδικά αν επιλέξεις ένα σε μονόχρωμη και ουδέτερη απόχρωση.

Λευκά sneakers

 

Aθλητικά tennis shoes, adidas (114,46 ευρώ)

Τα λευκά sneakers είναι ένα στιλ παπουτσιού που φοράμε διαρκώς κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς (άντε να κάνουμε ένα mini break το καλοκαίρι). Φοριέται με φορέματα μέχρι και με κοστούμια, ενώ το ουδέτερο χρώμα τους είναι ένας λόγος που το στιλ αυτό παπουτσιού θεωρείται διαχρονικό.

Καμπαρντίνα

 

Κρεπ καμπαρντίνα με ζώνη, H&M (38,99 ευρώ)

Χρόνια τώρα η καμπαρντίνα είναι από τα must φθινοπωρινά items, ένα το οποίο προσφέρει κομψότητα και coolness ταυτόχρονα. Μια σε γήινη απόχρωση θα αναβαθμίσει τα everyday looks σου.

Tζιν παντελόνι

 

Ψηλόμεσο cropped τζιν παντελόνι, Benetton (39,95 ευρώ)

Ένα παντελόνι φοριέται όλο το χρόνο, και ενώ ξέρουμε ότι έχεις ένα ήδη στην ντουλάπα σου, ένα ψηλόμεσο cropped είναι από τις μεγαλύτερες και fun εκδοχές του.

Mαύρο τοπ

 

Μπλούζα με δαντελένια μανίκια, BSB (48,90 ευρώ)

Μια μαύρη μπλούζα λόγω χρώματος έχει ένα καλό: πέρα από το γεγονός ότι το μαύρο είναι διαχρονικό, συνδυάζεται με τα πολλά διαφορετικά ρούχα. Μια που σαν ύφος διαθέτει μια επισημότητα (έχει π.χ. δαντέλα) πρόκειται για ένα ρούχο που μπορείς να φοράς σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις ανάλογα με το styling που θα επιλέξεις.

Nude γόβες

 

Γόβες λουστρίνι, Steve Madden (107 ευρώ)

Ένα ζευγάρι nude γόβες αποτελούν από τα must της γυναικείας γκαρνταρόμπας όλο τον χρόνο. Φοριούνται με όλες τις αποχρώσεις, ενώ θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη τις στιγμές εκείνες που επιδέξια έχεις μιξάρει διαφορετικά μοτίβα μαζί και δεν ξέρεις τι χρώμα παπούτσια να φορέσεις.

Bomber jacket

 

Σατέν bomber jacket με κουκούλα, Diesel (175 ευρώ)

Ένα bomber jacket έγινε trend πριν μερικά χρόνια, λίγα χρόνια μετά όμως θεωρείται απαραίτητο ρούχο της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Ο λόγος; Θα δώσει έξτρα πόντους coolness στις εμφανίσεις σου.

Μαύρο παντελόνι

 

Cigarette παντελόνι, Y.A.S (41,99 ευρώ)

Ένα ψηλόμεσο μαύρο cigarette παντελόνι είναι από τα essentials της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Ταιριάζει με τα περισσότερα ρούχα σου, ενώ φοριέται σε διαφορετικές περιστάσεις ανάλογα με το styling.