ΜΟΔΑ

Πώς να βρεις το τζιν που σου ταιριάζει ανάλογα με το σώμα σου

Ενώ μπορεί να έχεις ένα ράφι γεμάτο μέχρι πάνω με τζιν σορτσάκια, έχεις ένα που είναι καλύτερο απ' όλα. Δίνει έμφαση στις καμπύλες σου και κάθε φορά που το φοράς, δεν σταματάς να δέχεσαι κοπλιμέντα. Γιατί; Γιατί αυτό το σορτσάκι έχει φτιαχτεί για τον σωματότυπό σου, ακόμα κι αν το έκοψες και το έφτιαξες μόνη σου.

Αλλά στην περίπτωση που δεν είσαι σίγουρη για το ποιο στιλ σορτσάκι είναι το ιδανικό για ‘σένα, έχουμε την απάντηση. Είτε είσαι πολύ ψηλή και λεπτή, είτε κοντούλα με έντονου σχήματος πόδια, είτε με καμπύλες, υπάρχει μία σιλουέτα που θα σε κολακεύει , θα είναι η καλύτερη βάση για το σύνολό σου και γενικά θα σου δώσει έναν αέρα αυτοπεποίθησης. Και όταν είναι η ώρα να βρεις το σωστό τζιν, αυτά είναι τα πιο σημαντικά.

Δες παρακάτω τα βασικά που πρέπει να ξέρεις.

Σχήμα μήλο

Αν έχεις στρογγυλεμένους ώμους και πόδια, ένα ξεφτισμένο στρίφωμα και λίγο φαρδύ στιλ είναι ο,τι καλύτερο για ‘σένα. Θα νιώθεις και θα δείχνεις πιο άνετα από ένα πολύ στενό στιλ.

Μικροσκοπική

Αν είσαι μικροσκοπική, τότε ένα ισάξια μικροσκοπικό, λευκό σορτσάκι με γυρισμένο στρίφωμα θα κάνει τα πόδια σου να δείχνουν πιο μακριά και θα αναδεικνύει τις καμπύλες σου.

Μακρύς κορμός

Αν έχεις μακρύ κορμό, ισορρόπησέ τον με τζιν σοσρτσάκι που φτάνει ως τη μέση του μηρού σου. Φόρα το με τακούνια με λουράκια για το τέλειο αποτέλεσμα, δηλαδή την ισορροπία.

Ψηλή και λεπτή

Η αλήθεια είναι πως η βερμούδα είναι φτιαγμένη για κορίτσια με μακριά πόδια. Αν είσαι και ψηλή, τότε το συγκεκριμένο στιλ θα σε κάνει να δείχνεις πιο γυμνασμένη και το σώμα σου πιο τονισμένο.

Αθλητικό σώμα

Αν έχεις πολύ γυμνασμένο σώμα, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα θέλεις να αναδείξεις τα όμορφα πόδια σου. Ένα cropped σορτσάκι με λεπτομέρειες θα δώσει έμφαση στο σώμα σου απ’ όλες τις γωνίες και θα στρέψει την προσοχή στην πιο τονισμένη περιοχή σου.

Γυμνασμένη κοιλιά

Έχεις ένα υπέροχο crop top που ανυπομονείς να φορέσεις; Διάλεξε μία ψηλόμεση σιλουέτα, έτσι ώστε να μην δείξεις παραπάνω κοιλιά απ’ όσο θα ‘θελες αλλά να πάρει και την προσοχή που της αξίζει.

Μακριά πόδια και μικρός κορμός

Έχεις μακριά πόδια; Ε, είσαι τυχερή! Πειραματίσου με τις ρίγες και μην φοβάσαι πως θα κάνουν τα πόδια σου να δείχνουν πιο κοντά. Αντιθέτως, θα δώσουν μάκρος και την προσοχή στα πόδια αντί στον κορμό.

Μακριά πόδια

Τα μακριά πόδια είναι για να αναδεικνύονται. Φόρα περήφανα αυτό το σορτσάκι, αφού η ανοιχτή απόχρωση θα τραβήξει τα βλέμματα στο πιο όμορφό σου σημείο (πιθανόν).

Σχήμα αχλάδι

Αν οι γοφοί σου είναι ελάχιστα πιο μεγάλοι από την μέση σου, θα δείχνεις υπέροχη με ένα κοντό σορτσάκι με μακριές τσέπες που είναι εμφανής. Το ψηλό στρίφωμα δημιουργεί την ψευδαίσθηση του ύψους. ενώ οι εμφανής τσέπες δίνουν λίγη παραπάνω κάλυψη στους γοφούς σου. Βάζοντας το μπλουζάκι σου από μέσα, θα τραβήξεις την προσοχή στη λεπτή σου μέση.

Λεπτή με λιγότερες καμπύλες

Μπορείς να πειραματιστείς όσο θες με prints και σχέδια. Τα γραφικά θα τραβήξουν την προσοχή στα πλάγια των γοφών σου, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της καμπύλης και των τονισμένων ποδιών.

Κλεψύδρα

Αν έχεις στρογγυλούς γοφούς και μικρή μέση, μία σιλουέτα που είναι στενή στη μέση και ανοίγει προς τα κάτω είναι η καλύτερη λύση. Οπότε, βάζε ζώνη στο σορτσάκι σου ή φόρα τη μπλούζα σου από μέσα. Το στιλ με σκισίματα θα αναδείξει τα καλύτερα σημεία σου, δηλαδή τα δυνατά σου πόδια και τη μέση σου.