ΜΟΔΑ

Τι δεν πρέπει να φοράς όταν έχει καύσωνα

Υπάρχουν μερικά πράγματα που απλά δεν αξίζουν να τα φοράς όταν έξω έχει καύσωνα. Όπως τα δαχτυλίδια για παράδειγμα, αφού τα δάχτυλά σου πρήζονται αυτόματα από τη ζέστη.

Εμείς σκεφτήκαμε και μερικά ακόμα πράγματα που θα ήταν καλύτερο να αποφύγεις να φοράς μέσα στο καλοκαίρι και σου δίνουμε και τις εναλλακτικές.

1. Δαχτυλίδια

Όπως είπαμε, όταν έχει καύσωνα, τα δάχτυλά σου τείνουν να πρήζονται, κάνοντας τα δαχτυλίδια που φοράς καθημερινά ιδιαίτερα ενοχλητικά.

Αντιθέτως, φόρα σκουλαρίκια ή λεπτεπίλεπτα κολιέ

2. Σανδάλια με πολλά λουράκια

Τα σανδάλια με πολλά λουράκια (ειδικά αυτά που είναι πολύ λεπτά) κατά τη διάρκεια μιας πολύ ζεστής μέρας, θα ‘βυθιστούν’ στα πόδια σου, πράγμα που όχι μόνο έχει άσχημη αίσθηση αλλά και όψη.

Αντιθέτως, φόρα αθλητικά η σανδάλια με χοντρά λουράκια

3. Οτιδήποτε μεταξωτό

Ενώ μπορεί να φαίνεται δελεαστικό να φορέσεις το αέρινο, μεταξωτό top σου όταν κάνει πολλή ζέστη, όσον αφορά το πόσο αναπνέει ένα ύφασμα, το συγκεκριμένο είναι πολύ χαμηλά στη λίστα. Όχι μόνο θα νιώθεις περιορισμένη αλλά μπορεί να καταλήξεις να το καταστρέψεις αν το να ζεσταίνεσαι καταλήξει στο να ιδρώνεις ανεξέλεγκτα.

Αντιθέτως, φόρα λινό ή βαμβακερό

4. Πολύ στενό τζιν

Το τζιν που είναι απλά στενό το πρωί θα καταλήξει να είναι όλο και πιο περιοριστικό μέχρι το τέλος της ημέρας. Συμπλήρωσε ζέστη και υγρασία και θα εύχεσαι να είχες κάνει μια καλύτερη επιλογή.

Αντιθέτως, φόρα ένα φαρδύ τζιν ή ένα με μεγαλύτερο fit

5. Γκρι ρούχα

Αν έχει τύχει να βγεις έξω με γκρι t-shirt μια μέρα με καύσωνα θα ξέρεις πως η ανοιχτή αυτή απόχρωση είναι η πρώτη που θα δείξει τους λεκέδες από ιδρώτα.

Αντιθέτως, φόρα λευκά ή έντονα χρώματα