STYLING TIPS

10 στιλιστικά tips για μικροσκοπικές γυναίκες από ειδικές της μόδας (που είναι όντως κοντές)

Αν είσαι μικροσκοπική γυναίκα που λατρεύει τη μόδα, σίγουρα θα ήθελες να έχεις έναν μεγάλο αριθμό από στιλιστικά tips που θα σου επιτρέπουν να κάνεις σωστές επιλογές όσον αφορά τα outfits σου σε καθημερινή βάση. Άλλωστε, το να είσαι στην μικροσκοπική πλευρά μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα: την αναζήτηση για το σωστό κενό μεταξύ παντελονιού και παπουτσιού ή την συνειδητοποίηση πως όταν αγοράζεις cropped παντελόνια, ουσιαστικά αγοράζεις κανονικά παντελόνια και χρειάζεσαι παραπάνω ικανότητες στο ράψιμο απ' τους υπόλοιπους.

Ακόμα κι αν έχεις καταφέρει να υιοθετήσεις μερικές τεχνικές που σου δίνουν λίγα έξτρα εκατοστά, κατά τη διάρκεια των χρόνων, μπορείς να πάρεις μερικά ανανεωμένα μαθήματα από γυναίκες της μόδας που έχουν βρει κάθε μυστικό και έχουν εξαιρετικό στιλ. Παρακάτω αποκωδικοποιήσαμε μερικές από τις μικρές-αλλά-θαυματουργές ντουλάπες της βιομηχανίας της μόδας και σου παρουσιάζουμε τα καλύτερα στιλιστικά tips.

1. Ισορρόπησε τον όγκο

 

Μία οκγώδης, boho μπλούζα συνδυασμένη με ένα στενό τζιν σορτσάκι (ή παντελόνι για το φθινόπωρο) δημιουργεί απόλυτη ισορροπία και κολακευτική σιλουέτα.

2. Το παντελόνι πρέπει να είναι είτε έξτρα μακρύ είτε να φαίνεται ο αστράγαλος

 

Οτιδήποτε άλλο απλά θα κάνει τα πόδια σου να φαίνονται κοντύτερα.

3. Οι A-line γραμμές είναι παραπλανητικές και εξαιρετικές

 

Το συγκεκριμένο σχέδιο μπορεί να επεκτείνει τις γραμμές και να δημιουργήσει μία εξαιρετικά κολακευτική σιλουέτα για τους περισσότερους σωματότυπους. Και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στιλιστικά κόλπα.

4. Μην υποτιμάς τα κοστούμια

 

Όταν ένα κοστούμι είναι σωστά κομμένο και ραμμένο μπορεί να κάνει θαύματα. Ένα blazer που ταιριάζει στο σώμα σου μπορεί να δώσει ύψος στον κορμό σου και να λεπτύνει τη μέση σου.

5. Προσεκτικό layering

 

Αν έχεις παρατηρήσει, η Kim Kardashian και η Carine Roitfeld πάντα φορούν μπότες πάνω απ΄το γόνατο κάτω από φούστες, κρύβοντας την αρχή της μπότας και σιγουρεύοντας πως δεν φαίνεται καθόλου δέρμα. Είναι πολύ έξυπνο: Τη στιγμή που θα αφήσεις μία λωρίδα δέρματος, η μακριές γραμμές τα σπάσουν και η σιλουέτα θα διαλυθεί.

6. Είναι σημαντικό να έχεις φίλο έναν ράφτη

 

Αν δεν ξέρεις/δεν έχεις χρόνο να κάνεις αλλαγές στα ρούχα σου μόνη σου, μπορεί φυσικά να το κάνει ένας ράφτης/μία μοδίστρα. Θα σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα με κάθε ρούχο και θα φοράς πολύ παραπάνω αυτά που αγοράζεις.

7. Ρούχα που ταιριάζουν κάνουν τα πάντα καλύτερα

 

Είτε είναι prints είτε μονόχρωμα, το να φοράς το ίδιο pattern ή χρώμα, σου επιτρέπει να δημιουργήσει ευθείες γραμμές άρα να δείχνεις ψηλότερη. Η Victoria Beckham επίσης χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο τρικ.

8. Το medium ή high-waist σχέδιο θα είναι πάντα καλύτερο απ’ οτιδήποτε χαμηλοκάβαλο

 

Το είδος παντελονιού, φούστας ή τζιν που στέκεται στους γοφούς προορίζεται μόνο για τις υπερβολικά ψηλές κοπέλες που έχουν ‘χώρο’. Το mid και high-waist πάντα θα δίνει ύψος στα μικροσκοπικά κορίτσια.

9. Τα V-neck παπούτσια είναι δώρο απ΄τους ουρανούς

 

Το κόψιμο στο μπροστινό μέρος των παπουτσιών τραβάει το βλέμμα και δημιουργεί ύψος. Γι’ αυτό εκμεταλλεύσου το γεγονός πως είναι μεγάλο trend αυτή τη στιγμή και επένδυσε.

10. ΜΠΟΡΕΙΣ να φορέσεις ψηλή λαιμόκοψη

 

Υπάρχει ένας μύθος πως οι μικροσκοπικές γυναίκες (και ειδικά με μεγάλο στήθος) δεν μπορούν να φορέσουν ψηλή λαιμόκοψη. Λάθος. Σιγούρεψε πως το top σου είναι στενό, φόρα ένα καλό σουτιέν και δώσε έμφαση στη μέση σου.