VOGUE

Η Vogue κατέληξε ότι το πλούσιο στήθος είναι «ξεπερασμένο»

Μία και μόνο πρόταση μπορεί να είναι αρκετή, εφόσον γραφτεί στη "βίβλο" της μόδας, το περιοδικό Vogue, για να δημιουργήσει ή να τελειώσει τάσεις στο λεπτό. Μπορεί να συμβεί, όμως, το ίδιο και όταν πρόκειται για το πλούσιο γυναικείο στήθος;

Το τεύχος Δεκεμβρίου της Vogue κυκλοφορεί εκεί έξω με μία δήλωση κόλαφο, που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη σε ενδιαφερόμενες και μη. Ποια είναι αυτή; Ότι το πληθωρικό στήθος είναι πια ξεπερασμένο και πρέπει να το αποδεχτούμε και να συμβιβαστούμε με αυτό.

Μετά από αυτή την τοποθέτηση, φυσικά το διαδίκτυο πήρε “φωτιά”, καθώς όπως είναι φυσικό το στήθος μιας γυναίκας δεν είναι αξεσουάρ που όποτε της αρέσει το φορά και όποτε δεν ταιριάζει με τις τάσεις της εποχής μπορεί να το αφήσει σπίτι και να βγει χωρίς αυτό. Και φυσικά, το πλούσιο στήθος δεν είναι κάτι για το οποίο μια γυναίκα πρέπει να ντρέπεται.

“Το ντεκολτέ, αυτά τα δύο θαυμάσια βουνά που πιέζονται ως δείγμα σεξουαλικής χειραφέτησης, γοητείας, για να διεγείρουν ή απλά και μόνο για να αναδειχθούν είναι πλέον ξεπερασμένα ή, τουλάχιστον, κάνουν ένα πολύ καλό διάλειμμα”, είναι το συμπέρασμα – φωτιά της Vogue.

 

Σε μια εποχή που το body shaming υπάρχει παντού και πολλές νέες (ειδικά) κοπέλες επηρεάζονται από τα πρότυπα που λανσάρονται σε περιοδικά όπως η Vogue, μάλλον τέτοιες αφοριστικές τοποθετήσεις για το γυναικείο σώμα δεν ωφελούν κανέναν και τίποτα, το αντίθετο.

Να θυμηθώ μόλις βγω για καφέ να αφήσω το στήθος μου στο κομοδίνο, μην είμαι και τρε μπανάλ εκεί έξω…