ΜΟΔΑ

Το λάθος που κάνουμε με τα σανδάλια, σύμφωνα με τους γιατρούς

Τα σανδάλια είναι μία καλοκαιρινή ανάγκη, όπως και να το κάνουμε (εκτός και θέλεις να ιδρώνουν τα πόδια σου, που δεν νομίζω. Αλλά όπως πολλά πράγμα σε ετούτο τον σκληρό κόσμο, έχουν τα αρνητικά τους -τείνουν να είναι άβολα με περισσότερους από έναν τρόπους.

Είτε είναι κάλοι που δεν φεύγουν, στενά κουτεπιέ ή λουράκια που σε χτυπάνε σε όλα τα λάθος μέρη, μερικές φορές το να βρεις το τέλειο ζευγάρι από άνετα σανδάλια είναι χαμένη υπόθεση. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει λύση. Ο ποδίατρος  Dr. Bobby Pourziaee, αποκαλύπτει τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν αγοράζουν και φορούν σανδάλια. Εκτός από το νούμερο 1 λάθος που βλέπει να κάνουν οι άνθρωποι, μιλάει για δύο ακόμα παραπατήματα που κάνουμε όλοι αλλά και τις λύσεις για τα προβλήματα αυτά.

Το ένα λάθος με τα σανδάλια είναι όταν τα λουράκια είναι πολύ λεπτά

‘Διάλεξε πιο φαρδιά, μαλακά λουράκια αν είναι εφικτό. Επίσης, σιγούρεψε πως τα λουράκια δεν πιέζουν προεξοχές κοκκάλου στο πέλμα ή τον αστράγαλο”, συμβουλεύει ο Dr. Pourziaee.

Άλλα λάθη

Τι άλλο αποτελεί πρόβλημα; “Να αγοράζεις σανδάλια που υπάρχει περίπτωση να λυγίσουν στη μέση.” Αν φοράς πολύ λεπτά σανδάλια χωρίς υποστήριξη, θα οδηγήσει σε πόνο στα πόδια, εξηγεί ο Dr. Pourziaee.

Ακόμα ένα συχνό φαινόμενο: “Δεν μαλακώνεις σωστά τα σανδάλια,” είπε ο Dr. Pourziaee. “Πρέπει να μαλακώνεις τα σανδάλια λίγο λίγο πριν τα φορέσεις για αρκετό καιρό. Ακόμα, χρησιμοποίησε τσιρότο σε σημείο που τρίβονται πολύ στην αρχή. Αν οι περιοχές αυτές συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα, αγόρασε ένα καινούριο ζευγάρι!