SHOPPING

Burnt Orange: 7 fashion items για να υιοθετήσεις το χρώμα του φθινοπώρου

ImaxTree

Από πάντα μου άρεσε το πορτοκαλί. Πιστεύω ότι πρόκειται για ένα αρκετά ευρύ χρώμα που έχει μια «ευελιξία» παρόμοια με αυτή των ουδέτερων αποχρώσεων. Αν και παρεξηγημένο χρώμα -είτε το λατρεύεις, είτε όχι-, το πορτοκαλί μπορεί να ταιριάζει φανταστικά με πολλά άλλα χρώμα. Τα καλά νέα είναι, ότι τα τελευταία χρόνια λόγω της ανόδου των nude και γήινων αποχρώσεων, το πορτοκαλί έχει αρχίσει να ανακτά την αίγλη που είχε παλαιότερες δεκαετίες όπως το ’70 και το ’60.

 

ImaxTree

ImaxTree

Διάβασε ακόμη: Οι φθινοπωρινές τάσεις στα χρώματα. Προετοιμάσου για την πιο πολύχρωμη σεζόν

Tο πορτοκαλί έχει μπει και πάλι στις χρωματικές παλέτες των συλλογών αναγνωρισμένων designers, με τα fashion brands να μας παρουσιάζουν μια συγκεκριμένη απόχρωση που απέβη καταλυτική για το μέλλον του χρώματος αυτού: το burnt orange. To βαθύ πορτοκαλί -απόχρωση που φορούσαν στα ρούχα τους αρκετά οι γυναίκες και άνδρες το 1970-, με τη συμβολή των designers άρχισε σιγά-σιγά να ξαναμπαίνει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, είτε ήταν στο σπίτι και τη διακόσμηση με πορτοκαλί αντικείμενα, είτε ήταν στις εμφανίσεις μας.

ImaxTree

ImaxTree

Καλοντυμένες γυναίκες λατρεύουν την απόχρωση αυτή, συμπεριλαμβάνοντας το στις εμφανίσεις τους και κάνοντας το burnt orange από τις τοπ επιλογές τους στα φθινοπωρινά χρώματα. Σε αυτό συμβάλλει αρκετά και η σύνδεση του με το Halloween και τις scary πορτοκαλί κολοκύθες, με αποτέλεσμα το «καμένο πορτοκαλί» να είναι και επίσημο χρώμα της σεζόν, τα δύο τελευταία χρόνια.  Αυτό προμηνύουν και οι τάσεις στις πασαρέλες των Fall 2019 συλλογών οι οποίες περιλαμβάνουν looks με πρωταγωνιστή το χρώμα αυτό. Είτε είναι τάση ή όχι, εμείς πάντως είμαστε φαν. Σου βρήκαμε, λοιπόν, 7 σούπερ stylish ρούχα και αξεσουάρ που θα σε βάλουν σε φθινοπωρινό mood και θα σε πείσουν ότι το burnt orange είναι η It απόχρωση της σεζόν.

Κοτλέ jacket, Daisy Street

Ντραπέ φόρεμα με ένα ώμο, Norma Kamali

Δερμάτινες γόβες, MANGO

Παντελόνα με διακοσμητικά κουμπιά, ZARA

Εργατική φόρμα, H&M

Δερμάτινη τσάντα ώμου, Danse Lente

Κοτλέ καπέλο, Vans

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree