4 σύγχρονα fashion items που θα ανακαλύψεις στην ντουλάπα της μαμάς ή της γιαγιάς σου

Επιδρομή στην vintage ντουλάπα του σπιτιού: Τι κρατάς και τι πετάς.

Το πιθανότερο είναι να το έχεις ήδη κάνει και εγώ είμαι μαζί σου. Η επιδρομή στην ντουλάπα του πατρικού σπιτιού σου με θησαυρούς από την γκαρνταρόμπα της γιαγιάς ή της μαμάς είναι κάτι παραπάνω από μία συναισθηματική στιγμή που μπορεί να έχεις, ακούγοντας και μία ιστορία για κάθε τι που πιάνεις στα χέρια σου. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη για τη δική σου γκαρνταρόμπα γιατί οι τάσεις κάνουν κύκλους κι όλο και κάτι θα βρεις που να μοιάζει σαν να το αγόρασες σήμερα (εντάξει, ίσως με κάποιες μεταποιήσεις).

Πρόσεχε όμως! Αυτό που θες, δεν είναι να φτιάξεις μία vintage συλλογή, τουλάχιστον γι’ αυτό μιλάμε εδώ. Αν θέλεις κάτι τέτοιο, τότε η προσέγγιση του σχεδίου «επιδρομή στην ντουλάπα της γιαγιάς/μαμάς» θα είναι διαφορετική. Εγώ σου μιλώ για κομμάτια που μπορείς να πάρεις και να τα φέρεις στο σήμερα, δίνοντάς τους μία σύγχρονη αισθητική με τους συνδυασμούς ή με μερικές μεταποιήσεις.

Σκελετοί γυαλιών

Όλο και κάτι θα υπάρχει θα υπάρχει θαμμένο, ανάμεσα στα καλούδια της ντουλάπας. Ένας σκελετός από γυαλιά ηλίου, όπως τα cat-eye ή εκείνα τα μικροσκοπικά οβάλ, όπως και αυτά με τον μεταλλικό σκελετό μπορούν να μεταμορφωθούν και να γίνουν πλέον δικά σου, είτε θες να τα μετατρέψεις σε οράσεως, είτε να τα κρατήσεις για ηλίου.

Κοσμήματα

Τα κοσμήματα που περνούν από γενιά σε γενιά είναι έτσι κι αλλιώς ανεκτίμητα και τις περισσότερες φορές εντυπωσιακά. Ωστόσο, δεν είναι ανάγκη να είναι ένα μονόπετρο δαχτυλίδι αυτό που θα βρεις για να μπορέσεις να το φορέσεις. Ακόμα και τα faux που μπορεί να έχει κρατήσει η μαμά σου, τώρα είναι η στιγμή που θα τα φορέσεις πάλι. Οι πέρλες για παράδειγμα, που έχουν επανέλθει και είναι μία μεγάλη τάση στα κοσμήματα, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν στην παλιά μπιζουτιέρα σε κάποια εκδοχή.

Τσάντες

Οι καλές τσάντες δεν πρέπει να πετιούνται. Ένας απαράβατος κανόνας που αν έχει ακολουθήσει η γιαγιά σου, τότε θα βρεις πραγματικά αξιοζήλευτα κομμάτια που πλέον για να τα αποκτήσεις χρειάζεσαι έναν μισθό και πολλές φορές κάτι πολύ παραπάνω. Αν όμως βρεις μία καταχωνιασμένη τσάντα σε καλή κατάσταση, μπορείς να την πας σε έναν ειδικό να στη φρεσκάρει και να την κρατάς περήφανη.

Πανωφόρια & σακάκια

Τα πανωφόρια που μπορείς να τα αναζητήσεις και στις αντρικές ντουλάπες του σπιτιού. Ένα καμηλό παλτό της γιαγιάς ή και του παππού, ένα καρό σακάκι της μαμάς ή του μπαμπά, με μερικές παρεμβολές ίσως θα έρθει στα μέτρα σου και θα γίνει εύκολο ένα statement κομμάτι της δική σου σύγχρονης γκαρνταρόμπας.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/thestyleograph

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

equalizer

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ