STYLE

Δίπλα στη θάλασσα το τρέξιμο έχει άλλη ενέργεια (και ουσία)

Πάντοτε θαύμαζα αυτούς που έβγαιναν έξω για τρέξιμο. Σου ακούγεται αστείο, αλλά εγώ πραγματικά το ευχαριστιόμουν να βλέπω ανθρώπους να γεμίζουν τον παραλιακό δρόμο του Παλαιού Φαλήρου και να τρέχουν, είτε μόνοι τους, είτε με παρέα προς κάθε πιθανή κατεύθυνση. Ανέκαθεν ήμουν αθλητικός τύπος και παρόλο που έχω δοκιμάσει ουκ ολίγα σπορ και fitness trends, το τρέξιμο μου φάνταζε κάτι πολύ δύσκολο και μακρινό. Κι ενώ έβγαζα με ευκολία μίας ώρας πολύ απαιτητικό TRX πρόγραμμα και απευθείας άλλη μία ώρα Pilates Reformer, το τρέξιμο πάντοτε το φοβόμουν. Θεωρούσα πως «δεν το έχω». Χωρίς λόγο. Κι όλα αυτά γιατί απλά δεν το είχα τολμήσει.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βέργης

Μετά από παρότρυνση (και πίεση) του συντρόφου μου, βγήκαμε, για πρώτη φορά, μαζί για τρέξιμο, ένα απόγευμα του Απρίλη. Κολάν, t-shirt, αντιανεμικό, αθλητικά παπούτσια, νερό και μουσική. Αυτά ήταν τα απαραίτητα για να βγει η προπόνηση. Σαν τώρα θυμάμαι τη στιγμή που αφήσαμε πίσω μας την Αγίου Αλεξάνδρου και στρίψαμε δεξιά στον παραλιακό δρόμο του Παλαιού Φαλήρου, με πορεία προς τη Μαρίνα Φλοίσβου.  Γελώντας είπα στον σύντροφό μου πως μάλλον ήρθε η ώρα το περπάτημα να βγάλει φτερά και κάπως έτσι χωρίς να το σκεφτώ, χωρίς να το προσπαθήσω, αγάπησα το τρέξιμο. Τόσο απλά και αβίαστα, μπήκε στη ζωή μου και έγινε συνήθεια. Μάλλον μου το χρωστούσε.

 

Πλέον, όσο φορτωμένο κι αν είναι το πρόγραμμά μου, φροντίζω να ξεκλέβω τουλάχιστον 2-3 ώρες την εβδομάδα και να βγαίνω για «γέμισμα μπαταριών», όπως το αποκαλώ. Το πού μην το ρωτάς. Για εμένα το τρέξιμο είναι συνδεδεμένο με φόντο θάλασσα.

Το να τρέχω δίπλα στη θάλασσα αποτελεί για εμένα ένα είδος ψυχοθεραπείας.

Το μυαλό μου ως δια μαγείας αδειάζει και οι σκέψεις μου πάνε περίπατο. Ναι, ακόμη και οι πιο αρνητικές. Εκείνη τη στιγμή απλά ρουφάω την αλμύρα της και σπιντάρω. Έχω τεράστιο κόλλημα με τη θάλασσα και πραγματικά το να τρέχω δίπλα της με γεμίζει ενέργεια και όρεξη. Όρεξη να προχωρήσω. Όρεξη να νικήσω έναν ακόμη στόχο. Χιλιομέτρων; Ταχύτητας; Οποιονδήποτε.

 

Κι έρχομαι στο σήμερα, στο παρόν. Με μεγάλη χαρά, λοιπόν, είπα το ναι στον συνάδελφό μου Χρήστο Χατζηιωάννου, όταν με προκάλεσε να βγούμε για τρέξιμο και να τεστάρουμε τα νέα adidas running shoes UB19. Εκείνος στο βουνό, εγώ στη θάλασσα φυσικά. Γιατί καλό το τρέξιμο, ο αέρας και η αίσθηση ελευθερίας, αλλά χωρίς τα σωστά running παπούτσια δουλίτσα δε γίνεται.

Τα νέα adidas running shoes UB19 είναι εδώ και (όπως διάβασα) υπόσχονται να δώσουν την απαραίτητη ενέργεια, το boost και το κίνητρο για να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου και να κάνεις το τρέξιμο καθημερινή σου συνήθεια.

 

Τι διαφορετικό όμως έχει το adidas Ultraboost 19 και γιατί φιλοδοξεί να αποτελέσει το μέλλον του τρεξίματος; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Οι ειδικοί της adidas απλοποίησαν το αρχικό adidas Ultraboost, μειώνοντας τα μέρη του από 17 σε μόλις 4 κορυφαία τεχνολογικά στοιχεία, τα οποία όμως στοχεύουν στην απόλυτη επίδοση και άνεση όσο τρέχεις. Το αναγεννημένο και ελαφρύτερο reboosted μοντέλο έχει την καλύτερη τεχνολογία απορρόφησης κραδασμών που δημιουργήθηκε ποτέ από την adidas και ασύγκριτη επιστροφή ενέργειας (optimized BOOST). Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Στην ενδιάμεση σόλα του παπουτσιού περιέχεται 20% περισσότερο υλικό BOOST για ακόμη περισσότερη ενέργεια σε κάθε βήμα. Με απλά λόγια, όσο περισσότερη ενέργεια ασκείς, τόσο περισσότερη σου επιστρέφει. Αυτό δε θα θέλαμε όλοι μας; Ρητορική η ερώτηση, δεν περιμένω απάντηση. 

 

Κι αν απορείς ποια είναι τα επόμενα 3 τεχνολογικά στοιχεία που καθιστούν αυτό το μοντέλο τόσο ξεχωριστό, στα έχω εδώ:

– Primeknit 360: Επάνω πλεκτό μέρος χωρίς ραφές, με τεχνολογία motion weave που προσφέρει ελαστικότητα, απόλυτη στήριξη και εργονομική εφαρμογή. Αγκαλιάζει άψογα το πόδι και παρέχει ενισχυμένη υποστήριξη και άνεση κατά το τρέξιμο.

– Torsion Spring: high-tech σχεδιασμός στην ενδιάμεση σόλα, που συνδέει το εμπρός και το πίσω μέρος του παπουτσιού, για στήριξη στην προσγείωση και ώθηση στην απογείωση του πέλματος. Στόχος; Πιο δυνατά, γεμάτα ώθηση και ενέργεια βήματα.

– 3D Heel Frame: Κλιπ Fitcounter στη φτέρνα για ακόμη περισσότερη στήριξη και σταθερότητα της φτέρνας. Η φυσική εφαρμογή βοηθά στη βέλτιστη κίνηση του αχίλλειου τένοντα, προστατεύοντας ταυτόχρονα το πόδι κατά την επαφή του με το έδαφος. Περισσότερη προστασία, λιγότεροι τραυματισμοί.

 

Καλή η θεωρία, αλλά στην πράξη τι γίνεται; Φόρεσα, λοιπόν, τα νέα adidas Ultraboost 19 και βγήκα στο αγαπημένο μου spot για να τα τεστάρω. Η διαδρομή από τη Μαρίνα Φλοίσβου στην Μαρίνα Αλίμου δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ως προς το έδαφος και την κλίση, όμως απαιτεί πολλή προσοχή, καλά σταματήματα και πολλούς, πολλούς ελιγμούς, μιας και αρκετές φορές θα χρειαστεί να προσπεράσεις πεζούς, σκυλιά, καρότσια, ποδηλατάκια κλπ. Φυσικά κι ο αέρας αποτελεί πολλές φορές εμπόδιο και αυξάνει τη δυσκολία της προπόνησής σου.

 

Όλα αυτά φαντάζεσαι τι απαιτούν έτσι; Πολύ σωστά running παπούτσια που θα προστατέψουν τα πόδια σου από τις απότομες εναλλαγές και θα σου χαρίσουν πολύ καλή υποστήριξη. Και τα adidas Ultraboost 19 απεδείχθησαν πολύ καλοί σύμμαχοι, σε όποια δοκιμασία κι αν προέκυπτε. Αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο στα συγκεκριμένα running shoes είναι το γεγονός ότι είναι πολύ ελαφριά, αλλά ταυτόχρονα πολύ σταθερά. Μαγικός συνδυασμός. Όσο έτρεχα δεν ένιωθα κανένα απολύτως βάρος. Ήταν σα να μη φοράω τίποτα και δεν υπερβάλλω καθόλου. Ταυτόχρονα, όντως αισθανόμουν να έχω περισσότερο boost και καλύτερη κίνηση, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

 

Challenge done. Το adidas Ultraboost 19 είναι όλα όσα υπόσχεται. Δοκιμασμένα πράγματα. Ώρα, λοιπόν, για διατάσεις στην προβλήτα, δίπλα στην πίσω είσοδο της Μαρίνας Φλοίσβου και χάζι στη θάλασσα.

Ο καιρός την ημέρα της φωτογράφισης μας έκανε ξεκάθαρα το χατίρι. Γίνεται να μην καθίσεις να ακούσεις τη μουσικούλα σου και να αράξεις για λίγο με φόντο τη θάλασσα; Δε γίνεται. Χρήστο, περιμένω την επόμενη πρόκληση.

Advertisement