FASHION TIPS

Tips για να φοράς με άνεση ψηλά τακούνια

ImaxTree

Είναι στοιχείο θηλυκότητας, χωρίς καμία αμφιβολία, αλλά έχουν κι αυτά τη δυσκολία τους. Ο λόγος για τα ψηλοτάκουνα παπούτσια που όσο κι αν θες να τα φοράς, ο πόνος και το άβολο περπάτημα σε κάνουν να έχεις δεύτερες σκέψεις και τελικά να τα αποφεύγεις. Μήπως όμως, να το πάρεις από την αρχή και να δεις αλλιώς τα ψηλά τακούνια; Αντιμετώπισέ τα σωστά, εξέτασε όλες τις οπτικές, κάνε δοκιμές και το σίγουρο είναι ότι θα καταλήξεις να φοράς περισσότερο και πιο εύκολα τα ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Αρχικά πρέπει να βρεις το σωστό νούμερο στα παπούτσια. Συχνά συμβαίνει ότι και με το σουτιέν, είναι πιθανό δηλαδή να νομίζεις ότι φοράς σωστό νούμερο αλλά να είναι λάθος. Η πατούσα αλλάζει και μπορεί να μεγαλώσει τόσο ώστε να αλλάξεις νούμερο. Επομένως μην ζητάς επίμονα το 38, ίσως σε αυτή τη φάση να θες το 39. Συνυπολόγισε και τις φόρμες των παπουτσιών που αλλάζουν από brand σε brand. Την επόμενη φορά που θα θες να αγοράσεις ψηλοτάκουνα, μη βαρεθείς να δοκιμάσεις.

Φυσικά και το τακούνι παίζει ρόλο. Όσο πιο χοντρό τόσο το καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση όμως, -λεπτό ή χοντρό τακούνι- να θυμάσαι ότι μέχρι 10.5 πόντους μπορείς να φορέσεις άνετα χωρίς να υπάρχει φιάπα στο μπροστινό μέρος για να φέρει την ισορροπία.

Έχε πάντα κατά νου ότι όλα τα τακούνια δεν είναι για όλες τις ώρες. Αν ξέρεις ότι μπορείς να κάτσεις, να ξεκουραστείς, τότε πιο εύκολα επιλέγεις ένα λεπτό, πολύ ψηλό τακούνι. Διαφορετικά το mid-heel και μάλιστα όχι πολύ λεπτό είναι ιδανική επιλογή.

Τέλος, καλό είναι να έχεις επίγνωση του τύπου της πατούσας σου. Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο ή αστείο αλλά όντως το coup de pied και η καμάρα διαφέρει αρκετά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Δεν είναι καθόλου κακό να συμβουλευτείς έναν ειδικό, έτσι ώστε να μειώσεις τον πόνο και να μην καταπονείς τα πόδια σου. Αυτό θα σε βοηθήσει με όλα τα παπούτσια και φυσικά σε διευκολύνει με τα ψηλοτάκουνα. Ίσως σου προτείνει πάτους ή σου δώσει κάποια συμβουλή που θα λύσει το πρόβλημά σου.