FASHION SHOW

Η πολύχρωμη συλλογή της United Colors of Benetton στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

Άλλη μια ενδιαφέρουσα συλλογή μόδας είδαμε στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο. Η United Colors of Benetton παρουσίασε την καινούργια της συλλογή, στα πλαίσια του Milan Fashion Week. Πρόκειται για την πρώτη κολεξιόν της UCB με τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, τον σχεδιαστή Jean-Charles de Castelbajac.

Η έμπνευση

Με το όνομα “Rainbow Machine” η συλλογή αποτίει φόρο τιμής στη βιομηχανική παραγωγή, την καινοτομία και φυσικά το χρώμα.

Ο Γάλλος σχεδιαστής είναι γνωστός φαν των bold χρωμάτων καθιστώντας τον το τέλειο ταίρι για το brand.

 

«Ο Luciano και εγώ λατρεύουμε το χρώμα», λέει ο Γάλλος σχεδιαστής, ο οποίος εξηγεί ότι η παλέτα της συλλογής βασίζεται κυρίως στα βασικά χρώματα του ουράνιου τόξου –κίτρινο, κόκκινο, πράσινο, μπλε– με μερικές μαύρες πινελιές.

Το “Rainbow”, λοιπόν, είναι μια λέξη που εκφράζει την αγάπη των δυο για το χρώμα. Το “Machine” από την άλλη εκφράζει την τεράστια βιομηχανική παράδοση της Benetton στην τεχνογνωσία και την μοναδική τεχνολογική της εμπειρία.

 

Η συλλογή

Πρόκειται για «κλασικά ενδύματα με μοντέρνο look», αναφέρει σχετικά το brand, ρούχα τα οποία εκφράζουν ξεκάθαρα την αισθητική και αγάπη του προς το χρώμα. Ο  Jean-Charles de Castelbajac δεν ξεχνάει πιο είναι το DNA και κληρονομιά του brand, αντιθέτως τις υπολογίζει, επαναπροσδιορίζοντας παράλληλα τα διαχρονικά του κομμάτια.

Η συλλογή αποτίει φόρο τιμής στα πρωτότυπα χαρακτηριστικά της Benetton –το λογότυπο, το χρώμα (ιδιαίτερα το πράσινο), τα πλεκτά ενδύματα και την ιδιαίτερη κομψότητα– που τα τελευταία 30 χρόνια έχουν δημιουργήσει τη δική τους ιστορία στον χώρο της μόδας.

 

Ο Jean-Charles de Castelbajac προσφέρει ρούχα τα οποία είναι must-have για κάθε  γκαρνταρόμπα όσων λατρεύουν τη μόδα.

Το fashion show

Την fun και πολύχρωμη συλλογή, συνόδευσε ένα εξίσου διασκεδαστικό αλλά και σοφιστικέ fashion show. H πασαρέλα που περπάτησαν τα μοντέλα περιλάμβανε πραγματικές πλεκτομηχανές και τεράστιες φωτογραφίες δια χειρός του Ιταλού φωτογράφου Oliviero Toscani.

 

Το ηλεκτρο-βιομηχανικό soundtrack δημιουργήθηκε για την περίσταση από τον Michel Gaubert, έναν από τους σημαντικότερους sound designers της εποχής μας, το οποίο ήταν ένα ξεκάθαρο αφιέρωμα στο Rainbow Machine.

Φωτογραφίες: Oliviero Toscani