ΜΟΔΑ

Η Clare Waight Keller αποχωρεί από τον οίκο Chloé

Το 2011 ο οίκος Chloé ανακοίνωνε τη συνεργασία του με τη σχεδιάστρια Clare Waight Keller με την ίδια να δηλώνει: ''Ο οίκος μιλά σε εμένα σε πολλά επίπεδα. Λατρεύω το ελεύθερο πνεύμα και την αβίαστη στάση του κοριτσιού που πρεσβεύει ο οίκος Chloé.'' Έξι χρόνια μετά αυτή η συνεργασία φτάνει στο τέλος της. Η συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017 που θα παρουσιαστεί στις 2 Μαρτίου στο Παρίσι θα είναι η τελευταία της Βρετανίδας σχεδιάστριας στο τιμόνι του δημιουργικού τμήματος.

Οι φήμες για την αποχώρησή της κυκλοφορούσαν εδώ και εβδομάδες. Ο διάδοχος της δεν έχει ανακοινωθεί, αν και ακούγεται το όνομα της Natacha Ramsay-Levi, δεξί χέρι του Nicolas Ghesquière στον οίκο Louis Vuitton.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει ότι ο λόγος της αποχώρησης της Clare Waight Keller από τον γαλλικό οίκο ήταν οι συνεχείς μετακινήσεις από το Λονδίνο στο Παρίσι. Η σχεδιάστρια με ένα post στο Instagram ευχαρίστησε για τη συνεργασία χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

 

”Η Clare ήταν μια αξιόλογη συνεργάτης τα τελευταία έξι χρόνια” δήλωσε ο πρόεδρος του οίκου μόδας, Geoffroy De La Bourdonnaye. ”Βοήθησε στην αναβίωση της κληρονομιάς της Gaby Aghion, του πρώτου κοριτσιού του Chloé, φέρνοντας έναν αέρα δροσιάς και ανεμελιάς στην ντουλάπα του οίκου Chloé, αναμειγνύοντας θηλυκά, χαριτωμένα στοιχεία με ανέμελη, αγορίστικη πνοή στα σχέδια. Η Clare έχει ένα μοναδικό ταλέντο στο να διευθύνει ένα μεγάλο στούντιο ισχυρών δημιουργιών. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω προσωπικά για την πίστη και την αφοσίωση της στην Chloé”.

Η τελευταία της συλλογή

A photo posted by Chloé (@chloe) on

 

A photo posted by Chloé (@chloe) on

A photo posted by Chloé (@chloe) on

 

A photo posted by Chloé (@chloe) on

 

A photo posted by Chloé (@chloe) on

O οίκος ιδρύθηκε το 1952 από την Gaby Aghion και το 1966 ανέθεσε το τμήμα σχεδιασμού στον Karl Lagerfeld, ο οποίος έμεινε μέχρι το 1984. Ο οίκος ανήκει από το 1985 στον ελβετικό όμιλο Richemont, δεύτερο παγκοσμίως στα είδη πολυτελείας.

 

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κεντρική Φωτογραφία: Christian McDonald)