TIPS

Να γιατί ίσως να πρέπει να σταματήσεις να φοράς μαύρα

Πιθανόν θα έχεις παρατηρήσει πως ο κόσμος έχει ψύχωση με το αν φοράει μαύρα και για καλό λόγο: Είναι εύκολο και δείχνει πάντα προσεγμένο. Είτε είσαι γυναίκα που φοράς μόνο μαύρα είτε τα χρησιμοποιείς για να κάνεις mix and match με άλλα χρώματα, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ένα σημαντικό ποσοστό της ντουλάπας σου να αποτελείται από αυτά και αυτό είναι ο λόγος που μία δήλωση της Kate Smith (πρόεδρος και εξπέρ στα χρώματα της εταιρείας Sensational Colour) μας έκανε εντύπωση.

“Το πραγματικό μαύρο είναι πολύ συχνά σκληρό σε συνδυασμό με τους πιο ανοιχτούς τόνους του ώριμου δέρματος. Μπορεί να δημιουργήσει λεπτές γραμμές, ρυτίδες και να κάνει τους κύκλους κάτω απ’ τα μάτια να δείχνουν πιο σκούροι.” Συνεχίζοντας, είπε: “Αν το μαύρο είναι το χρώμα που προτιμάς πάντα, μπορεί να είναι δύσκολο να το παρατήσεις. Να είσαι ανοιχτή να δοκιμάσεις γκρι ανθρακί, navy μπλε ή άλλο σκούρο χρώμα. Μπορεί να ανακαλύψεις πόσο πιο κολακευτικό είναι το “νέο σου μαύρο” αντί για αυτό που φορούσες.” Δεν έχεις πειστεί; Δοκίμασε να κρατήσεις ένα μαύρο ρούχο δίπλα απ’ το πρόσωπό σου και μετά ένα άλλο σκούρο. Βλέπεις τη διαφορά;

Καταλαβαίνουμε πως το να παρατήσεις εντελώς το μαύρο δεν θα γίνει και τόσο εύκολα. Αλλά για πιο νεανικό αποτέλεσμα, μπορεί να θέλεις να το αλλάξεις ή να το συνδυάσεις με άλλα σκούρα χρώματα, ειδικά αν παρατηρήσεις πως το navy κολακεύει πιο πολύ το πρόσωπό σου για παράδειγμα.