ΜΟΔΑ

Ρωτήσαμε 8 γυναίκες ποιο είναι το ρούχο που τις κάνει να νιώθουν άνετα

Σε κάθε ντουλάπα υπάρχει ένα ρούχο που βρίσκεται στο νούμερο 1 της λίστας με τα αγαπημένα μας. Είτε επειδή μας κάνει να νιώθουμε πολύ άνετα και στιλάτα όταν το φοράμε, είτε επειδή μας εφαρμόζει καλά και μας κολακεύει, είτε επειδή απλά έχει συναισθηματική αξία για μας. Ίσως είναι ένα κομμάτι που ταιριάζει με τα περισσότερα απ' τα ρούχα μας και νιώθουμε σιγουριά όταν το φοράμε.

Γι’ αυτό, λοιπόν, κάναμε μία μικρή έρευνα και ρωτήσαμε γυναίκες στο γραφείο, ποιο είναι αυτό το ρούχο που τις κάνει να νιώθουν αυτοπεποίθηση. Οι γυναίκες αυτές φωτογράφησαν το αγαπημένο τους ρούχο και αναλύουν το γιατί. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως σημασία έχει να δείχνεις και να νιώθεις ο εαυτός σου.

Δήμητρα

Τις ημέρες που ξυπνάω με κακή διάθεση και δεν έχω καμία απολύτως όρεξη να ψάξω τι θα φορέσω. Τις ημέρες που νιώθω πρησμένη και πιστεύω πως τίποτα δεν μου πηγαίνει. Τις ημέρες που θέλω να νιώθω άνετη με αυτό που φοράω, χωρίς να σκέφτομαι απολύτως τίποτα. Τις ημέρες που νιώθω τέλεις και θέλω να νιώσω ακόμα πιο τέλεια. Τις ημέρες που απλά θέλω να είμαι ο εαυτός μου βρε αδερφέ, φοράω αυτό το λατρεμένο ψηλόμεσο τζιν που δε με απογοητεύει ποτέ. xoxo

Μαρίνα

Το αγαπημένο μου ρούχο αυτή τη περίοδο είναι αυτή ή καφέ -και τόσο μαλακή- φούστα η οποία είναι τρομερά άνετη και μπορώ να τη φοράω από το πρωί στη δουλειά μέχρι το βράδυ για after office drink. Σημειωτέον πως είναι second hand κομμάτι vintage τύπου που γενικά τα αγαπώ. Μ’ αρέσει το ρούχο που φοράω να έχει πίσω του κάποια ιστορία. Σίγουρα δεν έχουν όλα αλλά είναι ωραίο να φαντάζομαι πως έχουν. Όπως πχ αυτή ή φούστα: ίσως να τη φορούσε κάποια τη στιγμή που ξεπροβόδιζε τον καλό της ο οποίος έφευγε με κάποιο τρένο για τον πόλεμο (φαντασία υπάρχει).

Μαριλού

Η κοντή culotte είναι το πιο σίγουρο μου στοίχημα και αν φύγει από τη μόδα – που μεταξύ μας το βλέπω να έρχεται- παίζει να φαρμακωθώ. Η συγκεκριμένη μαύρη μπορεί να σε σώσει με ένα Stan Smith ή να απογειωθεί με μία καλή μπλούζα και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα (καλή ώρα). Είναι ιδανική για να κρύψει τα 2-3 έξτρα κιλάκια που επίσης βλέπω να έρχονται γιατί Χριστούγεννα. Αφήνει να φαίνεται τόσο-όσο γάμπα και δίνει ένα slimming effect στο look. Αν ετοιμαζόμουν για πρώτο ραντεβού και ήμουν σε ντελίριο “τι να βάλω” νομίζω θα ήταν το σίγουρο χαρτί που θα έπαιζα για να μην βρεθώ στο Δαφνί. Τώρα που το σκέφτομαι και επειδή μου αρέσουν οι υπερβολές, η culotte είναι αυτή τη στιγμή το ρούχο που με σώζει από την στιλιστική τρέλα.

Ιωάννα

 

Αν ανοίξω την ντουλάπα μου θα βρω μερικές δεκάδες τζιν – φυσικά φοράω μόνο τα 3-4 αγαπημένα μου- αρκετές φούστες και φορεματάκια και ελάχιστα κολάν. Δεν ξέρω, αλλά μέχρι πρότινος τα προτιμούσα μόνο για γυμναστική (άρα για να μιλάμε στην ίδια γλώσσα, πολύ σπάνια!!Το κολάν το σωστό είναι αυτό που το φοράς και κυριολεκτικά δεν το νιώθεις. Και αυτό το μαύρο κομψοτέχνημα που φέτος μάλιστα αποτελεί και μια μικρή τάση, είναι ό,τι πιο άνετο έχω βάλει το τελευταίο διάστημα. Και το πιο τέλειο με αυτό είναι ότι ανάλογα με τον συνδυασμό, είναι πράγματι ένα κομμάτι που φοράς 24/7.

Δέσποινα

 

Η δική μου άνεση είναι συνυφασμένη με τα μεγάλα νούμερα. Η τυραννία του S δε θα περάσει. Με ένα νούμερο μεγαλύτερο πάντα νιώθω μία παραπάνω ασφάλεια. Να μην κολλάει πάνω μου, να μη με πιέζει, να μη διαγράφει. Η τελευταία μου ανακάλυψη είναι αυτό το κεραμιδί oversized πουλόβερ που φτάνει μέχρι το γόνατο και ταιριάζει με όλα. Επειδή επέλεξα και φαρδύ παντελόνι έφερα την ισορροπία με το στενό jacket. Με τέτοια ρούχα τρως όσο θέλεις χωρίς να ξεκουμπώσεις κουμπί.

Ιωσηφίνα

Το συνολάκι είναι καινούριο, αλλά έχει μπει ήδη στο Νο.1 της λίστας με τα πιο άνετα ρούχα που έχω φορέσει ποτέ. Δεν είμαι συνηθισμένη στις άψογες ενδυματολογικές επιλογές, αλλά και η ίδια η Anna η Wintour να μου έλεγε ότι αυτά που φοράω δε μου πάνε, δεν πάνε μεταξύ τους, δεν πάνε γενικώς, θα έπρεπε να τα ξεπετσιάσει απ’ το κουφάρι μου. Το παπούτσι μέσα σε μια βδομάδα μετατράπηκε σε αίσθηση παντόφλας, το δερμάτινο jacket πάει με τα πάντα και, ως έμπειρη φαν των φορεμάτων ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, χρίζω το συγκεκριμένο πιο άνετο κι από πιτζάμες. Μολών λαβέ, Anna.

Έρρικα

Γιατί αυτό το τζιν σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι είσαι το κορίτσι λάστιχο. Δεν είσαι. Ούτε εγώ είμαι. Πιο πιθανό είναι να υπάρχει Άγιος Βασίλης. 

Merry Xmas!

Νάνσυ

Το λοιπόν αφού είδατε τις άβολες σέλφι μου ας σας μιλήσω για αυτό ΤΟ φόρεμα. Το λουλουδάτο (θα με βρίσει η Άφρο, το ξέρω) αυτό φόρεμα το απέκτησα ένα απόγευμα που δεν με συμπαθούσα και πολύ και το μόνο πράγμα που θα με έκανε να νιώσω καλύτερα για το πρησμένο σώμα μου ήταν μια τέντα (αγαπημένη περίοδος βλέπεις). Από την πρώτη στιγμή που το φόρεσα ένιωσα ότι θα γίνουμε πολύ καλοί φίλοι αφενός γιατί έχει τέλειο print και αφετέρου γιατί είναι ΑΝΕΤΟ, τόσο άνετο. Έχει σωστό μήκος στο μανίκι, έτσι μπορώ να το φορέσω χωρίς ζακέτα ακόμα και όταν έχει κρύο αλλά και το τέλειο μικρό ζιβάγκο- γιακαδάκι (τώρα σίγουρα θα με βρίσει η Άφρο) ενώ ταιριάζει τέλεια με τα αρβυλάκια (που δεν τα φοράω στη φωτό) αλλά και με τα ασημένια sneakers μου. Θα σας έστελνα και τη selfie που έβγαλα στο δοκιμαστήριο για να δείτε τη χαρά στο πρόσωπό μου όταν το δοκίμασα αλλά όχι, δεν θα σας υποβάλλω σε αυτό το μαρτύριο.