ΓΑΜΟΣ

Αναζητώντας το τέλειο νυφικό: Οδηγός επιβίωσης

Ορίσατε την ημερομηνία γάμου και τώρα ξεκινά η αναζήτηση νυφικού; Το Yes I Do.gr μας δίνει τις καλύτερες συμβουλές.

Δύσκολη διαδικασία, αρκετά αγχωτική αλλά άκρως διασκεδαστική. Πρέπει να το χαρείς και να το ”τερματίσεις” δοκιμάζοντας τα πάντα.

Κάνοντας έρευνα λοιπόν σε φίλες και γνωστές και έχοντας παραστεί σε αρκετές πρόβες φίλων και συγγενών σου παραθέτουμε dos και donts που οφείλεις να λάβεις υπ’όψιν σου ψάχνοντας το τέλειο ρούχο.

Ξεκίνα να κλείνεις ραντεβού. Μην το καθυστερείς, εκτός από σένα παντρεύεται πολύς λαός. Μόλις έχεις την ημερομηνία στα χέρια σου, και αφού ξέρεις την εποχή που θα παντρευτείς, κάνε μία λίστα με οίκους που σε ενδιαφέρουν και ξεκίνα τα τηλέφωνα.

Υπολόγισε ότι χρειάζεσαι μίνιμουμ 1 ώρα, μάξιμουμ 1,5 σε κάθε οίκο που θα πας, άρα μην κλείνεις τα ραντεβού αφήνοντας μόνο μία ώρα ενδιάμεσα γιατί δεν θα προλάβεις και οι οίκοι είναι αυστηροί στα ραντεβού τους.

Αν δουλεύεις αφιέρωσε τις καθημερινές σου σε οίκους που δουλεύουν καθημερινές. Μην χάσεις τα απογεύματά σου σε οίκους που δουλεύουν και Σάββατα δυστυχώς η κρίση δεν τους έχει ταρακουνήσει και πολλοί οίκοι νυφικών είναι ανοιχτοί καθημερινές και μέχρι τις 6 το απόγευμα μόνο.

Ξεκίνα με τους οίκους που είναι ”αντιπροσωπείες” και φέρνουν νυφικά πολλών σχεδιαστών, άρα έχουν πολλά και διαφορετικά σχέδια. Στόχος στις πρώτες επισκέψεις είναι να ανακαλύψεις το στυλ που σου πηγαίνει. Θα εκπλαγείς δοκιμάζοντας ένα γοργονέ νυφικό που μέχρι πρότινος φανταζόσουν πως θέλει κορμί λαμπάδα, να σου πηγαίνει, ενώ σίγουρα θα ξεπεράσεις πολλά ταμπού που είχες γύρω από τα νυφικά ως καλεσμένη.

Θα φοράς πάντα μπεζ εσώρουχα όταν πηγαίνεις να δοκιμάσεις νυφικά. Ένα μπεζ στράπλες και ένα εσώρουχο μπεζ που δεν μαρκάρει, προκειμένου να βλέπεις ”σε πραγματικές διαστάσεις” τα φορέματα.

Μην κολλήσεις με ένα σχέδιο. Δοκίμασε περισσότερα, ακόμη και αν είναι κουραστικό.

Να πηγαίνεις πάντα φρεσκολουσμένη και με ένα ελαφρύ μακιγιάζ. Θα έχεις διαφορετική εικόνα.

Τα sizes είναι κατά βάση small και extra small οπότε να είσαι προετοιμασμένη να στριμώξεις το κορμί σε μη ρεαλιστικά νούμερα και να αφήσεις τη φαντασία σου να σε βοηθήσει σχετικά με το πώς θα ήταν το νυφικό αυτό σε άλλο μέγεθος πάνω σου.

Να το δοκιμάζεις πάντα με πέπλο. Το πέπλο κάνει τρελή διαφορά και αν έχεις αποφασίσει να το φορέσεις, θέλεις να είσαι σίγουρη ότι πηγαίνει με το υπόλοιπο outfit. Μην βρεθείς προ εκπλήξεως την παραμονή του γάμου σου.

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου το budget που θες να ξοδέψεις, αλλά να ξέρεις πάντα πως το παζάρι είναι πιθανό σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν το φόρεμα που αγοράζεις δεν ήταν νυφικό αλλά ήταν κάτι άλλο, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα του έλειπε ένα μηδενικό από το τέλος.

Όταν δοκιμάσεις κάποιο που σου αρέσει και είσαι κοντά στο να πεις αυτό είναι, περπάτησε το στο χώρο, κάνε πως χορεύεις κλπ. τα περισσότερα νυφικά είναι αρκετά βαριά και καθόλου ευχάριστα στην μετακίνησή τους. Αν λοιπόν πρέπει να έχεις και τα παρανυφάκια όλο το βράδυ αλά μπρατσέτα να στο κρατάνε για να χορεύεις, τότε περνάμε στο επόμενο.

Καλό είναι να πηγαίνεις πάντα με τους ίδιους ανθρώπους για τις πρόβες, για να έχουν πλήρη εικόνα των όσων έχεις δοκιμάσει και να μπορέσουν να πουν πιο εύκολα τη γνώμη τους.

Φωτογραφίες. Πολλές φωτογραφίες. Για να μπορείς μετά να τα ξαναδείς και να βοηθηθείς στην επιλογή σου. Και μικρό tip, αν δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες, να θυμάσαι πως στα iphone, οι τελευταίες αναβαθμίσεις επιτρέπουν να βγάζεις φωτογραφίες πατώντας το κουμπί του hands free. Άρα η κολλητή/αδερφή/κουμπάρα παριστάνει την busy woman ενώ σε βγάζει φωτογραφίες ανενόχλητη.

Τέλος να είσαι προετοιμασμένη γιατί πολλά νυφικά που θα δοκιμάσεις θα σου πηγαίνουν. Για φορέματα μιλάμε στο κάτω κάτω, που απλά είναι σε λευκό χρώμα, πως γίνεται να σου πηγαίνει μόνο ένα. Αλλά να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως δεν ψάχνεις μόνο κάτι που να σου πηγαίνει, αλλά και κάτι που θα είναι ΕΣΥ.

Καλά κουράγια, υπομονή και να ξέρεις ότι θα λάμψεις εκείνη την ημέρα όχι γιατί το ρούχο θα κάνει 1.000 ή 10.000 ευρώ, αλλά γιατί θα είσαι ευτυχισμένη που έχεις τον άνθρωπο που λατρεύεις δίπλα σου και ξεκινάς ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου επισήμως.

 

Διαβάστε ακόμα στο Yes I Do.gr

Νύφη και προετοιμασία: Τι τραγούδια ακούει πριν ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας

4 βασικά tips για να τα νυφικά σας παπούτσια