ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΛΙΑΣ

Η εξομολόγηση του σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια για την εξάρτηση από τα ναρκωτικά

Με τις δημιουργίες του εδώ και πολλά χρόνια ταξιδεύει στη γυναικεία ομορφιά και αισθητική των τελευταίων δεκαετιών και αποτυπώνει ίσως όσο κανείς Έλληνας σχεδιαστής με τόσο γλυκό και φωτεινό τρόπο τη νοσταλγία για τις δεκαετίες του '50 και του '60, με τα cocktail φορέματά του. Ο Βασίλης Ζούλιας, όμως, είναι πολλά περισσότερα από αυτό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μιλήσει δημόσια για το πρόβλημα εξάρτησης που αντιμετώπιζε επί χρόνια από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, στην προσπάθειά του να αφυπνίσει τους νέους αλλά και τον κόσμο γενικότερα και να τους πείσει ότι υπάρχει δρόμος επιστροφής.

Το ίδιο έκανε και με αφορμή τη χθεσινή επέτειο του “ΟΧΙ”, με μια ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook, όπου μεταξύ άλλων έγραψε τα εξής: “Σαν σημερα 24 χρονια πριν στην μεγαλη γιορτη του ΟΧΙ ειπα και εγω το δικο μου βροντερο ΟΧΙ στα ναρκωτικα και το αλκοολ..ζητωντας επιτελους βοηθεια .Ο δευτερος εθισμος μου ειναι η Μοδα στην οποια θα λεω παντα Ναι”.

 

Είναι πολύ σημαντικό άνθρωποι με αναγνωρισιμότητα και κύρος ο καθένας στο χώρο του να μιλούν δημόσια για τέτοια ζητήματα που κακώς ακόμα στην ελληνική κοινωνία αποτελούν ταμπού, ενώ συμβαίνουν παντού δίπλα μας.