FASHION SHOW

Extravagant vs Minimal: Η Mary Katrantzou και η Victoria Beckham άφησαν το δικό τους σημάδι στην LFW

Επόμενη στάση, Λονδίνο. Μετά τη Νέα Υόρκη, η βρετανική πρωτεύουσα πήρε τα ηνία της εβδομάδας μόδας και ανάμεσα στα fashion shows των πρώτων ημερών ήταν κι αυτά της Mary Katrantzou και της Victoria Beckham. Από τη μία η extravagant πρόταση της Ελληνίδας σχεδιάστριας τράβηξε την προσοχή ακόμα και των πιο απαιτητικών, ενώ από την άλλη, η αυστηρή κομψότητα της Victoria ικανοποίησε τους πιστούς του μινιμαλισμού.

Mary Katrantzou

Αυτή τη φορά τα prints δεν είχαν την τιμητική τους, όμως η βασίλισσα του textile δεν άφησε το κοινό της ανικανοποίητο. «Γη, αέρας, φωτιά, νερό» είναι οι τέσσερις άξονες που κινήθηκε η νέα συλλογή της Mary Katrantzou, με ruffles και feathers σε έντονα χρώματα αλλά και ombre τεχνικές, να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της συλλογής της. Όπως σχολιάστηκε και από τον διεθνή Τύπο της μόδας, η Katrantzou πλέον κινείται μεταξύ του ready-to-wear και της haute couture και τα looks που παρουσίασε στο catwalk είναι τρανή επιβεβαίωση.

 

 

Victoria Beckham

Πιστή στις σχεδιαστικές αρχές της, η Victoria Beckham παρουσίασε τη συλλογή της για τον επόμενο χειμώνα για ακόμα μία φορά στο Λονδίνο. Με πηγή έμπνευσης από παλαιότερες δεκαετίες των 50s και των 70s, η συλλογή της είχε βασικό χρώμα το κόκκινο κι άλλα, όπως το μπλε και το κίτρινο σε μικρότερες πινελιές, ενώ τα prints εμφανίστηκαν διακριτικά σε ολόκληρα κομμάτια ενώ σε αρκετά από τα looks συνδυάστηκαν. Η Victoria Beckham κατάφερε να φέρει την vintage αισθητική στη σύγχρονη εποχή με τον δικό της τρόπο, ενώ νέα στοιχεία, υφάσματα και υφές ανανέωσαν την ταυτότητά της ως σχεδιάστρια.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/marykatrantzou