STYLE

Οι τηλεοπτικές περσόνες που άφησαν το στιλιστικό τους σημάδι στην ελληνική TV

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης σήμερα και είναι ώρα να ξαναθυμηθούμε τις περσόνες που άφησαν το σημάδι τους μέσω των ρόλων που υποδύθηκαν σε σίριαλ που έγραψαν ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Εκτός όμως από τις έξυπνες και σαρκαστικές ατάκες και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, αυτές οι κυρίες έχουν μείνει στην ιστορία και για το ενδυματολογικό τους προφίλ, το οποίο σαφώς ήταν σημαντικό μέρος του ρόλου τους.

Από την εξαιρετική Ντένη Μαρκορά και την πιο αξιαγάπητη κακιά Σωσώ μέχρι το αχτύπητο δίδυμο των Ντάλια-Ζουμπουλία, αυτά είναι τα fashion icons της ελληνικής tv που θυμόμαστε εμείς εδώ στο ladylike.

Ντένη Μαρκορά – Δύο Ξένοι

Αναρίθμητα ταγιέρ σε όλα τα χρώματα με ασορτί γόβες και συνήθως ένα γουνάκι ριγμένο στον ώμο πέρασαν από την οθόνη σου κατά τη διάρκεια της προβολής των Δύο Ξένων. Ποιος δεν έχει απολαύσει την Ντένη Μαρκορά, τις ατάκες της και τα μυθικά της outfits;

Dida – Τί Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή

Μικρή η δόση του σίριαλ ”Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή” αλλά αρκετή για να το θυμάσαι. Η Dida aka Άβα Γαλανοπούλου (η οποία είχε διπλό ρόλο) ήταν χωρίς να μιλάει ένας λόγος να ξεσπάσεις σε γέλια. Το κασκόλ με τα φτερά και τα γυαλιά ηλίου που ταίριαζαν με τις κορδέλες στα μαλλιά δεν περνούσαν απαρατήρητα σε κανένα επεισόδιο.

Ρόζα Μόσχου Μπαμπαγιούρη – Ο Κακός Βεζύρης

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα νεοπλουτισμού. Πολλά κοσμήματα, δεκάδες ταγιέρ μαζί με κότσους-μπανάνα ήταν αυτό που θυμάσαι από την Ρόζα Μόσχου Μπαμπαγιούρη, μαζί με την καταπληκτική της προφορά φυσικά.

Άσπα Καλογήρου – Θα Βρεις τον Δάσκαλό σου

Η καλή φίλη της Μαρίζας στη σειρά ”Θα βρεις τον Δάσκαλό σου” ήταν μία ζωντανή Barbie στην τηλεόραση. Ροζ γούνες και φούξια γοβάκια, στέμματα και τσάντες, βαλίτσες ήταν μερικά από τα ρούχα που φορούσε στο σχολείο. Και μετά σου λένε ότι είσαι υπερβολική αν φορέσεις ένα jacket γεμάτο glitter.

Σωσώ – Εγκλήματα

Η εμβληματική Σωσώ από τα ”Εγκλήματα” έγινε η πιο αγαπητή κακιά της ελληνικής τηλεόρασης. Μετά την Τασσώ Καββαδία, η γυναίκα του Αλέκου του χασάπη, κρατά τα σκήπτρα της κακίας αλλά και την πρωτιά στο graphic eyeliner. Total black για να μην ξεχνιόμαστε.

Ντάλια & Ζουμπουλία – Στο Παρά 5′

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται συστάσεις. Η μία ήταν η βασίλισσα του color-blocking (Ντάλια) και η άλλη του mix-prints style (Ζουμπουλία). Η ενδυματολογική προσέγγιση και των δύο χαρακτήρων ήταν από τις πιο εύστοχες.

Ρωξάνη Ντάνου Κουλουμπή – Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη

Η πανούργα διευθύντρια των γυναικείων φυλακών Καλάμου ξεπερνούσε ενδυματολογικά όλες τις τροφίμους, ακόμα και την Καίτη Κολεσίδου Γκιούλμπαμπα. Από την κορφή μέχρι τα νύχια στην κυριολεξία, η Ρωξάνη Ντάνουν-Κουλουμπή ήταν ένα έργο τέχνης.

Μπουμπού – Της Ελλάδος τα Παιδιά

Η Ελισάβετ Κεραντάρη Μαυροδιοβουνιώτη ή αλλιώς Μπουμπού στην γραμματεία της αεροπορίας εκτός από φωνή τσιρίδα άφησε το σημάδι της με τους τεράστιους φιόγκους που συνόδευαν σχεδόν κάθε της outfit.

Κατερίνα Γιουλάκη – Ρετιτρέ

Μπορεί να μην είχε κάτι φοβερά περίεργο στο ντύσιμό της αλλά είναι σαφώς σημείο αναφοράς μίας εποχής. Οι μεγάλες βάτες και οι τσάντες της έχουν επιστρέψει λίγο πιο ανανεωμένες και η νευρική Κατερίνα Γιουλάκη είναι ο άνθρωπος που θα σου θυμίζει πάντα από που ανασύρθηκαν αυτές οι τάσεις.

Χάρης – Βαρβαρότητες

Ο Χάρης ή αλλιώς η αρρώστια της Βαρβάρας (Χρύσα Ρώπα) από τις Βαρβαρότητες ήταν ένα στιλιστικό πρότυπο της εποχής με μαντήλια δεμένα στο κεφάλι, πέτσινα και πορτοκαλί μοϊκάνα.

 

Κεντρική φωτογραφία-photoshop: Θοδωρής Κουνάδης