STYLING TIPS

Οι fashion experts Ηλίας Μιχαλόλιας και Χάρης Γκοτζαμανίδης μας δίνουν το top 8 για τα basics της φετινής γκαρνταρόμπας

Αυτή τη χρονιά, οι τάσεις έχουν στήσει ένα μικρό πάρτι που θα μπορούσε μέχρι ένα σημείο να χαρακτηριστεί κι ως reunion. Αυτό προκύπτει από τα πολλά comebacks που σημειώνονται από περασμένες δεκαετίες με τα 80s και τα 90s να έχουν την τιμητική τους. Από τη μία, η σύγχρονη αισθητική και από την άλλη τα έντονα στοιχεία από τις τάσεις που σημάδεψαν το παρελθόν στιλιστικά, δημιουργούν μία πολυσύνθετη εικόνα που όσο σε προκαλεί να την εξερευνήσεις, τόσο μπορεί να σε μπερδεύει.

Δεν υπάρχουν καταλληλότεροι από τους fashion experts, Ηλία Μιχαλόλια και Χάρη Γκοτζαμανίδη για να σε βγάλουν από τις σκέψεις και να βάλουν μία τάξη στο χαμό που μάλλον έχεις στο κεφάλι σου. Εδώ, θα μιλήσουν με συγκεκριμένα κομμάτια κι όχι με ονομασίες για να φανταστείς. Ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που πρέπει να έχει η ενημερωμένη γκαρνταρόμπα, σύμφωνα πάντα με την άποψη του Ηλία και του Χάρη, θα σε βοηθήσουν να κάνεις ένα σωστό ξεκίνημα και να φτιάξεις μία συλλογή που δεν θα έχεις απλά ένα όμορφο κομμάτι από όλες τις τάσεις που στο τέλος δεν θα ξέρεις πώς να το φορέσεις.

Camel coat

Paret belted wool and cashmere-blend coat, The Row

Είναι ίσως η πιο διαχρονική αγορά που καλείσαι να κάνεις φέτος. Ένα καλό παλτό σε ανοιχτόχρωμη, γήινη απόχρωση θα είναι φέτος αυτό που θα συντροφεύσεις όλα σου τα outfits με ευκολία και θα μείνει για πολλά χρόνια στην ντουλάπα σου. Επομένως, είναι μία επένδυση που θα κάνεις, χωρίς να παίρνεις κανένα ρίσκο στιλιστικά τουλάχιστον.

Silk skirt

Silk, side drape skirt, Victoria Beckham

Το σατέν και το μετάξι είναι τα υφάσματα που από βγαίνουν από τη βιτρίνα των περασμένων χρόνων και εισβάλλουν στο πραγματικό street style. Πρωτοστατεί σε αυτό η midi φούστα, η οποία με την ίδια ευκολία θα σε συνοδεύσει από το πρωί ως το βράδυ. Αρκεί να κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς κι εκείνη θα έρθει στα μέτρα σου.

Retro vibes στα γυαλιά ηλίου

  Cat eye sunglasses, Dries Van Noten for Linda Farrow

Τα γυαλιά ηλίου φέτος ακολουθούν τη γενικότερη τάση που επικρατεί στη μόδα. Έχουν μοντέρνο σχεδιασμό αλλά ξεκάθαρα διακρίνεις κι ένα retro touch. Αυτό είναι το βασικό συστατικό για να μην αγοράσεις φέτος ένα ακόμα μαύρο ζευγάρι γυαλιά ηλίου, αλλά να βρεις ένα με χαρακτήρα και στιλιστική άποψη.

Cute ballarinas

Elodie satin ballerinas, The Row

Είναι ξανά εδώ οι μπαλαρίνες, θα αναρωτηθείς; Μάλλον ναι, ή σίγουρα είναι και ο Ηλίας με τον Χάρη σου έχουν την ιδανική εκδοχή. Θα γίνουν ένα statement ζευγάρι στην κατηγορία των flat shoes που θα φορέσεις φέτος με όλες εκείνες τις τάσεις που θέλουν τα prints να κυριαρχούν, αλλά και με τις γήινες αποχρώσεις που είναι αδύνατον να προσπεράσεις.

Shoulder bag

Hava whipstitched leather and suede shoulder bag, Proenza Schouler

Αυτή τη σεζόν ίσως χρειαστεί να αλλάξεις λίγο τις συνήθειές σου όσον αφορά στην τσάντα. Αυτή τη χρονιά, οι πιο μικρές τσάντες επιβάλλονται. Αυστηρές και με γεωμετρικό συνδυασμό είναι έτοιμες να σε πάνε παντού. Τώρα όσο για την χωρητικότητά τους, μάλλον θα πρέπει να μην κουβαλάς το νεσεσέρ με όλα σου κραγιόν και να μην ξεχνάς όλα τα μισοτελειωμένα πακέτα χαρτομάντιλα.

Statement heels

Strappy geometric heel pumps, Jacquemus

Τα statement τακούνια με τον γεωμετρικό σχεδιασμό είναι μία είσοδος στα shoe trends που θα κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι. Αν μέχρι σήμερα τα θεωρούσες εκκεντρικά, τώρα πια θα τα φορέσεις πολύ εύκολα. Τα ψηλοτάκουνα λοιπόν, παίρνουν πιο φρέσκες διαστάσεις και είναι απολαυστικά.

Parisian-chic hat

New Abby cotton-blend hat, Maison Michel

Το καπέλο δεν είναι ένα εξεζητημένο αξεσουάρ για το καθημερινό σου στιλ και ο Ηλίας με το Χάρη το επιβεβαιώνουν, εντάσσοντας στη λίστα με τις τάσεις της σεζόν το baker boy hat. Ένα είδος καπέλου που λατρεύουν οι Παριζιάνες και πλέον έχει εξαπλωθεί στο street style. Δεν χρειάζεσαι μία bad hair day να το φορέσεις, ούτε μία ειδική περίσταση. Απλά ταίριαξέ το με το καθημερνό σου outfit – δεν θα είναι πολύ δύσκολο- και θα δεις ότι θα ανανεώσει όλο σου το look.

Ruffled top

  Long sleeve ruffle top, JW Anderson

Τα ruffles είναι σημείο των καιρών στη μόδα και είναι αυτά που θα δώσουν ένα ιδιαίτερο ύφος στο στιλ σου. Δεν είναι ανάγκη να περιμένεις κάλεσμα σε γάμο ή ένα επίσημο event για να τα φορέσεις. Αντίθετα, το mix & match των τάσεων φέτος, σε προκαλεί να το φορέσεις με το τζιν παντελόνι σου, την silk-satin φούστα ή ακόμα και το printed παντελόνι σου.

Φυσικά, οι προτάσεις παραπάνω είναι ενδεικτικές. Λειτουργούν όμως σαν μία πολύ καλή πηγή έμπνευσης, έτσι ώστε να γνωρίσεις το trend, να το βρεις στην αγορά και να το προσαρμόσεις στο προσωπικό σου στιλ και στις ανάγκες σου.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/stylesightworldwide