STYLE

Πώς να οργανώσεις την ντουλάπα σου για τη νέα σεζόν

24Media

Ναι, ναι το ξέρω. Όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζουμε με φόβο την οργάνωση της ντουλάπας μας, με την έναρξη της κάθε σεζόν. Το γνωστό «πρέπει να βγάλω τα φθινοπωρινά μου και να κρύψω τα καλοκαιρινά μου ρούχα», είναι μια ατάκα που ηχεί στο μυαλό μας, ειδικά από τότε που ξεκίνησαν τα πρώτα πρωτοβρόχια -όχι και πολύ καιρό πριν δηλαδή.

Φωτογραφίες: Ladylike.gr/Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Ξέρω, λοιπόν, ότι η οργάνωση της ντουλάπας δεν είναι η πιο ευχάριστη διαδικασία. Δουλεύεις σκληρά όλη την εβδομάδα και έχεις δυο μόλις μέρες το Σαββατοκύριακο για να ξεκουραστείς, για να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου, την οικογένειά σου, τους φίλους σου, τα κατοικίδιά σου κτλ. και θα πρέπει να τις θυσιάσεις γι’ αυτό; Για να φτιάξεις την ντουλάπα σου; Όχι! Σε καταλαβαίνω, απόλυτα αλλά σαν αναβλητικός, από τη φύση μου, άνθρωπος που είμαι έχω να σου πω το εξής: τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά. Δηλαδή, πέρα από το αίσθημα ανακούφισης που θα σε κατακλύσει αφού ολοκληρώσεις αυτή τη διαδικασία, τελικά θα δεις πως έχει και λίγο fun η υπόθεση. Και εξηγώ: αν έχεις τα σωστά «παιχνίδια» που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις την ντουλάπα σου, τότε όλα γίνονται πιο διασκεδαστικά και κυρίως, πιο γρήγορα. Και το καλύτερο; Θα καταλήξεις με μια πιο όμορφη και τακτοποιημένη ντουλάπα και με εγγυημένα καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον. Μια καλά οργανωμένη ντουλάπα σημαίνει ότι θα έχεις και μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των ρούχων σου, άρα και του στιλ σου. Θα δημιουργείς πιο stylish εμφανίσεις, αν ξέρεις πού βρίσκεται κάθε τι.

Έκανα το εξής: τακτοποίησα την ντουλάπα μου για το φθινόπωρο (δεν άργησα εγώ να ξεκινήσω τις διαδικασίες, ο καιρός άργησε να γίνει φθινοπωρινός) και η διαδικασία έγινε πιο γρήγορη και ολοκληρωμένη με τη βοήθεια του συστήματος σιδερώματος PerfectCare Elite Plus GC9682/80 της Philips ή όπως εγώ απλά το αποκαλώ τον «σωτήρα» μου. Και το λέω αυτό, γιατί προσφέρει ευκολία και ταχύτητα στο σιδέρωμα, χάρη στον αισθητήρα Philips DynamiQ, ενώ φροντίζει και προστατεύει τα διαφορετικά υφάσματα των items που έχω στην ντουλάπα μου, εγγυημένα χωρίς καψίματα (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ).  

24 Media

 

Κάνει τη διαδικασία πολύ πιο γρήγορη, λοιπόν. Και γιατί χρειαζόμαστε σίδερο για να τακτοποιήσουμε την ντουλάπα μας; Διάβασε τα παρακάτω 3 tips για το πώς να οργανώσεις άψογα την ντουλάπα σου και θα δεις πώς ένα σίδερο σαν αυτό της Philips είναι απαραίτητο για να επισπεύσει τις διαδικασίες αλλά και για να τακτοποιήσεις σωστά και ολοκληρωμένα την ντουλάπα σου.

#1. Ξεκαθάρισε τα ρούχα σου

24 Media

 

Μπαίνεις που μπαίνεις στη διαδικασία να τακτοποιήσεις την ντουλάπα σου, γιατί να μην κάνεις και ένα μίνι ξεκαθάρισμα; Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να δεις ποια ρούχα φοράς και ποια όχι. Τι φόρεσες όλο το καλοκαίρι και τι όχι; Χώρισε τα ρούχα σου σε δυο κατηγορίες και ό,τι δεν αντιπροσωπεύει πλέον το στιλ σου, δεν έχει θέση στην ντουλάπα σου. Αυτά τα ρούχα μπορείς να τα δωρίσεις ή να τα αφήσεις στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης ρούχων που υπάρχουν στην πόλη.

#2. Το τρικ για την αποθήκευση των ρούχων

Αφού έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της γκανταρόμπας σου, τότε ήρθε η ώρα για αποθήκευση. Τα καλοκαιρινά πάνε στο πατάρι και τα φθινοπωρινά μπαίνουν στην ντουλάπα σου. Για να «κερδίσεις» λίγο (ή αρκετό) χώρο παραπάνω στην αποθήκευση των ρούχων σου, τότε σημαντικό είναι πρώτα να τα σιδερώσεις.

24 Media

 

Από τα t-shirts και τα καλοκαιρινά φορέματα που θα πάνε στο πατάρι, μέχρι και τα πουλοβεράκια και παντελόνια που φοράς το φθινόπωρο, σιδερώνοντας τα ρούχα σου και τακτοποιημένα θα είναι στην ντουλάπα, ενώ θα κερδίσεις περισσότερο χώρο.

24 Media

Σε αυτό με βοήθησε πολύ το σύστημα σιδερώματος PerfectCare Elite Plus της Philips. Η τεχνολογία OptimalTEMP που διαθέτει ανταποκρίνεται στις δυσκολίες οποιουδήποτε υφάσματος, από τζιν μέχρι μετάξι, χωρίς να απαιτούνται ρυθμίσεις θερμοκρασίας, αφήνοντας άφοβα το σίδερο πάνω στα ρούχα ή τη σιδερώστρα.

24 Media

#3. Κατηγοριοποίησε τα ρούχα σου

24 Media

Αφού έχεις κλέψει λίγο εξτρά χώρο στην αποθήκευση των ρούχων σου, σειρά έχει η οργάνωση. Προσωπικά, βρίσκω τρομερά βοηθητικό το να τοποθετώ τα ρούχα της ντουλάπας μου με βάση το είδος. Δηλαδή, ξεκινάω από τα πιο ελαφριά items στα πιο χοντρά. Αυτό σημαίνει ότι φορέματα, μπλούζες ή t-shirts, παντελόνια, πουκάμισα πάνε στο μπροστινό μέρος της ντουλάπας καταλήγοντας με τα jackets και πανωφόρια στο τέλος.

24 Media

Χωρίζοντας τα ρούχα σου σε κατηγορίες, θα σε βοηθήσει να έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι έχεις. Κάθε φορά που θέλεις να ετοιμαστείς, δε, τότε θα ξέρεις αυτόματα σε ποια «κατηγορία» ρούχων να στραφείς πρώτα. Θέλεις να βρεις ένα φόρεμα; Ένα πουλόβερ και μετά το jacket που θα φορέσεις από πάνω; Θα ξέρεις πού να ψάξεις. Αυτό θα σου σώσει πολύ χρόνο όταν συνθέτεις ένα outfit, ενώ θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις πιο stylish σύνολα, από τη στιγμή που θα έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα της ντουλάπας σου. Φυσικά, μπορείς να οργανώσεις τα ρούχα σου όπως σε βολεύει εσένα καλύτερα: ανάλογα με το ύφασμα, τα μοτίβα, τα χρώματα κ.ο.κ. Δική σου είναι η ντουλάπα, βρες ένα σύστημα που να βοηθάει εσένα καλύτερα.

24 Media

Και σε αυτή την περίπτωση, φρόντισε να σιδερώσεις τα ρούχα σου για να κερδίσεις χώρο, ακόμα με τα ρούχα που θα κρεμάσεις στην ντουλάπα σου. Με το σύστημα σιδερώματος PerfectCare Elite Plus της Philips η διαδικασία θα γίνει πιο εύκολη και πιο διασκεδαστική, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για κάθετο σιδέρωμα σε περίπτωση που χρειαστεί να φρεσκάρεις τα ρούχα σου πριν τα φορέσεις.

24 Media

 

Λόγω του έξυπνου αισθητήρα DynamiQ γνωρίζει πότε και πώς κινείται το σίδερο. Σε κάθε κίνηση παρέχει αυτόματα ισχυρή βολή ατμού για ευκολότερο σιδέρωμα και γρηγορότερα αποτελέσματα. Έτσι, δεν θα σπαταλήσεις τον λιγοστό ελεύθερό σου χρόνο το Σ/Κ, οργανώνοντας την ντουλάπα σου. Μη σου πω ότι θα έχεις χρόνο να πας και για καφέ μετά.