TRANSGENDER

Ένα 10χρονο drag μοντέλο θα σε μάθει να είσαι ο εαυτός σου, όποιον κι αν ενοχλεί αυτό

O Desmond γεννήθηκε το 2007 στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Pride και λέει ότι ουσιαστικά η φυλετική του ταυτότητα ξετυλίχτηκε αμέσως μόλις γεννήθηκε. Στα έξι του λάτρευε να φοράει φουστάνια, γεγονός που ανακάλυψε όταν ντύθηκε Elsa από το Frozen για το Halloween. Σήμερα ο Desmond είναι δέκα ετών και δηλώνει απόλυτα ότι είναι ένα drag παιδί.

Εμπνεύστηκε από το RuPaul’s Drag Race, και δημιούργησε το «Haus of Amazing», το πρώτο σπίτι που φιλοξενεί αποκλειστικά drag παιδιά και νέους. Φέτος, όμως, ήταν η πρώτη φορά που ο μόλις δέκα ετών Desmond, περπάτησε στην πασαρέλα του Νεοϋορκέζικου Fashion Week, για τον οίκο Gypsy Sport.

 

 

Ο ίδιος ονομάζει αυτό που κάνει «kinderdrag» και αποκαλεί τα looks του «ανδρόγυνα» και το στιλ του «avant drag». Λατρεύει τη Diana Ross και εμπνέεται από pop καλλιτέχνες όπως ο Andy Warhol και ο Keith Haring, και από σχεδιαστές όπως John Galliano, Alexander McQueen, και Commes Des Garçons. Σχεδιάζει και κάνει ο ίδιος styling στον εαυτό του. Έχει ήδη βραβευτεί ως υποστηρικτής των δικαιωμάτων της LGBTQ κοινότητας και το μότο του είναι «Να είσαι πάντα ο εαυτός σου».

Μπορεί το ότι είναι δέκα ετών να μοιάζει φοβερό άλλοθι για το ότι κάνει ό,τι θέλει και είναι ό,τι νιώθει, αλλά μεγαλώνοντας με αυτό τον τρόπο, σίγουρα θα νιώθει ελεύθερος να είναι ο εαυτός του και ως ενήλικας. Ποτέ δεν είναι όμως αργά να το πάρουμε απόφαση και να γίνουμε αυτό που πάντα θέλαμε. Εμπνεύσου από ένα drag πιτσιρίκι, πού είναι το κακό;