TRENDS

O κόσμος φτιάχνει ρούχα με την τσάντα της ΙΚΕΑ. Δεν το περιμένεις, αλλά είναι τέλεια

Όλα ξεκίνησαν όταν ο οίκος Balenciaga κυκλοφόρησε για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2017, μία τσάντα η οποία έμοιαζε πάρα πολύ με την κλασική μπλε τσάντα που έχουμε πάρει όλοι από τα ΙΚΕΑ, φεύγοντας με τα ψώνια μας.

Η διάσημη FRAKTA bag, που κοστίζει ένα ευρώ (0.99 λεπτά για την ακρίβεια) και τη βρίσκεις στα ταμεία των ΙΚΕΑ, πρέπει να ήταν η πηγή έμπνευσης του οίκου Balenciaga, ο οποίος λάνσαρε μια αρκετά παρόμοια τσάντα στην τιμή των 1.365 λιρών.

Φυσικά κανείς δεν άφησε το γεγονός αυτό ασχολίαστο, με τη σουηδική διαφημιστική εταιρεία Acne, να “απαντά” στον οίκο Balenciaga με ένα “how to”, για το πώς να ξεχωρίσεις την αυθεντική Ikea FRAKTA bag.

You know the original – you know the #FRAKTA bag. Our response to @Balenciaga is pick of the day at #CreativityOnline. Read more about it following the link in our bio.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ACNE (@acnecollective) στις

Μετά από όλον αυτό το χαμό στα social media, υπήρξε αρκετός κόσμος που εμπνεύστηκε από την κίνηση του μεγάλου οίκου μόδας και σκέφτηκε “γιατί όχι”, αναζητώντας εναλλακτικές χρήσεις της κλασικής τσάντας ΙΚΕΑ.

Κάπως σαν να μοιάζει με δοκιμασία του Project Runway, οι δημιουργικοί άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο είπαν να δημιουργήσουν αξεσουάρ και ρούχα με βασικό στοιχείο την μπλε, πλαστική τσάντα. Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από αυτό που θα περίμενες να δεις και παραδέξου πως ακόμα κι αν δεν τα φορούσες, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά.

Tailor-made for my girl @aria.duan #IKEAMASK #HANDCRAFT #FRAKTA #FRAKTAMASK

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zhijun Wang (@zhijunwang) στις

 

We teamed up with our friend @chinatownmarket to create this piece of headwear. Made in Los Angeles, these will be releasing next week. #pleasures #pleasuresnow #ikea #chinatownmarket

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PLEASURES Art & Apparel (@pleasures.now) στις

@knotsmagazine | @camilla_gasanova at @blowmodels Stylist: @slviag Muah: @mailie_make_up #portrait #model #woman #makeup #hair #style #shooting #fashionphotography #fashionphotographer #balenciaga #ikea #magazine #editorial

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laura García Gómez (@lauragarciaphotography) στις

 

2017 | We reconstructed one of those bags into a more portable solution for carrying daily essentials #IKEA #Frakta

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 7eonard (@_ballistics_) στις

 

i feel like Demna today #ikea #balenciaga

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη vandy® (@vandythepink) στις

world goes crazy from IKEA bag hahaha #ikea #ikeabag #underwear #design #style #fashiontrends

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rolandas Ps (@rolandaspn) στις

Did someone say meatballs

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Audra Roslani (@audrakay) στις

IKEA

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη こもも (@komo_moo) στις