ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Δώρα για τη μητέρα μας γεμάτα συναίσθημα

Τι γράφει το ημερολόγιο για την Κυριακή; 14 Μαΐου, η Γιορτή της Μητέρας και οι κινήσεις μας θα είναι πολύ συγκεκριμένες. Ντυνόμαστε και πηγαίνουμε στο πατρικό μας. Χτυπάμε το κουδούνι. Εκείνη τρέχει να ανοίξει. Πέφτουμε στην αγκαλιά της και δίνουμε ένα τρυφερό φιλί στο μάγουλο. ''Χρόνια πολλά μαμά σε αγαπάω πολύ.'' Παίρνεις στα χέρια σου το δώρο της και της το δίνεις. Με ένα πλατύ χαμόγελο σε ευχαριστεί και τα μάτια γεμίζουν. Έτσι απλά επειδή τη θυμήθηκες. Έτσι απλά γιατί είσαι εκεί και της λες σ' αγαπώ.

Το παράξενο με τις μαμάδες είναι πως ποτέ δε ζητούν τίποτα και ποτέ δεν περιμένουν να τους πας κάτι, εκτός κι αν είναι μία σακούλα με άπλυτα που με χαρά θα πλύνουν και θα σιδερώσουν. Το ξάφνιασμά τους κάθε φορά που τους προσφέρεις κάτι είναι ανεκτίμητο. Η έκφρασή τους είναι συνώνυμη της ανιδιοτελούς αγάπης τους.

 

Η Ημέρα που είναι αφιερωμένη σε εκείνες πρέπει να έχει συμβολικό χαρακτήρα και να είναι βουτηγμένη στο συναίσθημα. Τα δώρα που θα λάβουν θα είναι εκείνες. Θα είναι οι μνήμες μας. Τα βράδια που κοιμήθηκαν στο πλάι μας κρατώντας μας το χέρι. Τα πρωινά που μας έντυσαν για το σχολείο ενώ ήμασταν στο κρεβάτι με κλειστά μάτια. Οι πολύωρες κουβέντες μας μετά την πρώτη μας ερωτική απογοήτευση (ήταν χυλόπιτα τελικά). Τα ενοχικά μηνύματα αν μπήκαμε σπίτι μετά τη βραδινή έξοδο. Η διαρκής αλλά διακριτική παρουσία τους. Όλα όσα είναι, όλα όσα κάνουν.

 

Ξετυλίγει την κορδέλα, ανοίγει το κουτάκι που μόλις πήρε από τα χέρια σου και βλέπει το κόσμημα Pandora που της διάλεξες. Σε παίρνει αγκαλιά ενώ ταυτόχρονα λέει κάτι ανάμεσα σε ευχαριστώ-σε αγαπάω-δεν έπρεπε να μου πάρεις τίποτα.

 

Δώρα με συναίσθημα. Αυτό θέλουν, το λέω με βεβαιότητα. Και μην το σκέφτεσαι πολύ. Θα σε βοηθήσω να επιλέξεις.

 

Ένα δαχτυλίδι. Σαν αυτό που φορούσε όταν σε σήκωνε για να σε πάρει αγκαλιά. Είχες κάνει 20 βήματα και ήσουν πολύ κουρασμένη. Σταματούσες στη μέση του δρόμου και ικέτευες για μία αγκαλιά. Φυσικά και δε σου χαλούσε χατίρι.

 

Hearts of PANDORA. Δαχτυλίδι από μασίφ ασήμι 925 με κυβική ζιρκόνια.

Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια. Σαν αυτά που δεν έβγαζε ποτέ και τελικά έχασε σε κάτι καλοκαιρινές διακοπές σας επειδή κάνατε βουτιές από τα βράχια. Είχατε περάσει φοβερά. Ακόμα έχει μία φωτογραφία σας στο σαλόνι.

 

Luminous Love Knot. Σκουλαρίκια από μασίφ ασήμι 925 με κυβική ζιρκόνια και λευκή πέρλα.

Σύμβολο με μήνυμα. Σαν αυτό που της είχε πάρει με το χαρτζιλίκι σου όταν ήσουν 8 χρόνων και της είχε κάνει έκπληξη. Είχε βάλει και τότε τα κλάματα.

Mother & Daughter Hearts. Σύμβολο από μασίφ ασήμι 925 με σμάλτο και κυβική ζιρκόνια.

 

Σύμβολο καρδιά. Σαν αυτό που σου έδωσε όταν παντρεύτηκες. Ήταν της γιαγιά σου, το είχε φορέσει η ίδια και τώρα ήταν η σειρά σου. Το κρατάς στο κομοδίνο σου και θα το δώσεις κι εσύ στην κόρη σου.

 

I Love My Mum. Κρεμαστό σύμβολο από μασίφ ασήμι 925 με κυβική ζιρκόνια.

Χρόνια Πολλά Μαμά!