ΡΙΓΕΣ

5 ριγέ fashion items που πρέπει να συμπεριλάβεις στην καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα σου

ImaxTree

«Μην προσπαθείς πολύ σκληρά όταν διαλέγεις ρούχα. Οι πιο καλοντυμένοι άνθρωποι φαίνεται σαν να μην έχουν προσπαθήσει πολύ για να δείχνουν έτσι όπως δείχνουν», είχε πει ο Giorgio Armani και κάθε φορά που αισθάνομαι ότι το στιλ μου έχει ανάγκη από λίγη ανανέωση, τα λόγια αυτά μου έρχονται στο μυαλό.  

Σε περιπτώσεις σαν αυτές, όταν νιώθω ότι έχω «μπλοκάρει» ενδυματολογικά, ανατρέχω στα “staples” της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Στα ρούχα της ντουλάπας μου που είναι διαχρονικά και θεωρούνται διαχρονικές αξίες στο γυναικείο ένδυμα.   

Μία απ’ αυτές είναι το ριγέ. Το ριγέ μοτίβο έχει γράψει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία της μόδας και υπάρχει λόγος: προσφέρει αυτό που λέμε «έμφυτη κομψότητα», ενώ διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία που αναφέρουν τα λόγια του σχεδιαστή. Αποδίδει ένα κλασικό, αλλά ταυτόχρονα σύγχρονο ύφος. Το ριγέ έχει αποδείξει την αξία του στο χρόνο, γι’ αυτό και είναι από τα prints που υπάρχουν στην ντουλάπα γυναικών και ανδρών.

Άρχισα να σκέφτομαι, λοιπόν, τις ανάγκες που έχει η γκαρνταρόμπα μας αυτήν την περίοδο και τη θέση που έχουν τα ριγέ ρούχα στις καλοκαιρινές εμφανίσεις μας. Πέρα από το τυπικό ριγέ t-shirt, συνειδητοποίησα ότι από την ντουλάπα μας δεν πρέπει να λείπει αυτή η έμφυτη κομψότητα που εκφράζεται τόσο μοναδικά μέσα από τα ριγέ ρούχα. Μια βόλτα στο site της A|X και βρήκα τα must-have ριγέ ρούχα που χρειαζόμαστε αυτή τη σεζόν στις εμφανίσεις μας, για να είναι πάντα, μα πάντα κομψές.   

Φόρεμα

 

Ένα ριγέ φόρεμα είναι το τέλειο “on the go” ρούχο. Ένα μίνι φόρεμα με βολάν λεπτομέρειες, V λαιμόκοψη σε λινό ύφασμα είναι η επιτομή της κομψότητας και φοριέται όλες τις ώρες. Το κλασικό ριγέ μοτίβο αποτελεί κάτι σαν «λευκός καμβάς» που με το σωστό styling μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Συνδύασε λευκά αθλητικά και τζιν μπουφάν για τις πρωινές σου βόλτες και επίλεξε ψηλά τακούνια και ένα statement κολιέ για το τέλειο βραδινό look.   

Πουκαμίσα

 

Η χαλαρότητα που θα προσφέρει στις εμφανίσεις σου μια ριγέ viscose πουκαμίσα σε στιλ «πιτζάμας», δε συγκρίνεται με τίποτα. Είναι το κατάλληλο ρούχο όταν θέλεις ένα πιο κομψό και αναβαθμισμένο ύφος στις εμφανίσεις σου. Ειδικά, τις ημέρες εκείνες που δε θα ξέρεις τι να φορέσεις, θα είναι η πρώτη σου επιλογή. Ταιριάζει φανταστικά με κολάν (ακόμα και με κολάν σε έντονες αποχρώσεις -αν είσαι πιο τολμηρή-) και φυσικά το αγαπημένο σου τζιν παντελόνι.

Σακάκι

 

Τα looks του γραφείου θα αποκτήσουν νέα διάσταση με ένα ριγέ μονόκουμπο σακάκι σαν αυτό. Θα μεταμορφώσει τις καθημερινές σου εμφανίσεις στις πιο εντυπωσιακές, με το ενδιαφέρον τύπωμα που διαθέτει στο σημείο της πλάτης. Ακόμα και ένα ολόμαυρο σύνολο να φοράς με αυτό το ριγέ σακάκι από πάνω, θα το αναδείξεις στο πιο κομψό. Μη φοβηθείς να το συνδυάσεις με ένα επίσης, ριγέ παντελόνι για μεγαλύτερη αντίθεση. Για περισσότερο στιλ, γύρισε τα μανίκια προσφέροντας ένα κουλ ύφος στο σύνολό σου.

Φούστα

 

Μια ριγέ φούστα θα δώσει ένα boost στις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές σου εμφανίσεις. Η φούστα αυτή, με το ιδιαίτερο στρίφωμα με βολάν είναι το τέλειο item που θα απογειώσει τα καθημερινά σου looks -με τον πιο αβίαστο τρόπο φυσικά-, όπως είπε και ο Armani. Θα ταιριάξει φανταστικά με τα αγαπημένα σου sneakers, αλλά και με πλατφόρμες για το καλοκαίρι.

Παντελόνι

 

Ένα ριγέ παντελόνι, μπορεί να σου φαίνεται «δύσκολο» ρούχο για να το συνδυάσεις, αλλά το συγκεκριμένο σχέδιο με τη φινέτσα που το χαρακτηρίζει, κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Το στιλ «πιτζάμας» το καθιστά ένα άνετο κομμάτι ρούχου, ενώ η bold απόχρωσή του ταιριάζει άψογα με κλασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου. Για παράδειγμα, ένα λευκό ή τζιν πουκάμισο και σακάκι, αλλά και ένα μονόχρωμο t-shirt είναι πάντα ένας stylish τρόπος για να συνδυάσεις το ριγέ παντελόνι. Όποιο look κι αν επιλέξεις, το σύνολό σου θα ξεχωρίσει σίγουρα.

Kεντρική φωτογραφία: ImaxTree