STREET STYLE

Στιλιστικά κόλπα για να τονίσεις τα δυνατά σου σημεία

Είμαι σίγουρη ότι ξέρεις το δυνατό σημείο στο κορμί σου, είτε το έχεις αποδεχτεί είτε όχι. Κι αυτό είναι και το όπλο σου όσον αφορά στην εμφάνισή σου. Στόχος είναι να μάθεις να επιλέγεις ρούχα και να κάνεις συνδυασμούς που θα αναδείξουν είτε το πλούσιο στήθος σου, είτε τη λεπτή μέση σου ή ακόμα και τα μακριά σου πόδια.

Πόδια

A post shared by Who What Wear (@whowhatwear) on

 

Τα ψηλόλιγνα πόδια δεν έχουν ανάγκη από πάρα πολλά κόλπα καθώς μπορούν να υποστηρίξουν σχεδόν τα πάντα. Αν όμως, θεωρείς ότι θες να τους χαρίσεις λίγο ύψος περισσότερο, τότε απόφυγε τις στενές midi φούστες ή όταν θες να τις φορέσεις, συνδύασέ τις με ψηλοτάκουνα. Οι mini φούστες είναι η πιο σωστή επιλογή, ενώ αν η περιφέρειά σου είναι σύμφωνη με το μεσογειακό μοντέλο προτίμησε φούστες σε A γραμμή.

Μέση

 

Είναι ένα από τα πιο θηλυκά στοιχεία στη σιλουέτα και αν φερθείς έξυπνα, τότε θα δεις πάνω σου τα ρούχα να απογειώνονται. Αν δεν έχεις λεπτή μέση, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να την τονίσεις. Αρχικά, επένδυσε στα φορέματα σε Α γραμμή, που στενεύουν στη μέση και ανοίγουν προς τα κάτω. Διαφορετικά έχε στη συλλογή σου αρκετές ζώνες, τις οποίες θα χρησιμοποιείς πάνω από τα φαρδιά φορέματα, τις μπλούζες ή τα πουλόβερ για να κάνεις shaping στο σώμα σου και ταυτόχρονα να δώσεις extra πόντους στο στιλ σου. Τα ψηλόμεσα παντελόνια και οι φούστες είναι μία πολύ καλή λύση, μόνο όμως αν το top μπει από μέσα.

Στήθος

 

Εδώ τα πράγματα έχουν να κάνουν με το στιλ του κοψίματος του top. Αν έχεις πολύ μεγάλο στήθος προτίμησε τις V-neck μπλούζες, αλλά πρόσεχε αν μην είναι πολύ βαθύ το ντεκολτέ. Αντίθετα, αν θες τονίσεις λίγο περισσότερο το στήθος σου, η σίγουρη λύση είναι το κρουαζέ ή οι μπλούζες με λαιμόκοψη που φτάνουν αρκετά ψηλά στο λαιμό. Τα ruffles, τα κρόσσια και τα έντονα prints και patterns είναι ευπρόσδεκτα.

Extra tip:

Τα παπούτσια είναι συχνά αυτά που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο όλο outfit, ειδικά φέτος που τα μήκη και οι ασυμμετρίες κυριαρχούν. Πρόσεχε όταν φοράς τα ankle boots να αποφύγεις τα cropped παντελόνια ή τις midi φούστες καθώς προσθέτουν όγκο στις γάμπες σου. Αντικατάστησε τα με ένα ζευγάρι loafers ή με ανοιχτά στο coup de pied pumps.

A post shared by Who What Wear (@whowhatwear) on

 

Φυσικά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι αν εσύ νιώθεις καλά με αυτό που φοράς και βλέπεις στον καθρέφτη, τότε έχεις σίγουρα το ιδανικό outfit. Εξάλλου οι ”κανόνες” είναι για να σπάνε και έχεις πολλές αποδείξεις.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/stylesightworldwide