TRENDS

Οι τάσεις από τις πασαρέλες της Νέας Υόρκης μπορεί να ήταν προβλέψιμες αλλά έχουν μια σίγουρη θέση στην ντουλάπα μας

ImaxTree

Όσον αφορά στη μόδα, θεωρώ ότι τα πράγματα είναι θέμα αισθητικής. Κάτι που εγώ βρίσκω ενδιαφέρον, για κάποιον άλλο μπορεί να μην είναι. Το ίδιο ισχύει και για τις τάσεις. Τα πράγματα είναι υποκειμενικά όσον αφορά τα εκάστοτε trends που προκύπτουν κάθε σεζόν. Το γεγονός, λοιπόν, ότι εγώ βρίσκω τις τάσεις από την Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη προβλέψιμες, δεν σημαίνει ότι θα τις δεις και εσύ με τον ίδιο τρόπο.

Διάβασε ακόμη: 7 φορές που η διαφορετικότητα έκανε την παρουσία της αισθητή στα shows του NYFW

Αυτό είναι και το ωραίο με τη μόδα εξάλλου. Η διαφορετικότητα των απόψεων και ο τρόπος που την αντιμετωπίζει ο καθένας μας. Για παράδειγμα, το ότι οι τάσεις από τις νεοϋορκέζικες πασαρέλες δεν είχαν κάτι καινούργιο να μας πουν, δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκουμε λόγο να τις συμπεριλάβουμε στις εμφανίσεις μας. Αν αντιμετωπίσουμε τα trends με απόλυτο τρόπο, τότε δεν θα χάνουμε την ευκαιρία να πειραματιστούμε το στιλ μας και ν’ ανακαλύψουμε κάτι καινούργιο γι’ αυτό. Αν όμως, αποδεχτούμε τη διαχρονική φύση των τάσεων αυτών θα δούμε ότι νέες ευκαιρίες προκύπτουν.

Δες ακόμη: Αυτές είναι οι φθινοπωρινές τάσεις στα παπούτσια. Τα 5 ζευγάρια που είναι η επόμενη αγορά σου

Κάπως έτσι, επιλέγουμε να δούμε και τις τάσεις από το NYFW που ακόμη και αν δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, υπάρχει χώρος για αυτές στις εμφανίσεις μας. Από τις αποχρώσεις του lime green, τα στοιχεία peplum στα ρούχα μας αλλά και τα κλασικά πουά παρακάτω οι 5 επικρατέστερες τάσεις με νεοϋορκέζικο αέρα.

Πουά ντε πουά

ImaxTree

Carolina Herrera, Michael Kors, Marc Jacobs (ImaxTree)

Οι Αμερικανοί απ’ ότι φαίνεται αγαπούν το πουά. Για την άνοιξη τουλάχιστον, από φθινόπωρο δεν είμαστε και σίγουρες. Στις κλασικές αποχρώσεις του άσπρου και του μαύρου και σε ό,τι μέγεθος μπορείς να φανταστείς, το πουά έκανε την παρουσία του αισθητή στις πασαρέλες των Spring 2020 συλλογών στην Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη.

Πράσινη από τη ζήλια

ImaxTree

Jonathan Simkai, Tibi, Prabal Gurung (ImaxTree)

Οι Αμερικανοί σχεδιαστές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους Ευρωπαίους designers (λέμε τώρα), παρ’ όλα αυτά οι πασαρέλες γέμισαν με το χρώμα της ζήλιας. Βέβαια το πράσινο είναι και το χρώμα της ελπίδας οπότε μπορεί να μας θέλουμε πιο ελπιδοφόρες για την άνοιξη οι σχεδιαστές. Όποιο και το νόημα πίσω από το χρώμα αυτό, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πασαρέλες. Περιορίστηκαν όμως στο εύρος των πράσινων αποχρώσεων που παρουσίασαν, αποφεύγοντας το έντονο πράσινο του ΠΑΣΟΚ και κλίνοντας στο παστέλ πράσινο των ’80s που φορούσαν συνέχεια τότε. Μπορείς να το χαρακτηρίσεις και ως lime green, οπότε κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να παίξεις αρκετά και με το neon green αν αυτό σε εκφράζει καλύτερα. Όχι μια απόχρωση που δεν έχουμε ξαναδεί, αλλά σίγουρα μια ευχάριστη που προσφέρει μια ενδιαφέρουσα και fun νότα στις εμφανίσεις μας.

Peplum όχι πέπλο

ImaxTree

Khaite, Ulla Johnson, Chromat (ImaxTree)

Ποτέ δεν ήμουν φαν του peplum, είναι too girlie για τα γούστα μου, τώρα όμως άλλαξα γνώμη. Ίσως επειδή οι σχεδιαστές το παρουσιάζουν μέσα από δερμάτινα τοπ, καρό φορέματα και σατέν ’80s εμπνευσμένα looks. Το inspo από τη «Δυναστεία» και την «Τόλμη και Γοητεία» είναι ξεκάθαρο και μόνο αυτό αρκεί για να δούμε την τάση του peplum με άλλο μάτι.

Matchy matchy με την τσάντα

ImaxTree

Proenza Schouler, Michael Kors, Rosie Assoulin (ImaxTree)

ΟΚ, οι παραπάνω τάσεις μπορεί να μην είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στις πασαρέλες, αλλά το να ταιριάζεις τα ρούχα σου με την τσάντα σου είναι σίγουρα κάτι καινούργιο. Και όταν λέμε ότι την ταιριάζεις με το outfit σου το εννοούμε σε matchy matchy επίπεδο. Δεν την συνδυάζεις απλά με το σύνολό σου, αλλά έχει το ίδιο χρώμα, μοτίβο, στιλ με το look σου. Σε τέτοιο βαθμό.

Glam γοργόνα

ImaxTree

Gabriela Hearst, Vera Wang, Matty Bovan (ImaxTree)

Τα δίχτυα είναι “in” και το οι βραδινές εμφανίσεις έχουν αέρα από μυθικά πλάσματα της θάλασσας. Το mermaid style γίνεται πιο dark και με τα ημιδιάφανα υφάσματα και υλικά, όπως τα σκοινιά και το δίχτυ να αποτελούν τα βασικά συστατικά των εμφανίσεών σου, ειδικά όταν θέλεις να δημιουργήσεις ένα πιο vampy αλλά εντυπωσιακό look.

 

Kεντρική φωτογραφία: ΙmaxTree