STYLE

O σωστός τρόπος να πλύνεις και να αποθηκεύσεις τα εσώρούχα σου

Πιστεύω ότι οι περισσότερες γυναίκες, έχουν ελλιπείς γνώσεις ως προς το κεφάλαιο «εσώρουχα». Πολλές είναι αυτές που μπορεί να φορούν το λάθος νούμερο σουτιέν, ενώ το ζήτημα του «πώς πλένω αυτό το εσώρουχο;», είναι ένα άγνωστο ακόμα σε πολύ κόσμο.

Διάβασε ακόμη: Πώς να επιλέξεις το σωστό sports bra για τη γυμναστική

Η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε τα εσώρουχα μας με περισσότερη προσοχή από τα υπόλοιπα ρούχα μας, όσον αφορά το πλύσιμο και τον τρόπο που τα αποθηκεύουμε, κάτι που πολλές γυναίκες (δεν πετάω τη σκούφια μου απ’ έξω) δεν κάνουν. Ο τρόπος που πλένουμε τα εσώρουχα μας καθορίζουν πολλά στη φόρμα αλλά και τη διάρκεια ζωής τους. Για να διατηρήσεις, λοιπόν, τα εσώρουχά σου σε καλή κατάσταση, τα παρακάτω 4 tips θα σου φανούν πολύ χρήσιμα.

Δες ακόμη: 3 tips για να μην ιδρώνεις με τα καλοκαιρινά σου ρούχα

Σουτιέν: Κάθε πότε πρέπει να τα πλένεις

Δεν είναι απαραίτητο να πλένεις τα σουτιέν σου (εκτός αυτών χωρίς ενίσχυση τύπου bralette) μετά από κάθε χρήση. Πλένοντάς τα κάθε μέρα, αυξάνεις τις πιθανότητες να χαλάσουν τα λάστιχα, η μπανέλα κτλ. τα οποία είναι υπεύθυνα για να προσφέρουν σωστή ενίσχυση στο στήθος. Δύο με τρεις φορές αφού τα έχεις φορέσεις είναι αρκετές για να μπουν στο πλυντήριο.

Πλύσιμο στο χέρι: Ποια εσώρουχα το χρειάζονται

Κάποια εσώρουχα δεν κάνουν για το πλυντήριο. Εσώρουχα που είναι πιο ντελικάτα, από δαντέλα ή γενικά έχουν κάποιο ιδιαίτερο ύφασμα είναι προτιμότερο να τα πλένεις στο χέρι.

Αυτόματο στέγνωμα: Χρειάζεται ή όχι;

Απέφυγε το αυτόματο στέγνωμα. Μπορεί να είναι πρακτικό για τα ρούχα σου, αλλά όχι για τα εσώρουχά σου καθώς μπορείς να χαλάσει τη φόρμα τους.

Αποθήκευση: Το σωστό δίπλωμα

Αποθήκευσε σωστά τα σουτιέν σου ώστε να μη χαλάσει η φόρμα τους. Βάλε το ένα μετά το άλλο στη σειρά, διπλώνοντάς τα στη μέση και βάζοντας το ένα μέσα στο cup του άλλου. Τέλος, τα πιο ακριβά ή ντελικάτα εσώρουχα καλό θα ήταν να τα κρεμάς. Έτσι, θα αυξήσεις τη διάρκεια ζωής τους.