ASK KELLY

Ask Kelly #1: Ο απόλυτος οδηγός για τα πιο stylish φθινοπωρινά looks στο γραφείο

ΙmaxTree

Είμαι μία γυναίκα πολύ πιστή στο στιλ της, οπότε για εμένα το ερώτημα «Τι να φορέσω στο γραφείο;», έχει μια απάντηση: Ό,τι σε εκφράζει. Βέβαια, εργάζομαι σε έναν χώρο που δεν υπάρχει συγκεκριμένο dress code και η αλήθεια είναι ότι ακόμη κι αν φοράω ρούχα που με εκφράζουν απόλυτα -και τα οποία δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να φορέσω και εκτός γραφείου-, στο μυαλό μου υπάρχει πάντα η αίσθηση του τι θεωρείται ΟΚ για τη δουλειά και τι όχι.

Ξέρω, δηλαδή ότι ένα πολύ στενό φόρεμα ή ένα με ανοιχτή πλάτη δεν είναι το καταλληλότερο για το γραφείο. Και στην τελική, αν θέλω, πάση θυσία, να φορέσω ένα τέτοιο ρούχο, θα προσπαθήσω να βρω τη σωστή ισορροπία ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι μια εμφάνιση για τη δουλειά και για όχι για μία βραδινή έξοδο. Θα το συνδυάσω, ας πούμε, με ένα πουκάμισο και sneakers ή θα φορέσω από κάτω ένα παντελόνι, κάτι που το καθιστά καταλληλότερο για το εργασιακό περιβάλλον, ενώ προσφέρει έξτρα πόντους στιλ στην εμφάνισή μου.

”Αsk Kelly”: Η fashion editor του Ladylike, Κέλλυ Νόβακ, απαντά στις δικές σου στιλιστικές απορίες

Με τη νέα σεζόν, λοιπόν, το θέμα “office looks το φθινόπωρο” είναι ένα που απασχολεί πολλές γυναίκες. Το ξέρω (σαν γυναίκα κι εγώ), από τις φίλες μου, τις συναδέλφους μου και φυσικά από εσένα την ίδια. Διαβάζοντας τις απορίες των αναγνωστριών του Ladylike στη νέα μας στήλη ”Ask Kelly” (μην ξεχάσεις να στείλεις και τη δική σου), πολλές είχαν την ίδια θεματική: «τι να φορέσω το φθινόπωρο στο γραφείο;», ρωτάει η Mary. Η Ευαγγελία που εργάζεται σε γραφείο με αυστηρό dress code και που ταξιδεύει αρκετά, αναρωτιέται το ίδιο. Η Εύα θέλει να μάθει ποια είναι τα basics για μια ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα για το γραφείο. Αυτά που να την κάνουν όμως να αισθάνεται ο εαυτός της, να είναι στιλάτη και κομψή ταυτόχρονα.

Το ντύσιμο στο εργασιακό περιβάλλον, λοιπόν, είναι κάτι που απασχολεί πολλές από εμάς, γι’ αυτό και σήμερα θα μιλήσουμε για όλα τα λεγόμενα “must” που πρέπει να έχει η «γκαρνταρόμπα της δουλειάς» και για το πώς μπορείς να τα φορέσεις νιώθοντας άνετη και stylish όμως αρκετά, ώστε να συνεχίσεις τη μέρα (ή το βράδυ σου καλύτερα) σου στο αγαπημένο σου μπαράκι, μετά τη δουλειά.

#1. Φόρεμα

Κάθε φόρεμα έχει ένα καλό: είναι ένα ρούχο. Το φοράς και ξεμπερδεύεις. Βάζεις παπούτσια κι έξω από την πόρτα. Τι φόρεμα όμως επιλέγεις; Ένα το οποίο (ιδανικά) δεν είναι πολύ στενό και αυτό για δύο λόγους: πρώτον, ένα πολύ στενό ρούχο δεν σου δίνει την άνεση που χρειάζεσαι, όπως ένα σε oversized γραμμή και δεύτερον μια πιο άνετη σιλουέτα δεν διαγράφει, δεν τονίζει το στήθος, τα οπίσθια, άρα δεν θεωρείται προκλητικό. Τι σου προτείνω, λοιπόν: ένα σε Α-γραμμή, σε ένα fun print (αν το υποστηρίζεις) και σε μίνι μήκος. Λόγω της Α-γραμμής (γνωστά και ως “trapeze dresses”-που ανοίγουν αρκετά από τη μέση και κάτω), το κοντό τους μήκος δεν είναι απαγορευτικό για το γραφείο. Όπως είπαμε, όταν υπάρχει μια σωστή ισορροπία μπορείς να «θυσιάσεις» κάτι στην εμφάνισή σου και να κερδίσεις κάτι άλλο, ώστε να είσαι άνετη, στιλάτη και χωρίς να «καταπιέζεις» την θηλυκότητά σου.

Το φόρεμα που σου προτείνουμε

Μίνι φλοράλ φόρεμα

Γιατί σου το προτείνουμε

Γιατί έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ενώ είναι της μόδας (τα fall floral μοτίβα σε φορέματα είναι πολύ hot φέτος). Επίσης, φοριέται εύκολα με μποτάκια, μπότες (για όταν χειμωνιάσει) ακόμη και με sneakers. Δεν είναι πολύ επίσημο, αλλά και «καλό» αρκετά για να δημιουργήσεις ένα σοφιστικό σύνολο για το γραφείο. Ολοκλήρωσε με ένα ζευγάρι χρυσούς κρίκους και θα έχεις το τέλειο office look.

#2. Yφασμάτινο παντελόνι/φόρμα

Όταν δουλεύεις τόσες ώρες, είτε η δουλειά σου είναι δουλειά γραφείου, είτε είσαι στο «πόδι όλη μέρα», η άνεση είναι βασικός παράγοντας για τα ρούχα που φοράς. Ένα ρούχο που μπορεί να ισορροπήσει την άνεση αλλά και το dress code της δουλειάς είναι ένα υφασμάτινο παντελόνι με λάστιχο. Το καλό με παντελόνια αυτού του στιλ είναι ότι δεν κουμπώνουν, γιατί έχουν λάστιχο και νιώθεις ότι φοράς φόρμα. Η όψη τους όμως θυμίζει παντελόνι κοστουμιού, οπότε δεν χάνεις πόντους ούτε από το στιλ, ούτε από το αυστηρό dress code στο γραφείο που μπορεί να έχεις. Ακόμα κι αν, λόγω δουλειάς, ταξιδεύεις αρκετά ένα τέτοιο ρούχο είναι πολύ άνετο. Συνδυάζοντάς το δε με items όπως ένα crisp πουκάμισο -προτίμησε ένα μονόχρωμο που δείχνει πιο επίσημο- και ένα σακάκι από πάνω, θα έχεις ένα πολύ κομψό σύνολο για το γραφείο. Ολοκλήρωσε με ένα ζευγάρι oxfords ή με μοκασίνια που είναι άνετα αλλά και stylish, αν θες να τα φορέσεις κι εκτός γραφείου.

Το παντελόνι που σου προτείνουμε

Υφασμάτινο παντελόνι με λάστιχο

Γιατί σου το προτείνουμε

Σε ουδέτερη απόχρωση, το παντελόνι αυτό είναι άνετο, ενώ δείχνει πιο επίσημο λόγω της ανάγλυφης γραμμής στο κέντρο που θυμίζει πιέτα από καλοσιδερωμένο παντελόνι κοστουμιού. Συνδυάζοντάς το με τα παραπάνω θα μπορείς να το φοράς στο γραφείο, αλλά και εκτός, αν ανταλλάξεις τα παπούτσια με τις αγαπημένες σου γόβες ή mules.

#3. Oversized σακάκι

Ένα σακάκι είναι από τα must items του φθινοπώρου, όχι μόνο για το γραφείο, αλλά για όλες τις εμφανίσεις σου. Επιλέγοντας ένα σε πιο φαρδιά γραμμή (ή ένα νούμερο μεγαλύτερο από το κανονικό) θα δώσεις μια είδους «χαλαρότητα» στην εμφάνισή σου, χωρίς να στερείται επισημότητας. Επίσης, και πάλι ο παράγοντας άνεση εδώ είναι το άλφα και το ωμέγα. Το βασικότερο όμως είναι ότι ένα σακάκι έχει πολλά «πρόσωπα», λόγω της γραμμής του. Μπορείς να το φορέσεις ανοιχτό, με παντελόνια, φούστες, με τζιν, με φορέματα. Μπορείς να το συνδυάσεις ακόμα και με ένα μαύρο κολάν (πρόσεξε να μη γυαλίζει το υλικό του κολάν και να είναι χοντρό και ματ), να το κουμπώσεις, να φορέσεις μια ζώνη και μερικά λεπτεπίλεπτα κολιέ και να έχεις το πιο stylish σύνολο για τη δουλειά. Πραγματικά, αν αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη θα δημιουργήσεις πολλά και ενδιαφέροντα office looks με ένα oversized σακάκι. Προσοχή: αν επιλέξεις να το φορέσεις με ένα casual ρούχο, όπως ένα τζιν, φρόντισε τα υπόλοιπα ρούχα σου να είναι πιο κατάλληλα για τη δουλειά. Για π.χ., μην το φορέσεις με ένα t-shirt, αλλά με ένα πουκάμισο και μποτάκια για να έχεις ένα ισορροπημένα casual chic σύνολο.

Το σακάκι που σου προτείνουμε

Μακρύ σακάκι με ζώνη

Γιατί σου το προτείνουμε

Έχει χαλαρή γραμμή, αλλά και ενσωματωμένη ζώνη την οποία μπορείς να δένεις ή ν’ αφήνεις ελεύθερη αν το προτιμάς. Η μακριά γραμμή του δε, θα σε βοηθήσει στις περιπτώσεις εκείνες που θέλεις να συνδυάσεις με μια κοντή φούστα. Αν επιλέξεις έναν τέτοιο συνδυασμό, φρόντισε το μήκος της φούστας να είναι μερικούς πόντους πιο μακρύ από το σακάκι, κάτι που θα κάνει το look σου πιο κομψό, αλλά και κατάλληλο για το γραφείο.

#4. Τοπ με statement μανίκια

Κοίτα, δουλεύεις που δουλεύεις τόσες ώρες ας είναι τα ρούχα που φοράς fun τουλάχιστον. Να σου φτιάχνουν τη διάθεση με λίγα λόγια, να σε κάνουν να νιώθεις δυναμική όταν πας στη δουλειά, έτοιμη για να κατακτήσεις τον κόσμο, αλλά και ότι έχεις αίσθηση του στιλ (που την έχεις). Παίξε, λοιπόν, με τα office looks σου τα οποία δεν χρειάζεται να είναι «αυστηρά» όλη την ώρα. Υπάρχουν ρούχα που έχουν την επισημότητα του dress code του εργασιακού περιβάλλοντος και που είναι όμως στιλάτα και έχουν κάτι το «διαφορετικό», αν θες. Με τα statement μανίκια να είναι της μόδας φέτος, ένα τέτοιο τοπ θα κάνει τις εμφανίσεις στη δουλειά πιο ευχάριστες και πιο ενδιαφέρουσες. Αν νιώθεις ότι μπορείς να το υποστηρίξεις τότε επίλεξε ένα σε bold (έντονη) απόχρωση. Διαφορετικά, προτίμησε πιο ουδέτερα χρώματα (μαύρο, λευκό, καφέ). Ένα τέτοιο ρούχο, είναι σοφιστικέ και κομψό, ενώ δείχνει «καλό» αρκετά ώστε να μπορείς να το συνδυάσεις ακόμα και με μια ψηλόμεση τζιν παντελόνα. Αν πιστεύεις ότι ένα τέτοιο παντελόνι δεν κάνει για το περιβάλλον του γραφείου σου, τότε προτίμησε μια υφασμάτινη παντελόνα ή ένα ψηλόμενο cigarette (σε ίσια γραμμή). Ολοκλήρωσε το σύνολό σου με ένα όμορφο κόσμημα, κατά προτίμηση, ένα κολιέ που με το οποίο θα προσφέρεις την προσωπική σου πινελιά στο outfit.

Το τοπ που σου προτείνουμε

Ριπ μπλούζα με φουσκωτά μανίκια

Γιατί σου τη προτείνουμε

Αυτό το τοπ έχει μια απλή, κλασική γραμμή με εξαίρεση τα μανίκια, οπότε δεν είναι μια σιλουέτα που δεν έχεις συνηθίσει να φοράς. Έχει όμως αυτό το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που την ξεχωρίζει από τις πιο απλές (στο σχέδιο τουλάχιστον) μπλούζες, ενώ το παστέλ ροζ χρώμα ταιριάζει με τα περισσότερα ουδέτερα χρώματα.

#5. Μαύρα μποτάκια

Από τα βασικότερα φθινοπωρινά items είναι ένα ζευγάρι χαμηλά μποτάκια. Γιατί είναι must; Για πολύ απλά πρόκειται για ένα στιλ παπουτσιού που ταιριάζει με τα περισσότερα μήκη, ρούχα -είτε πρόκειται για παντελόνια ή φορέματα-, ενώ ένα σε μαύρο χρώμα πάει (σχεδόν) με όλα. Είναι, λοιπόν, το τέλειο στιλ και για το γραφείο. Ένα μαύρο ζευγάρι ankle boots, σε μέτριο block (παχύ) τακούνι είναι άνετο, θηλυκό αλλά και κατάλληλο για τη δουλειά.

Τα μαύρα μποτάκια που σου προτείνουμε

Μποτάκια με κροκό λεπτομέρεια

Γιατί σου τα προτείνουμε

Με εφέ που θυμίζει δέρμα κροκόδειλου και σε λουστρίνι, τα παπούτσια αυτά έχουν δόση επισημότητας ιδανική για το εργασιακό σου περιβάλλον. Το τακούνι τους δεν είναι πολύ ψηλό για να σε κουράζει μετά από ώρες. Τέλος, έχει μυτερή μύτη, ένα χαρακτηριστικό που κολακεύει γιατί «μακραίνει» νοητά τα πόδια και σε κάνει να δείχνεις πιο λιγνή.

Κεντρική φωτογραφία: ΙmaxTree