ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

10 LBD φορέματα που θα έκαναν την Audrey Hepburn περήφανη

ImaxTree

Καμιά φορά, ένα «απλό» μαύρο φόρεμα είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να αποκτήσεις μια κομψή εμφάνιση. Με ή χωρίς πολύ styling ένα όμορφο ρούχο σαν αυτό είναι αρκετό για να έχεις ένα πετυχημένο και στιλάτο look. Αλλά αν αποφασίσεις να το συνδυάσεις με κάτι άλλο, τότε πάρε ως παράδειγμα την Audrey Hepburn.

 

Διάβασε επίσης: Τα πιο άνετα φθινοπωρινά φορέματα κάτω των 50 ευρώ

Η θρυλική ηθοποιός και style icon έχει κάνει μια από τις πιο εμβληματικές εμφανίσεις, όταν φόρεσε ένα LBD (Little Black Dress) στην ταινία “Breakfast at Tiffany’s”. Το iconic μαύρο Givenchy που φόρεσε, πριν σχεδόν 60 χρόνια, εξέπεμπε κομψότητα, φινέτσα και διαχρονικότητα. Ακόμα και τόσα χρόνια μετά, η εμφάνιση της Hepburn στην ταινία, αποτελεί πηγή έμπνευσης, ενώ το εκπληκτικό styling του φορέματος με το εκπληκτικό statement κολιέ με πέρλες και τη διαμαντένια τιάρα στα μαλλιά το οποίο έκανε σε συνεργασία με τον Hubert de Givenchy έδωσε το “stamp of approval” σε όλες τις γυναίκες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να φορέσουν αυτό το ρούχο ακόμα και με το πιο φανταχτερό κόσμημα.

 

Η εικόνα αυτή της Hepburn έγραψε ιστορία και παρέμεινε χαραγμένη στο μυαλό εκατομμύρια γυναικών. Το «μικρό, μαύρο φόρεμα» (ένας όρος που λάνσαρε η Coco Chanel το 1926) έγινε σύμβολο κύρους στις εμφανίσεις των γυναικών της εποχής. Παρ’ όλα αυτά, η χρήση του μαύρου φορέματος έπαψε να έχει τον περιοριστικό χαρακτήρα που είχε προηγουμένως. Σταμάτησε να φοριέται μόνο σε επίσημες εκδηλώσεις και οι γυναίκες το έβαλαν στην καθημερινότητά τους για τα καλά. Το πρωτίστως επίσημο ύφος του δεν ήταν πια το μόνο του χαρακτηριστικό, αλλά απέκτησε μια πιο casual αισθητική από τη στιγμή που οι σχεδιαστές άρχισαν να προσφέρουν περισσότερες επιλογές σε σχέδια.

Ακόμη: Αυτές είναι οι φθινοπωρινές τάσεις στα φορέματα. Θα τις λατρέψεις

Φθηνό ή ακριβό, σε Α γραμμή ή σε ίσια, το μαύρο φόρεμα θεωρείται must. Έχει αποδείξει την αξία του στον χρόνο και αποτελεί από τα “staples” (τα βασικά ρούχα) της γυναικείας γκαρνταρόμπας, μαζί με την καμπαρντίνα, το λευκό πουκάμισο, το τζιν και τις μαύρες γόβες.

Με αφορμή, λοιπόν, την εμβληματική εμφάνιση της Audrey Hepburn στην ταινία “Breakfast at Tiffany’s” η οποία αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης για τα looks μας, κάναμε μια διαδικτυακή βόλτα στην αγορά και σου βρήκαμε τα 10 πιο στιλάτα LBD, από το πιο casual μέχρι το πιο επίσημο.

 

 

Ασύμμετρο κρεμ φόρεμα, Rotate Birger Christensen

 

 

Φόρεμα με μακριά μανίκια, ASOS

 

 

Φόρεμα με ανάγλυφο σχέδιο, ‘ALE

 

 

Φόρεμα από δερματίνη, H&M

 

 

Φόρεμα με διακοσμητικά κουμπιά, Tommy Hilfiger

 

 

Εφαρμοστό φόρεμα με μανίκια σιφόν, ΜΑNGO

 

 

Φόρεμα με διάτρητο ύφασμα, Calvin Klein

 

 

Φόρεμα με τούλι, attrattivo

 

 

Στενό φόρεμα με παρτούς ώμους, adidas

 

 

Φόρεμα με φουσκωτά μανίκια και κουμπιά, Liu Jo

 

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree