STYLING TIPS

Τα σωστά παπούτσια για να δείχνουν τα πόδια σου ψηλότερα

Δεν νομίζω να αρνηθεί κάποια ένα χρήσιμο styling tip σχετικά με το πώς μπορεί να κάνει το πόδια της να δείχνουν πιο κομψά και πιο ψηλά. Θα μου πεις ότι είναι έμφυτο χαρακτηριστικό, αλλά υπάρχει τρόπος να το αναδείξεις ή tricks για να δώσεις οπτικά μία άλλη αίσθηση. Κι αυτό γίνεται με το σωστό outfit, αλλά και τα σωστά παπούτσια.

Μάλιστα, υπάρχουν παπούτσια που κολακεύουν τα πόδια σου, τα μακραίνουν κι άλλα που κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Ο Έλληνας σχεδιαστής παπουτσιών Στάθης Σαμαντάς, ειδικός στο θέμα, εξηγεί πώς ο σχεδιασμός ενός παπουτσιού μπορεί να βοηθήσει, ώστε όταν το φοράς τα πόδια σου να δείχνουν ψηλότερα.

Μάθε λοιπόν πώς ο σχεδιασμός και τα υλικά ενός παπουτσιού σχετίζονται με την ανατομία. Έτσι, θα ξέρεις πώς να διαλέγεις πιο σωστά το κατάλληλο ζευγάρι παπούτσια.

Σύμφωνα με τον Στάθη «Η μόδα είναι μια εφαρμοσμένη τέχνη διότι έχει εφαρμογή πάνω στον άνθρωπο και την καθημερινή ζωή. Τα ρούχα, οι τσάντες, τα κοσμήματα και τα παπούτσια ανάλογα με τον τρόπο που είναι σχεδιασμένα, δείχνουν και διαφορετικά πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Μπορούν να καλύψουν τυχόν ατέλειες ή να τονίσουν δυνατά σημεία του σώματος ακόμα και να τα βοηθήσουν να αλλάξουν οπτικά, δημιουργώντας μια άλλη εντύπωση από την υπάρχουσα.

Ο σχεδιασμός των παπουτσιών παίζει πολύ μεγάλη σημασία διότι μπορεί να κάνει τα πόδια να δείχνουν διαφορετικά από ό,τι είναι. Με τη λέξη «διαφορετικά» εννοούμε πως μπορούν να δείχνουν τα πόδια πιο μακριά άρα και πιο σέξι. Το ντεκολτέ της γόβας είναι σίγουρα κάτι που βοηθάει πολύ σε αυτό. Είναι εκείνο το σημείο το οποίο όσο πιο κατεβασμένο είναι τόσο πιο πολύ φαίνονται τα δάχτυλα. Πάντα σε συνδυασμό με τη μυτερή φόρμα, η οποία σαν γραμμή δίνει μήκος από μόνη της.

 

Επίσης τα πλαϊνά μέρη του παπουτσιού όσο πιο χαμηλά είναι σχεδιασμένα και ακολουθούν τις φυσικές γραμμές του γυναικείου ποδιού, τόσο περισσότερο τονίζεται το μήκος. Όσο πιο γυμνό είναι το πόδι, τόσο κερδίζει οπτικά σε μήκος. Οι κάθετες μπαρέτες που τρέχουν πάνω στο coup de pied σαν να το χαϊδεύουν από πάνω έως κάτω και τα slingback τα οποία κουμπώνουν πίσω από την φτέρνα.

Όλα αυτά στο σύνολο τους αποτελούν τη γραμμή ενός παπουτσιού, η οποία θα βοηθήσει να αλλάξει την εικόνα του ποδιού. Φυσικά και τα υλικά παίζουν τον ρόλο τους με πρώτο και βασικό το διάφανο pvc το οποίο αποκαλώ «βιτρίνα του ποδιού», αφήνοντας όλο το πόδι γυμνό δίνει την εικόνα μιας φυσικής συνέχειας. Δεν ξεχνάμε τα κλασικά τακούνια στιλέτο τα οποία σφίγγουν την γάμπα και ανασηκώνουν τους γλουτούς με αποτέλεσμα να προσθέτει μια δυναμική στο πόδι και τους μύες καθώς κινούνται.»

Τώρα λοιπόν, ξέρεις ότι υπάρχει τρόπος να διαλέξεις το σωστό ζευγάρι, παπούτσια, αυτό που θα κολακεύσει τα πόδια σου και θα τα κάνει να δείχνουν ψηλότερα. Ένα sexy ζευγάρι ψηλοτάκουνα δεν θα πάει ποτέ χαμένο, ειδικά αν τηρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Τα παπούτσια που σχεδιάζει ο Στάθης Σαμαντάς προφανώς τηρούν τις προδιαγραφές για το σωστό αποτέλεσμα, στην πλειοψηφία τους και μπορείς να τα βρεις στο www.stathissamantas.com ή στην μπουτίκ του, Αναγνωστοπούλου 22 στο Κολωνάκι.