SHOPPING

Τα πιο οικονομικά τζιν της αγοράς και πώς να τα φορέσεις

Το να ψωνίζεις τζιν παντελόνι μπορεί να χαρακτηριστεί και ως στιλιστικό ναρκοπέδιο. Κάθε σεζόν έρχεται με νέες σιλουέτες, στριφώματα και χρώματα και συγχρόνως όλες οι πληροφορίες με το τι φοριέται και τι δεν φοριέται πια -τα bootcut είναι παρελθόν και τα cropped είναι βασικό κομμάτι γκαρνταρόμπας για το 2016-, που μπορούν να δημιουργήσουν μία σχετική σύγχυση.

Αφού το τζιν αποτελεί τόσο μεγάλο κομμάτι του καθημερινού μας look και συγχρόνως δεν είναι κάτι που θα θέλαμε να σταματήσουμε να πειραματιζόμαστε μαζί του επειδή δεν είμαστε πια 20 (κάτι), σκεφτήκαμε να φτιάξουμε έναν οδηγό για το πώς να φοράς τα trends στα τζιν με αυτοπεποίθηση. Είναι δύσκολο να αποφασίσεις ποιο στιλ να υιοθετήσεις και ποιο να αφήσεις να περάσει.

Παρακάτω θα βρεις τα must-have κομμάτια της σεζόν και πώς να τα συνδυάσεις.

Διχρωμία και patchwork

 

Μην σε τρομάζει το διπλό τζιν. Συνήθως το στιλ στο οποίο βγαίνουν τα συγκεκριμένα σχέδια ταιριάζει σχεδόν σε όλους τους σωματότυπους και συγκεκριμένα το ελαφρύ κόψιμο και το άνισο στρίφωμα δίνουν έξτρα στιλ. Αν και πάλι σε τρομάζει, μπορείς να διαλέξεις ένα στιλ με χρωματιστά patches.

ASOS Straight Leg Jeans In Tonal Deconstructed, €46.67

 

Κεντήματα

 

Το trend με τα κεντήματα δίνει στο τζιν σου αυτό το κάτι που θα το κάνει να ξεχωρίσει και ένα καθημερινό σύνολο θα γίνει κομψό και προσεγμένο χωρίς πολλή προσπάθεια. Αν τα κεντήματα είναι στις ίδιες αποχρώσεις με το τζιν θα δείχνει ακόμα πιο προσεγμένο.

Τζιν παντελόνι straight κεντήματα Crotia, 39,99€

 

Κρόσσια

 

Μην σκέφτεσαι αυτό το trend με φόβο αλλά ως μία ανανεωμένη εκδοχή του συνηθισμένου συνδυασμού τζιν-τακούνια. Φυσικά, έχει να κάνει με το πώς θα τα σχεδιάσεις: διάλεξε ένα απλό ζευγάρι τακούνια.

ASOS Cropped Flare Jeans in Washed Black with Arched Raw Hem, €42.67

 

Cropped καμπάνα

Τα cropped παντελόνια είναι παγκοσμίως κολακευτικά. Μπορείς να διαλέξεις μία έντονη καμπάνα αλλά και μία πιο διακριτική και να την συνδυάσεις με μπότες που θα φορεθούν μέσα από το παντελόνι. Επίσης, όσο πιο σκούρα απόχρωση τόσο θα σε λεπταίνει.

Weekday Cut Mid Rise Crop Kick Flare Jeans, €53.33

 

Μοm jeans

 

Τα ψηλόμεσα, σε ίσια γραμμή τζιν βρίσκονται ακόμα στο προσκήνιο. Για καλύτερα στιλιστικά αποτελέσματα, μην διαλέξεις κάποια πολύ ανοιχτή, ξεβαμμένη απόχρωση ή πολλά σκισίματα και λεπτομέρειες. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ταιριάζουν καλύτερα στα boyfriend τζιν ή στα skinny. Tα mom τζιν όταν είσαι μαμά είναι επικίνδυνη περιοχή -γι΄αυτό μείνε στις απλές γραμμές και τα ‘καθαρά’ στιλ.

New Look Mom Jean, €33.32