ΜΟΔΑ

Θα φορούσες Jungles αντί για τα κλασικά σου flip flops;

Ποιο θα έλεγες ότι είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα των flip flops, ελληνιστί σαγιονάρες, το καλοκαίρι; Πέραν του στιλ, που σε ορισμένες περιπτώσεις και αναλόγως με την περίσταση είναι passable, οι σαγιονάρες έχουν και άλλα πρακτικά μειονεκτήματα. Το βασικότερο κατά τη γνώμη μου είναι πως δεν αγκαλιάζουν το πόδι, με αποτέλεσμα να σκαλώνουν, να φεύγουν και να κόβονται. Επίσης, αν σου τύχει κάπως πιο κακοτράχαλος δρόμος, είναι η χειρότερη επιλογή για περπάτημα. Στα αρνητικά θα προσθέσω και το γεγονός πως από το φετινό καλοκαίρι απαγορεύεται ρητώς, δια ροπάλου και μετά προστίμου, η οδήγηση με σαγιονάρα.

 

Τα παραπάνω υπολόγισαν οι φίλοι μας οι Πορτογάλοι και σχεδίασαν ένα παπούτσι που αποτελεί συνδυασμό σανταλιού και σαγιονάρας, το μέλλον της καλοκαιρινής υπόδησης, με ένα μυστικό που προέρχεται από τα βάθη των αιώνων και του Αμαζονίου. Το Jungle μοιάζει να είναι μια σόλα από αθλητικό παπούτσι, χωρίς το περίβλημα. Η ειδική του σχεδίαση Puzzle, ενώνει δύο κομμάτια, τη σόλα στην οποία πατά το πέλμα και το δεύτερο μέρος που αγκαλιάζει το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού και την πτέρνα. Με αυτό τον απλό τρόπο, το παπούτσι παραμένει στο πόδι, ότι και αν έχεις σκοπό να κάνεις. Θέλεις να χορέψεις στο πανηγύρι, να τρέξεις στην παραλία, να πηδήσεις από βραχάκι σε βραχάκι; Ό, τι κι αν κάνεις το Junlge φαίνεται να μένει στο πόδι.

 

Οι εμπνευστές του, νέοι από το Πόρτο της Πορτογαλίας, που προχώρησαν την ιδέα τους μέσω crowdfunding, διατείνονται πως έχουν ήδη πουλήσει 20.000 ζευγάρια και επιθυμούν να συνεχίσουν, επεκτείνοντας την παραγωγή και τους προορισμούς αποστολής, όπου υπάρχει καλοκαίρι. Σύμφωνα με αυτούς, η αίσθηση που προσφέρει το παπούτσι αυτό είναι πως κανείς περπατά ξυπόλητος και αν αυτό αληθεύει, αντιλαμβάνεσαι πόσο όμορφο και απελευθερωτικό ακούγεται.

Ωστόσο, όσο κι αν μοιάζει πρωτοποριακή, η ιδέα των Πορτογάλων δεν είναι καινούρια. Οι Ινδιάνοι του Αμαζονίου ήταν οι πρώτοι που μηχανεύτηκαν μια τέτοια λύση. Βουτούσαν το πόδι τους σε υγρό καουτσούκ, το οποίο και δημιουργούσε ένα στρώμα σόλας κάτω από το πέλμα και τους επέτρεπε να περπατούν πιο άνετα σε μέρη που ίσως το γυμνό πόδι να τραυματιζόταν ή να εφθείρετο.

 

Διατίθεται σε δύο εκδοχές,  η LIGHT περιλαμβάνει μόνο κομμάτια από λάστιχο, ενώ η LUX, διαθέτει σόλα από δέρμα στο άνω μέρος που ακουμπά με το πέλμα, φελό και λάστιχο.

Τι πιστεύεις;

Η ιδέα είναι πρωτοποριακή το δίχως άλλο. Δεν είναι τυχαίο που έχει συγκεντρώσει την προσοχή δεκάδων διεθνών μέσων ανά τον κόσμο. Ωστόσο, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό δεν λένε; Οπότε, το ζήτημα είναι τι λένε αυτοί για τους οποίους προορίζονται τα Jungles. Εμείς δηλαδή, οι καταναλωτές. Τι λές;