Έχεις αναρωτηθεί πώς είναι οι κούκλες που έπαιζες μικρή χωρίς μακιγιάζ;

Η Ουκρανή καλλιτέχνιδα Olga Kamenetskaya αφαίρεσε το μακιγιάζ από τα πιο χαρακτηριστικά βαμμένα πρόσωπα.

Από μικρές μεγαλώνουμε μ' ένα συγκεκριμένο πρότυπο ομορφιάς που θέλει τα γυναικεία πρόσωπα να ομορφαίνουν όταν είναι καλυμμένα με στρώσεις μακιγιάζ, σκιάς και ρουζ. Το βάψιμο αναδεικνύει, λένε, τα μάτια, τις γωνίες, τα χείλη. Δεν είναι ψέμα, αλλά ούτε κι αλήθεια. Ωστόσο πρόκειται για ένα πρότυπο που έχει επιβάλλει σε πολλά νεαρά κορίτσια, από την εφηβεία τους κιόλας να πιστεύουν πως η φυσικότητα των χαρακτηριστικών περιορίζει την ομορφιά. Πολλά κορίτσια επιβαρύνουν το πρόσωπό τους χρησιμοποιώντας βαρύ make up ήδη από το γυμνάσιο.

Η Olga Kamenetskaya είναι μία καλλιτέχνιδα από την Ουκρανία με ταλέντο στη δημιουργία κούκλας. Όσο καλά ξέρει να τις βάφει, άλλο τόσο θέλει να αφαιρεί από τα ιδανικά φτιαγμένα πρόσωπά τους όλα εκείνα τα χρώματα με τα οποία έχουμε ταυτίσει την ύπαρξή τους από μικρές- και υποσυνείδητα μας επηρεάζουν στο να ορίσουμε την ομορφιά.

Before and After custom. Soon on sale! / До и После. Ну по сути все как обычно - пластика лица, мэйк и прошивка. А вот с телом ее пришлось помучаться - спилила швы и трусики, а так же всю молдированную шерсть с рук и ног, убрала когтистось с пальчиков и, пожалуй, самое масштабное действо - уменьшила стопу до размера стандартного взрослого тела МХ (типа Бладгуд и Неферы). Теперь на нее можно надеть сапоги Бладгуд Но тело я покажу вам позже. Кстати, кукел будет в продаже #customdoll #vogueworld #repaintdoll #ooakdoll #olgakamenetskaya #ооак #кукла #ooak #monsterhighooak #olicustom #custom #artdoll #art #handpainted #

A post shared by Olga Kamenetskaya #VogueWorld (@oli.krolik) on

Η Kamenetskaya παίρνει τις κούκλες του εμπορίου, όπως είναι η Barbie, και δημιουργεί τα αντίστοιχα πρόσωπα, χωρίς μακιγιάζ, «αποκαλύπτοντας» τις ατέλειες και τη φυσικότητα του προσώπου τους. Μ' αυτό τον τρόπο περνάει το δικό της δυνατό μήνυμα και ομολογουμένως προβληματίζει, αλλά κυρίως επισημαίνει κάτι που πραγματικά πολλοί από εμάς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει γύρω από τα πρότυπα που περνούν αυτές οι κούκλες. Δεν είναι μόνο οι αναλογίες του σώματος ή τα μακριά μαλλιά. Είναι επίσης το πρόσωπο που «πρέπει» να βαφτεί για να δείχνει, υποτίθεται, πιο όμορφο.

 

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ