ΜΑΓΙΟ

7 tips που πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις μαγιό

Όλοι ξέρουμε τη συμβουλή -την έχουμε δει σε άπειρα περιοδικά, από στιλίστες, φίλους, οικογένεια. Αυτές οι πέντε λέξεις που σε κάνουν να ανατριχιάζεις: "Ψώνιζε για τον σωματότυπό σου".

Κι αυτό που ακολουθεί είναι η προσπάθεια να συγκεντρώσεις εκατομμύρια διαφορετικούς τύπους σώματος σε 4 ή 6 κατηγορίες που συνήθως έχουν πάρει το όνομά τους από φρούτα ή γεωμετρικά σχέδια. Και η αλήθεια είναι πως κανένα απ’ αυτά δεν αντικατοπτρίζει το σώμα μιας πραγματικής, καθημερινής γυναίκας, απλά έρχονται μαζί με έναν αριθμό από οδηγίες για να “ενισχύσεις το μπούστο σου” αν έχεις μικρό στήθος ή “να περιορίσεις τις προβληματικές περιοχές” αν έχει λίγη κοιλίτσα. Α, και αυτοί οι βοηθητικοί οδηγοί είναι σχεδόν πάντα για γυναίκες. Φοβερά διασκεδαστικό, ε;

Τι γίνεται όμως αν θέλεις να αναδείξεις το μικρό σου στήθος ή να αφήσεις την κοιλίτσα σου να απολαύσει τον ήλιο; Να είσαι ο summer self σου; Τότε, ένας συνηθισμένος οδηγός για αγορά μαγιό δεν είναι για ‘σένα. Το να αγοράζεις μαγιό μπορεί να γίνει αγχωτικό και στενάχωρο για κάποιους ανθρώπους, αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένας τρόπος που να σε βοηθά να έχεις ο,τι θέλεις σε ένα μαγιό και να είσαι εντάξει με το σώμα σου; Θα έπρεπε.

Αυτά είναι μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να νιώθεις όσο όμορφη πρέπει στην παραλία στην πισίνα ή όπου σκοπεύεις να φορέσεις μαγιό φέτος.

1. Να είσαι ρεαλιστική

Για τι πράγμα θα χρησιμοποιήσεις το μαγιό σου; Θα πρέπει να ψάξεις για κάτι τελείως διαφορετικό αν το θέλεις απλά για την παραλία, αν θέλεις να παίξεις beach volley ή να αράξεις στην πισίνα. Δες ποιες πρόκειται να είναι οι καλοκαιρινές σου δραστηριότητες και προχώρησε από εκεί. Σίγουρα, ένα στραπλες top θα δείχνει υπέροχο και θα αποφύγεις τα σημάδια από τον ήλιο, αλλά αν πρόκειται να κάνεις έντονες δραστηριότητες δεν θα είναι και τόσο πρακτικό! Έχε το νου σου!

2. Σκέψου το σώμα σου ειλικρινά

Σίγουρα, το να φορέσεις ένα plus-size μαγιό ή tankini ή οτιδήποτε έχεις σκεφτεί πως θέλεις να φορέσεις στην παραλία είναι ένας καλός στόχος. Υποστηρίζουμε το να δοκιμάζεις τα όρια όσον αφορά του τι επιτρέπεται να φοράς στην παραλία, αλλά αν δεν νιώθεις άνετα και σίγουρα με αυτό που φοράς, θα καταλήξεις να μην το φοράς. Γιατί να αγοράσεις ένα όμορφο μαγιό και να το έχεις να κάθεται στη ντουλάπα σου; Ο,τι θεωρείται ‘ιδανικό ή ‘όμορφο’ από τις επικρατούσες τάσεις δεν θα έπρεπε να επιβάλει πώς νιώθουμε για τα σώματά μας, αλλά μπορεί και το κάνει. Κανείς δεν νιώθει 100% αυτοπεποίθηση με το πώς δείχνει όλη την ώρα.

3. Σκέψου έξω από τα συνηθισμένα

Ενώ υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικοί σωματότυποι, υπάρχει ένας σχετικά συγκεκριμένο τρόπος που φτιάχνεται κάθε σχέδιο μαγιό. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα να χρειαστεί να ψάξεις σε πάνω από ένα μέρος για να βρεις κάτι που θα σου ταιριάζει. Μερικά μέρη που μπορεί να έχεις απορρίψει, είναι ανεξάρτητα μαγαζιά με μαγιό, ανεξάρτητοι σχεδιαστές, vintage μαγαζιά ή μέρη με αθλητικά ρούχα.

4. Μάθε τα πραγματικά σχήματα του σώματός σου

Το να καταλάβεις τις καμπύλες σου είναι απαραίτητο όταν ψάχνεις τι σχήμα ή σιλουέτα μαγιό να αγοράσεις. Όταν για παράδειγμα οι γυναίκες λένε πως έχουν σωματότυπο ‘αχλάδι’ και δεν μπορούν να βρουν μαγιό, πρέπει να αναρωτηθούν τι σημαίνει το σώμα ‘αχλάδι’. Συνήθως το πρόβλημα είναι πως δεν μπορούν να βρουν κάτι που ταιριάζει στους γοφούς και τους μηρούς τους χωρίς να χάσκει στη μέση. Είδες πόσο πιο εύκολο είναι έτσι, παρά να σκέφτεσαι πως ολόκληρο το σώμα σου είναι πρόβλημα;

5. Δώσε βάση στα ξεχωριστά κομμάτια

Αν δυσκολεύεσαι με τα tops και bottoms που είναι ίδια γιατί δεν μπορείς να βρεις κάτι που είναι σωστό για το στήθος σου αλλά χαλαρό στους γοφούς σου την ίδια στιγμή, διάλεξε δύο ξεχωριστά κομμάτια. Δεν χρειάζεται να φορέσεις κάτι επειδή στο λέει το μαγαζί, ούτε ίδιο νούμερο και στα δύο κομμάτια! Βρες κάτι που κάθεται καλά και νιώθεις όμορφα με αυτό, ακόμα κι αν σημαίνει πως έχεις δύο διαφορετικά στιλ, νούμερα ή δύο από διαφορετικά μαγαζιά. Κανόνες; Ποιοι κανόνες;

6. Μην φοβάσαι να φορέσεις κάτι ασυνήθιστο

Το φούξια ψηλόμεσο μπικίνι δεν είναι για ‘σένα; Δεν σου αρέσουν τα ολόσωμα; Μπορεί να προτιμάς ένα πιο ανδρόγυνο look στο μαγιό αλλά δεν μπορείς να βρεις κάτι τέτοιο. Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα μπορούμε όλοι να βρούμε ρούχα που μας κάνουν να νιώθουμε άνετα με τον εαυτό μας. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα στον κόσμο που ζούμε αυτή τη στιγμή, οπότε μερικές φορές πρέπει να γίνεσαι λίγο πιο δημιουργική. Μπορεί ένα αθλητικό μαγιό ή σορτς να είναι αυτό ακριβώς που σου ταιριάζει. Μην νιώθεις οτι πρέπει να φορέσεις αυτό που σκέφτεσαι κατευθείαν όταν ακούς τη λέξη μαγιό, φόρεσε αυτό που σε κάνει να νιώθεις ο εαυτός σου.

7. Διασκέδασε!

Είναι καλοκαίρι, κάνει ζέστη – τι άλλο θα μπορούσες να ζητήσεις για να χαμογελάσεις λίγο; Σοβαρά τώρα, ψωνίζεις  για κάτι που θα σου επιτρέπει να κινείς το σώμα σου διασκεδάζοντας, να κολυμπήσεις, να κάνεις θαλάσσια αθλήματα ή να βρεις τους φίλους σου ένα χαλαρό απόγευμα του καλοκαιριού. Σκέψου γιατί αγοράζεις το μαγιό και δες το ως μία ακόμα ευκαιρία να να συμπληρώσεις μερικά όμορφα ρούχα στην γκαρνταρόμπα σου. Φοράς το μαγιό λιγότερο από όλα τα υπόλοιπα ρούχα, δες το σαν ευκαιρία να πειραματιστείς λίγο με το στιλ σου. Διασκέδασε λίγο, λοιπόν!