SEX AND THE CITY

Η Cynthia Nixon επιστρατεύει τη Miranda Hobbes για την προεκλογική της καμπάνια ως κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

AP Photo/Michael Sohn, File

Sex & the City. Μία σειρά των '90s που έχει ακόμα μία ιδιαίτερη δυναμική. Πιθανότατα την έχεις δει πολλές φορές, μπορεί να ξέρεις απ' έξω ατάκες και αν προκύψει ένας ακόμα μαραθώνιος κάποιο Σαββατοκύριακο με φίλες και παγωτό δεν θα πεις όχι. Και η αλήθεια είναι ότι οι 4 γυναικείοι χαρακτήρας με στοιχεία των οποίων ταυτίστηκες τότε, παραμένουν διαχρονικές.

Στις  Ιουνίου το Sex & The City είχε επέτειο για τα 20 χρόνια από την προβολή του πρώτου επεισοδίου στην Αμερική και με αφορμή αυτό θυμηθήκαμε ξανά, την Carrie, την Charlotte, την Samantha και την Miranda. Η κάθε μία με την δική της προσωπικότητα εξέφραζε συγκεκριμένη ομάδα γυναικών. Τότε ήταν η Carrie που είχε τραβήξει τις περισσότερες, με το περίφημο “American Dream” στα καλύτερά του, τόσο στην Νέα Υόρκη, όσο και στην δική μας χώρα την δεκαετία του ’90. Τώρα όμως, το μοντέλο της Carrie δύσκολα θα επιβίωνε σε μία παρακμάζουσα οικονομικά και προβληματική καθημερινότητα.

Αντίθετα το πρότυπο της Miranda Hobbes, της δυναμικής δικηγόρου, που δεν δίστασε να κρατήσει μόνη της το παιδί της, να κάνει υποχωρήσεις γι’ αυτό και για την οικογένεια που έφτιαξε και φυσικά ταυτόχρονα να τα καταφέρνει πολύ καλά και στη δουλειά της. Αν το Sex & the City έκανε εχθές πρεμιέρα, μάλλον η Miranda θα είχε τα πρωτεία, αν και η ντουλάπα της Carrie θα είχε πολλούς λόγους να σε συγκινήσει περισσότερο.

 

Αυτό ακριβώς φαίνεται να έχει στο μυαλό της και η Cynthia Nixon, η ηθοποιός που υποδυόταν την Miranda και τώρα παλεύει για την εκλογή της ως η επόμενη κυβερνήτης της Νέας Υόρκης. Στα πλαίσια του προεκλογικού της αγώνα λοιπόν, μαζί με την ομάδα που κρύβεται πίσω από το Instagram account Every Outfit on Sex & the City, έφτιαξαν t-shirts και πάνινες tote bags με το logo «I’m a Miranda and I’m voting for Cynthia», ενώ υπάρχουν και καπέλα με το logo «I’m a Miranda Governor».

Η Cynthia Nixon τουίταρε τα νέα προϊόντα που σκοπό έχουν να συμβάλλουν στην καμπάνια της. Ένας ακόμα έξυπνος τρόπος, να κάνει όλες τις γυναίκες να ταυτιστούν με εκείνη την Miranda που μπορεί να θυμάσαι από το πρώτο επεισόδιο να περπατά γεμάτη αυτοπεποίθηση στους δρόμους της Νέας Υόρκης, φορώντας μία denim σαλοπέτα κι ένα jockey καπέλο.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Michael Sohn, File